AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
fromagboy
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: fromagboy »

Witam, właśnie rozpocząłem przygodę z platformą aliora (wcześniej tylko mt4 kilka lat) z wypiekami na twarzy i zonk... albo mam zaćmę, albo nie doczytałem, ale... nie ma możliwości jednoczesnego logowania do platformy z poziomu kompa i mobila???? Nawiązuję połączenie z platfomą z poziomu kompa, potem dologowuję się z mobila i aplikacja na komputerze w tym momencie traci połączenie...
2 x stacja robocza, 2 smartfony, 3 niezależne łącza.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Jest tak jak Pan pisze, przy połączeniu do swojego konta za pomocą mobile, platforma uruchomiona na PC traci połączenie (możliwe jest jednoczesne połączenie do Pana rachunku za pomocą tylko jednego źródła). Rozwiązanie takie zostało wprowadzone ze względów bezpieczeństwa.
Chcieliśmy również dać możliwość włączenia jednoczesnych połączeń z obydwu źródeł (na życzenie Klienta), niestety PFSoft odmówił wykonania takiej funkcjonalności. Będziemy ponownie kontaktować się z naszym partnerem w tej sprawie, jeżeli Państwo wyrażą chęć wprowadzenia takiego rozwiązania.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
fromagboy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fromagboy »

BM Alior Bank pisze:Witamy,
Jest tak jak Pan pisze, przy połączeniu do swojego konta za pomocą mobile, platforma uruchomiona na PC traci połączenie (możliwe jest jednoczesne połączenie do Pana rachunku za pomocą tylko jednego źródła). Rozwiązanie takie zostało wprowadzone ze względów bezpieczeństwa.
Chcieliśmy również dać możliwość włączenia jednoczesnych połączeń z obydwu źródeł (na życzenie Klienta), niestety PFSoft odmówił wykonania takiej funkcjonalności. Będziemy ponownie kontaktować się z naszym partnerem w tej sprawie, jeżeli Państwo wyrażą chęć wprowadzenia takiego rozwiązania.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Tak, wyrażam chęć po sto kroć.
Z drugiej strony nie rozumiem chęci ustanawiania nowych standardów funkcjonalności, na platformie mt4 takie rozwiązanie działa, (nie sądzę żeby mieli jakieś problemy z bezpieczeństwem w obrębie tego zagadnienia), jest sprytnie i wydajnie optymalne (mobil jako "pilot" do platformy).
Na razie kwadratowo wygląda ten AT 2. W dodatku, co do co chwilę zrywanego połączenia, luki w świecach po logowaniu przy przełączaniu między TFami (m1-m5-m15, h1-h4) i tego bardzo rzadko chyba spotykanego potwierdzenia loginu przez sms który po kilkunastu minutach naprawdę zaczyna denerwować, nie dajecie się lubić nawet na starcie... To taki biznes że nikt nie siedzi tutaj żeby szukać nowych funkcji jak w aplikacjach adobe. Dajecie dostęp, pobieracie prowizję i zarabiacie. Prosto? Chyba nie w AT 2...
Nowy klient, nie wie jak długo.
Pozdrawiam serdecznie.
2 x stacja robocza, 2 smartfony, 3 niezależne łącza.
Przestroga: forex to nie zabawka dla dużych chłopców. To praca. A praca to krew, pot i łzy. A potem wynagrodzenie.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

1. Nikt z Klientów nie zgłosił nam problemów z rozłączaniem platformy. Może Pan podać parametry Pana internetu? Może firewall jest tutaj winny?
2.Może Pan również sprecyzować "luki na świecach" po logowaniu? Poprosimy o przesłanie screena na prv lub na at.kontakt@aliorbank.pl.
3. Autoryzacja sms ma poprawić bezpieczeństwo standardowego logowania jakie oferuje MT4. Może Pan ją jednak bez problemu wyłączyć dzwoniąc do nas (numer infolinii BM: 19503).

