S/D tak to widzę

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: S/D tak to widzę

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Damfry pisze:Ciekawi mnie jaka ta formuła była.
Jeśli generalną bazą dla robota był ten złudny wskaźnik S/D, to nie dziwie się że nie daje rady. Sam wypieprzyłem to po tygodniu na wykresie..... W mojej ocenie, więcej czaru i blichtru w nim jest niż by się wydawało :)
Ja ma inne zdanie na ten temat. Gram ręcznie w oparciu o ten wskaźnik i właściwie jest on dla mnie podstawą do wyznaczania miejsc zagrań.
Ten pan też go stosuje i chwali sobie ;) http://www.acegazette.com/blogs/ken/
Oczywiście jak zwykle z robotami bywa zadecydował aspekt ludzki, którego nie daje się tak łatwo zapisać w postaci algorytmu.
;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Midas pisze:Cześć,

Rozumiem, że teraz (ten robot co jest w stopce) to -
JAREK67 pisze: Od nowego tygodnia testuję nowego robota. Tym razem gra w oparciu o poziomy wolumenu wyznaczane przez MarketProfil.
Wygląda zachęcająco chociaż pewnym problemem mogą być czasem pierwsze godziny każdej sesji kiedy rynek jest mało płynny i nie ma określonych poziomów z wyraźnie większymi obrotami.
To może powodować, wiele fałszywych wejść niewielkimi stratami. Tę kwestię trzeba w pierwszej kolejności dopracować.
?

Zapowiada się, że będziesz jedną z niewielu osób, które zrobiły zyskownego robota :D Mega zazdroszczę umiejętności, bo dla mnie to jest zupełnie czarna magia, nawet nie wiem jak się za to zabrać. Z czystej ciekawości... Ile czasu Ci zajęło nauczenie się tego wszystkiego na tyle, że umieć na spokojnie napisać dosyć skomplikowanego robota?

Pozdrawiam, Midas :)
W stopce chodzi ten robot. http://forex-nawigator.biz/forum/let-s- ... 23990.html

Dla mnie pisanie robotów to też była czarna magia. W forex się bawię 7 lat. Za naukę programowania wziąłem się jakieś 3-4 lata temu. Po prostu miałem sporo pomysłów, które wydawały mi się "swięto grailowe" ;) Wszystko czego się nauczyłem wziąłem z netu. Parę osób - również z tego forum- mi trochę pomagało. To jest tak. Jak mam nową koncepcję a nie wiem jak to zaprogramować to szukam w sieci podobnych rozwiązań podpatruję, przerabiam, testuję itd. W końcu z reguły działa.

Dużo czasu to zajmuje, ale mi się nie spieszy. Kwestia determinacji.
pzdr

JAREK67
Maniak
Maniak

Jeśli na CME w piątek kupowali Euro i mamy 50% zniesienie. Do tego za nami nocne polowanie na SL to chyba korekta wzrostowa nie powinna być zaskoczeniem. :roll:

Obrazek
print screen windows 7

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Dywersyfikuj BE na innych pozycjach i te wokół SR/SD to pozwoli tez zmniejszyc ilosci SL i utrzymac kierunek (niejako podstawy SD). Wiem.. utrudnione w testerze.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

JAREK67
Maniak
Maniak

:lol: Takie sytuacje uwierają najbardziej.
Kolega przyniósł telewizor do naprawy i zajelismy się jego rozkręcaniem. Dlatego zamknąłem pozycję.
Obrazek
imgur

JAREK67
Maniak
Maniak

:509: SPRAWNA INFRASTRUKTURA IT PODSTAWĄ UDANEGO TRADINGU :509:

Obrazek
adult photo sharing

JAREK67
Maniak
Maniak

W oczekiwaniu na automatycznego św. gralla trzeba coś pograć manualnie.
Obrazek
загрузить картинку на сайт

Obrazek
хостинг картинок bmp

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

taa
daj se spokój z tym automatem :D