Styl pijanego mistrz(free100€-tradimo.com)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Re: Styl pijanego mistrz(free100€-tradimo.com)

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Dzieki :)

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tymek1403 »

Co do mojego tradingu- jak już zamknę pozycje na e/j to będę się kierował tymi prostymi zasadami;
-wejścia na m5/15/30- raczej zgodne z trendem h1/h4
-ustawianie sl 5-30 pipsów
-piramidowanie tylko zyskownych pozycji- nie będę uśredniał stratnych pozycji tak jak to robiłem, przez co nie będę sie narażał zbytnio na huśtawki emocjonalne typu zamknąć już czy poczekać aż strata będzie mniejsza...a w rezultacie się tylko powiększy

Dużo czytam cały czas,edukuję się ale w miarę przybytku treści postępuje coraz gorzej-chodzi mi o takie głupie zagrania i brak umiejętności zamknięcia pozycji w odpowiednich miejscach- doszedłem do wniosku,że jednak na dobrą sprawę żeby zrozumieć rynki warto byłoby pójść na studia związane z ekonomią.Wiadomo,że same studia mnie nie nauczą być traderem,ale wydaje mi się,że ta wiedza zawsze będzie przydatna choćby w najmniejszym stopniu.Jestem w 3 klasie liceum z rozszerzonym wosem,angielski i niemieckim do matury wybrałem rozszerzony wos i angielski niestety ominąłem szerokim łukiem matematykę...Patrząc na jakiekolwiek rekrutacje na państwowe uczelnie nie mam szans dostać się z podstawową matematyką napisaną na 70 procent a taki wynik przeczuwam. Z drugiej strony interesuje się filmem- robiłem różne animacje,krótkie filmy i cały czas myślałem o jakiejś szkole filmowej teraz mam mętlik w głowie i sam nie wiem na jakie studia powinienem iść.

Co sądzicie o takich kierunkach - wybrane ze względu,że tam dostać się raczej nie będzie problemem;
http://www.kozminski.edu.pl/pl/oferta-e ... -kierunku/
http://rekrutacja.lazarski.pl/oferta-ed ... biznesowa/
http://www.kozminski.edu.pl/pl/oferta-e ... -kierunku/

Dodam,że zawsze unikałem matematyki bo po prostu mnie nudziło robienie szkolnych zadań i nie czerpałem żadnych przyjemności z rozwiązywania zadań i w rezultacie nie robiłem ich wcale a systematyka w matematyce wydaje mi się,że jest najważniejsza.Nie jestem też jakimś kretynem matematycznym bo zawsze jak była potrzeba to sobie radziłem,w podstawówce nawet miałem 9 miejsce w ogólnopolskim konkursie matematycznym EDI ;d

Doradźcie proszę który z tych kierunków jest najodpowiedniejszy dla mnie jako osoby która chcę zrozumieć działania rynków a może i utrzymywać się z tego w późniejszym czasie .

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

No nie wiem czy cię studia same w sobie jakoś wiele nauczą.Sam co prawda też piszę maturę w maju i mój cel to SGH,ale tylko dlatego że mam tam po prostu największe szansę na to że trafię do środowiska gdzie znajdę ludzi o podobnych zainteresowaniach.Jak wykłady nie posuną mojego tradingu jakoś dalej to zły z tego powodu nie będę.

Btw. to trzymanie pozycji na ejku to coś w stylu "od jutra przechodzę na diete".

