Kiss trading - najprostszy sposob zarabiania
Ale koleś na pisał, że trejduje a nie że gra konkretnie na foreksie. Prawdopodobnie chodziło mu o rynki terminowe.Tig3r pisze:20lat? To forex jest już tak stary, wydawało mi się że nie?
Zapewne wykonałeś wiele backtestów na dużej ilości danych historycznych, skoro tak uważasz.NewTrader pisze:wątpie zeby na niskich TF był skuteczny
A co do działania systemu to mam pytanie bo nie jestem pewien: czy otwarcie pozycji następuje po przecięciu średnich na najniższym timeframe jeśli na wyższych interwałach krótsza średnia jest wyżej od dłuższej?
To jest system dyskrecjonalny, nie da się zrobić backtestów.
Pozycje otwiera na korektach trendów lub po wybijaniu kolejnych poziomów, średnie są tylko pomocnicze i ich przecięcie niewiele znaczy, chodzi bardziej o ich zachowanie, można sobie do pomocy włączyć macd i rsi ale po pewnym czasie staną się po prostu zbędne.
Cały jego urok i siła polega na wielu interwałach; patrzenie jaka jest ogólna tendencja na rynku i szukanie możliwości wejścia na niższych interwałach, tak samo obserwacja zwrotów.
System stary jak świat
Jason system może być prostacki, może być skomplikowany ale najważniejsze żeby był zyskowny.
Pozycje otwiera na korektach trendów lub po wybijaniu kolejnych poziomów, średnie są tylko pomocnicze i ich przecięcie niewiele znaczy, chodzi bardziej o ich zachowanie, można sobie do pomocy włączyć macd i rsi ale po pewnym czasie staną się po prostu zbędne.
Cały jego urok i siła polega na wielu interwałach; patrzenie jaka jest ogólna tendencja na rynku i szukanie możliwości wejścia na niższych interwałach, tak samo obserwacja zwrotów.
System stary jak świat

Jason system może być prostacki, może być skomplikowany ale najważniejsze żeby był zyskowny.
http://stooq.pl/q/?s=eurjpy&c=1d&t=c&a=ln&b=1Cox pisze:dzisiaj Kissem na Ejmanie od rana do teraz 200p szło zrobić
Pokaż mi jak się dało na tym nie zarobić?
Nie zawsze rynek daje takie szanse.