w Kodeksie Cywilnym istnieje coś takiego jak "bezpodstawne wzbogacenie"dnewsfx pisze:ale wydaje mi sie ze nie ma podstawy prawnej która nakazywałaby mi zwrot tych środków
XTB
Mysle ze psychologia
Po roku czasu mozesz miec bardzo zyskowna pozycje i jeszcze dodatkowo czerpac zysk z punktow swapowych. Jesli teraz rynek obsunie sie zalozmy o np. 200pipsow to dalej jestes na znacznym plusie. Teraz wyobraz sobie ze otworzysz nowa i bedziesz 200 pipsow w plecy. Jesli chodzi o portfel to bedzie dokladnie to samo, no minus spread otwarcia nowej pozycji. Ale te 200 pipsow na minusie moze wyzwolic u Ciebie nerwowe ruchy wiec bedziesz zamykal, otwieral itp. czyli generowal zysk brokerowi
....ale to tylko moje dywagacje

....ale to tylko moje dywagacje

martin_londyn pisze:z tego co widze to glownie ludzi wkurza rozszerzanie spredow i swapy,
Nietylko to, realizacja zleceń jest gorzej niż fatalna, jak będziesz zamykał pozycji kilka minut to się sam przekonasz.
A co za różnica czy w PL czy nie ? żyjemy w dobie internetu, i wyszukuje się najlepszą ofertę na rynku do swoich potrzeb.martin_londyn pisze: poza tym to jedyna sensowna platforma na opcje w polsce i naprawde mozna tam niezla kase od nich wyciagac z tych opcji,wg mnie opcje to przyszlosc jak dla mnie
A co dowyciągania kasy to prędzej oni z Ciebie ją wydrą niż Ty z nich

Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
Dwa instrumenty: PLNCASH , W20PLN - moze ktos w 3-4 zdaniach opisac roznice (swap, spread, szybkosc zlecen, etc.). Jest to jakas alternatywa dla kontraktow gieldowych? Osoby z 'awersja' od xtb prosze o wyrosumialosc... 
W20PLN jest na X-sheet : spread: 5 ; depo aktualnie ok. 1.5kpln ;1p. 10pln ... PLNCASH nie znalazlem...

W20PLN jest na X-sheet : spread: 5 ; depo aktualnie ok. 1.5kpln ;1p. 10pln ... PLNCASH nie znalazlem...