W procentach nie jest to chyba największy wynik ale w kwocie z jakiej ten procent był zrobiony raczej tak:-)
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4
Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79
Z dzienników czy forumowiczów? 

zaccny pisze:W procentach nie jest to chyba największy wynik ale w kwocie z jakiej ten procent był zrobiony raczej tak:-)
Sent from my GT-P5100 using Tapatalk 4
Myślę, że kapitał niektórych forumowiczów zaskoczyłby i Ciebie i mnie

Z zasady im większy kapitał tym mniej się o nim mówi.
Żyjemy w takim kraju, że nie do końca rozsądne byłoby publikowanie na otwartym forum danych i screenów z zarządzania kontem o kapitalizacji np. kilku milionów złotych a jestem przekonany że znalazłbyś kilka osób które takim kapitałem obracają.
To, że u mnie kapitalizacja była cały czas widoczna to po części kwestia "zabezpieczenia" przed ewentualnymi niespodziankami ze strony brokera

U mnie akurat im więcej osób wie i widzi tym mniejsze ryzyko jakiś dziwnych kruczków w momencie wypłaty.
Z ciekawości testuję sobie platformę Xstation biorąc udział w Forex Cup Young

Ale jak narazie przesiadka z dźwigni 1;20 na oferowaną w konkursie i wyniki jakie kręcą uczestnicy są takie, że to raczej tylko testy platformy:)
Platforma to czarna magia, część rzeczy mi się podoba, część jest dosyć denerwująca i mało intuicyjna jak dla mnie ale ciężko powiedzieć coś więcej po 2ch dniach pracy.
To narazie na tyle )
Wie ktoś może jak podpiąć ta platformę pod myFxbook ?:> FF trade explorer nie daje takiej opcji, chyba że XTB ma jakiś swój wewnętrzny "MyFxbook" o którym nie wiem ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam,
patrzyłem na Twoje zagrania i były rewelacyjne, niektóre mniej, niektóre nic a nic mi się nie podobały. Czasem mieliśmy odwrotną pozycję.
Ale mniejsza z tym, gratuluje wyniku i przede wszystkim życzę powodzenia w dalszej karierze jako trader. Podziwiam Cie za umiejętność rozpoznania rynku, momentów zwrotnych oraz stopy zwrotu. Krytykuję za trzymanie strat na -30, 000$.
Powodzenia w następnym konkursie, osobiście zawsze biorę udział ,ale nie patrzę na pozycje, gram bez sl etc. Może dlatego, że jest to demo i tam nie muszę kontrolować emocji i kapitału? Nawet systemu nie przenosze z realu na demo.
Życzę także więcej samokontroli, jeżeli to przyjdzie, to na pewno usłyszymy o Tobie jeszcze nie jeden raz i to nie koniecznie na forum. Jeszcze raz powodzenia i dalszych sukcesów w życiu!
Pozdrawiam Mateusz
patrzyłem na Twoje zagrania i były rewelacyjne, niektóre mniej, niektóre nic a nic mi się nie podobały. Czasem mieliśmy odwrotną pozycję.
Ale mniejsza z tym, gratuluje wyniku i przede wszystkim życzę powodzenia w dalszej karierze jako trader. Podziwiam Cie za umiejętność rozpoznania rynku, momentów zwrotnych oraz stopy zwrotu. Krytykuję za trzymanie strat na -30, 000$.
Powodzenia w następnym konkursie, osobiście zawsze biorę udział ,ale nie patrzę na pozycje, gram bez sl etc. Może dlatego, że jest to demo i tam nie muszę kontrolować emocji i kapitału? Nawet systemu nie przenosze z realu na demo.
Życzę także więcej samokontroli, jeżeli to przyjdzie, to na pewno usłyszymy o Tobie jeszcze nie jeden raz i to nie koniecznie na forum. Jeszcze raz powodzenia i dalszych sukcesów w życiu!
Pozdrawiam Mateusz
nowy konkurs i juz 125% zysku, elegancko 

160 ~ Ale aktualizacje rankingu są 2 razy dziennieInk. pisze:nowy konkurs i juz 125% zysku, elegancko

Nigdy nie rozumiem tego w takich konkursach... jakim problemem jest aktualizacja "live" lub np co godzine.
W konkursie grasz takim lewarem jak w zarzadzaniu nagroda czy stosujesz wiekszy lewar ?
Większy zdecydowanie, na tym głównie polegają konkursy demo że musisz zaryzykować dużo, przynajmniej na starcie bo inaczej przegrasz z 13 latkiem który dla zabawy odpalił platformę, zagrał all in przy 1;500 i akurat po 2ch tygodniach siadło 400 pipsówInk. pisze:W konkursie grasz takim lewarem jak w zarzadzaniu nagroda czy stosujesz wiekszy lewar ?

Jako ciekawostka, od 20 min nie działa platforma XTB, przynajmniej demo na którym jest konkurs, jak jeszcze działała to 5 minut po spike na Eur/Usd dalej nie były odpalone moje sell limity

-
- Stały bywalec
Masz racje wuza. niestety wywaliło moje shorty na Edku ale long na audi przynosi zysk, tylko co z tego jak nie moge nawet spojrzec na wykresy. Dla mnie broker skreslony. Niech tylko zadzwonia