Sam pisałeś tego robota?
Chciałem niedawno coś podobnego zrobić, ale nie wiem jak sie za to zabrać.
S/D tak to widzę
Re: S/D tak to widzę
Sam pisałem. Nie bardzo wiem jak mógłbym ci pomóc? Ew. pisz na priv.shad0w pisze:Sam pisałeś tego robota?
Chciałem niedawno coś podobnego zrobić, ale nie wiem jak sie za to zabrać.
Jeszcze jeden robot odpalony. Warunki jak poprzednio tylko zamiast SL otwiera zlecenie przeciwstawne (oczekujące).

screenshot capture
http://www.myfxbook.com/pl/members/Trej ... 120/699893
Zawierucha przeszła. Robot S/D poradził sobie nieźle. Dzięki temu ze gra na wielu parach jednoczesnie. Jak widać na niektórych parach strefy padały jak muchy 

screengrab

screengrab
Jednak to hedzujący jak na razie lepiej sobie radzi

free screen capture software

screenshot program windows

free screen capture software

screenshot program windows
Roboty S/D definitywnie poszły w odstawkę.
Dzisiaj ładnie się zapowiadało.
http://www.youtube.com/watch?v=cPxnyOrb ... e=youtu.be
A tylko tak się skończyło

greenshot screen capture
Koniecznie muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie w czasie trzymania pozycji.
Może będę więcej wyjmował z ruchu
Większą satysfakcję sprawia mi samo zajęcie dobrej pozycji niż pieniądze,które mogę zarobić. Muszę grać większymi pozycjami.
Dzisiaj ładnie się zapowiadało.
http://www.youtube.com/watch?v=cPxnyOrb ... e=youtu.be
A tylko tak się skończyło

greenshot screen capture
Koniecznie muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie w czasie trzymania pozycji.
Może będę więcej wyjmował z ruchu

Większą satysfakcję sprawia mi samo zajęcie dobrej pozycji niż pieniądze,które mogę zarobić. Muszę grać większymi pozycjami.

Czyżby S/D na robotyce nie przekroczyło nawet progu opłacalności? 

Jednak nie udało mi się znaleźć absolutnie bezobsługowej formuły, która przynosiłaby zadowalające rezultaty. Może wrócę do tego kiedy nabiorę świeżego spojrzenia.
Ciekawi mnie jaka ta formuła była.
Jeśli generalną bazą dla robota był ten złudny wskaźnik S/D, to nie dziwie się że nie daje rady. Sam wypieprzyłem to po tygodniu na wykresie..... W mojej ocenie, więcej czaru i blichtru w nim jest niż by się wydawało
Jeśli generalną bazą dla robota był ten złudny wskaźnik S/D, to nie dziwie się że nie daje rady. Sam wypieprzyłem to po tygodniu na wykresie..... W mojej ocenie, więcej czaru i blichtru w nim jest niż by się wydawało

Cześć,
Rozumiem, że teraz (ten robot co jest w stopce) to -
Zapowiada się, że będziesz jedną z niewielu osób, które zrobiły zyskownego robota
Mega zazdroszczę umiejętności, bo dla mnie to jest zupełnie czarna magia, nawet nie wiem jak się za to zabrać. Z czystej ciekawości... Ile czasu Ci zajęło nauczenie się tego wszystkiego na tyle, że umieć na spokojnie napisać dosyć skomplikowanego robota?
Pozdrawiam, Midas
Rozumiem, że teraz (ten robot co jest w stopce) to -
?JAREK67 pisze: Od nowego tygodnia testuję nowego robota. Tym razem gra w oparciu o poziomy wolumenu wyznaczane przez MarketProfil.
Wygląda zachęcająco chociaż pewnym problemem mogą być czasem pierwsze godziny każdej sesji kiedy rynek jest mało płynny i nie ma określonych poziomów z wyraźnie większymi obrotami.
To może powodować, wiele fałszywych wejść niewielkimi stratami. Tę kwestię trzeba w pierwszej kolejności dopracować.
Zapowiada się, że będziesz jedną z niewielu osób, które zrobiły zyskownego robota

Pozdrawiam, Midas