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Studia? Niekoniecznie. Ja z wykształcenia jestem prawnikiem i ze studiami ekonomicznymi nie miałem nigdy nic wspólnego. Za to od wczesnej młodości miałem styczność z walutami. Ale z drugiej strony wiedzy nigdy za wiele. Ja chciałbym nauczyć się programować w MQL i samodzielnie stworzyć robota do swojej strategii.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Nemojimmy pisze: Btw. to trzymanie pozycji na ejku to coś w stylu "od jutra przechodzę na diete".
Chyba nikt nie lubi przechodzić na dietę tak jak nikt nie lubi zamykać stratnych pozycji :) Te pozycje pociągnęły mój kapitał na spory minus miałem 350euro na koncie od varnegolda za darmo teraz equity jest;197 więc nic dziwnego,że na dietę się nie śpieszę ;d
Ale żeby nie było,że to tylko moje modlitwy żeby crossy z jpy spadały to zacznę tak;
nikkeikorekta.png
Następnie JP morgan zamknął już swojego longa na e/j - a tylko ich znalazłem z większych banków,że byli na L w e/j.
Anonimowe źródła donosiły o kolejnym dodruku jpy- nie ufam żadnym anonimowym źródłom-sądzę,że głupotą jest kierować się takimi przepowiadniami tymbardziej,że dodruk nie polepszył sytuacji w japonii oprócz napompowania ich indeksu :lol:
Takie mam przemyślenia i zwiastuje umocnienie jena ;D

ps. Moga to być zwykłe omamy od alkoholu na który wskazuje tytuł dziennika :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Moje zdanie jest tylko takie że więcej ci da przyjęcie tej straty na klatę ,nawet jakby miało za tydzień zawrócić,bo podejrzewam że po prostu przy nastepnej okazji zachowasz się pewnie w identyczny sposób.Już nie mówiąc o tym ze w tej chwili zamiast się uczyć dalej to masz zablokowane konto.

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Oj uwierz mi,że to już ostatni raz kiedy nie tnę straty. To trzecia taka sytuacja-dwie inne kończyły się dosyć szczęśliwie- gdzie nie uciąłem strat w odpowiednim momencie.Teraz jak zobaczyłem jak szybko można stracić sporą część depa mam spore hamulce nawet grając na demie na którym ciągle się uczę :)

Pracuje nad strategią i wejścia są coraz bardziej przemyślane i dokładne np. takie jak to :P
Obrazek

Proste strategie chyba dla mnie są najlepsze,wejście zgodne z trendem h1 na odbiciu,miejsce obrane na m5,target TP ustawiony w bezpiecznym miejscu :564:

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Moi rodzice cały czas byli sceptycznie nastawieni do FX jak im opowiadałem,lecz tydzień temu w rozmowie tato zapytał mnie czy jakbym dostał 1000zł na zainwestowanie byłbym w stanie zarobić 30% z tej kwoty w miesiąc na co odparłem,że jasne(chciałem go zbyć bo miałem wrażenie,że mówi to z ironią) powiedział żebym założył konto demo z 1000zł i jak przez miesiąc zrobię 30% to da mi środki na inwestycje :D Poszukałem polskiego brokera z depozytem 1000zł i wybór padł na BOSSAFX. Wczoraj już na koncie było 1640zł,pokazałem statystyki i był zszokowany i nie mógł uwierzyć,że w przeciągu kilku dni +60% jest możliwe.Wytłumaczyłem mu,że na pewno nie będzie tak zawsze,ale mając dobrą strategię i grając bezpiecznie(SL) i z odpowiednim MM można uzyskiwać ciekawe zarobki.
A statystyki są takie na ten czas:
Obrazek

W skutku czego zacznę przygodę już niedługo z realnymi pieniędzmi,które będę mógł wypłacić w każdej chwili.Ustaliliśmy,że jeśli stracę 200zł to zamykam konto i dalej gram na koncie varengold i tradimo ;) Będe grał ostrożnie i starał się uzasadniać każde wejście.

Pijany mistrz zaatakuje już niedługo :)

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Witam,

jak będziesz grał na realu dobieraj sobie wielkość pozycji do postawionego SLa tak żeby nie tracić więcej niż x% na pozycję,
widzę że nawet 0,1 cisnąłeś :) to dość sporo jak na 1000zł depo. Zwłaszcza że będziesz mieć tylko 20% marginesu.

Powodzenia,
Leo
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

- 4000 pipow ja cie krece... Tym! bylo dac BUY a nie SELL :wpale:
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