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Być może odświeżenie wykresu pomoże.

granda
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: granda »

fromagboy pisze: Tak, wyrażam chęć po sto kroć.
Z drugiej strony nie rozumiem chęci ustanawiania nowych standardów funkcjonalności, na platformie mt4 takie rozwiązanie działa, (nie sądzę żeby mieli jakieś problemy z bezpieczeństwem w obrębie tego zagadnienia), jest sprytnie i wydajnie optymalne (mobil jako "pilot" do platformy).
MT4 jest bardzo prymitywnym programem; dzieli go przepaść w porównaniu do ProTradera. To nie są nowe standardy, obowiązują od dawna w tej branży i poważne programy w ten sposób funkcjonują. Może zamiast inwestować w 2 komputery i 3 łącza (ciekawe po co Ci to?), kup sobie prawdziwy program do tradingu. Jeśli natomiast potrzebujesz "pilota" do pykania na forex przy piwku podczas meczu, to przecież MT4 Ci całkowicie wystarczy.
fromagboy pisze: Na razie kwadratowo wygląda ten AT 2. W dodatku, co do co chwilę zrywanego połączenia, luki w świecach po logowaniu przy przełączaniu między TFami (m1-m5-m15, h1-h4) i tego bardzo rzadko chyba spotykanego potwierdzenia loginu przez sms który po kilkunastu minutach naprawdę zaczyna denerwować, nie dajecie się lubić nawet na starcie... To taki biznes że nikt nie siedzi tutaj żeby szukać nowych funkcji jak w aplikacjach adobe. Dajecie dostęp, pobieracie prowizję i zarabiacie. Prosto? Chyba nie w AT 2...
Rzeczywiście wcześniej stabilność była słaba, ale teraz jest już dobrze w tej kwestii, luk u mnie przynajmniej nie ma. Co do potwierdzenia SMS - to ja już napisałem akapit wyżej - takie rozwiązania są dla poważnych graczy, jeśli Ci nie pasuje można je podobno ew. wyłączyć gdzieś. Akurat PT2 jest znaczny bardziej intuicyjny niż MT4. Niestety jego wadą jest masa błędów, które PFSoft nie raczy nawet naprawić. Mój ulubiony to błędne przeliczanie ryzyka w kalkulatorze przy składaniu zleceń. Błąd banalny (pewnie kwestia jednej zmiennej), ktoś to zgłaszał już dosyć dawno na forum PT i do tej pory nikt nie raczył naprawić.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Co do " pilota do Fx " , wiesz, jak zarabiasz to nie ma znaczenia platforma :-) Sam do MT4 się przyzwyczaiłem i jest ok, co do platformy, tej za bardzo nie znam, po godzinie jak Alior ruszał wywaliłem ją. Ze znanych mi platform, najlepsza w konfiguracji jak i użytkowaniu dla mnie to DB 360 , od niej zacząłem, przesiadka na MT4 była podyktowana brokerem do skalpu ( spread ) a platforma Dukasa jak dla mnie to nieporozumienie, jak widzisz kwestia gustów. MT4 ma swoje wady ale nie nazwałbym ją pilotem do FX :-)

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

To taki biznes że nikt nie siedzi tutaj żeby szukać nowych funkcji jak w aplikacjach adobe.
A ja sądziłem, że jest to biznes dla ludzi inteligentnych i kreatywnych szukających rozwiązań i możliwości. Widać jednak, że co osoba to opinia i każdemu leży co innego.

Microbi: jak się zarabia, to można i przez telefon z gazetą w ręku :wink: . Ale skoro 80-95% traci, to trzeba tracić z klasą :lol:

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Witam,

AT2 działa już jakoś w miarę normalnie i robi się coraz funkcjonalniejszy, jednak dalej nie jest wolny od wad. Orientuje się ktoś jak można zapisać przeprowadzoną analizę by na wykresie została? Wprawdzie losowo czasem w niektórych okienkach zapis pozostaje po ponownym uruchomieniu programu, jednak jest to losowe oraz występuje rzadko, a przecież za którymś razem krew człowieka zalewa jak ma od początku zrobić analizę.. :)
, że próby zapisywania template oraz wszystkie inne opcje zapisz nie pomagają

Awatar użytkownika
tequila
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: tequila »

Sprawa dotyczy wersji mobilnej platformy.
Otóż, w sytuacji gdy mamy uruchomioną opcje automatycznego "łapania" darmowych dostępów WIFI i włączoną transmisję danych w fonie następuje wyłączenie platformy. Brak jest płynnego przejścia pomiędzy sygnałami i platforma sie wyłącza. Może byście to jakoś naprawili bo jest to irytujące, a nie sądze by był to problem z bezpieczeństwem danych.

ODPOWIEDZ