Midas pisze:Cześć,
Rozumiem, że teraz (ten robot co jest w stopce) to -
JAREK67 pisze:
Od nowego tygodnia testuję nowego robota. Tym razem gra w oparciu o poziomy wolumenu wyznaczane przez MarketProfil.
Wygląda zachęcająco chociaż pewnym problemem mogą być czasem pierwsze godziny każdej sesji kiedy rynek jest mało płynny i nie ma określonych poziomów z wyraźnie większymi obrotami.
To może powodować, wiele fałszywych wejść niewielkimi stratami. Tę kwestię trzeba w pierwszej kolejności dopracować.
?
Zapowiada się, że będziesz jedną z niewielu osób, które zrobiły zyskownego robota

Mega zazdroszczę umiejętności, bo dla mnie to jest zupełnie czarna magia, nawet nie wiem jak się za to zabrać. Z czystej ciekawości... Ile czasu Ci zajęło nauczenie się tego wszystkiego na tyle, że umieć na spokojnie napisać dosyć skomplikowanego robota?
Pozdrawiam, Midas

W stopce chodzi ten robot.
http://forex-nawigator.biz/forum/let-s- ... 23990.html
Dla mnie pisanie robotów to też była czarna magia. W forex się bawię 7 lat. Za naukę programowania wziąłem się jakieś 3-4 lata temu. Po prostu miałem sporo pomysłów, które wydawały mi się "swięto grailowe"

Wszystko czego się nauczyłem wziąłem z netu. Parę osób - również z tego forum- mi trochę pomagało. To jest tak. Jak mam nową koncepcję a nie wiem jak to zaprogramować to szukam w sieci podobnych rozwiązań podpatruję, przerabiam, testuję itd. W końcu z reguły działa.
Dużo czasu to zajmuje, ale mi się nie spieszy. Kwestia determinacji.
pzdr