DayTrading: Czwartek 14.11.2013
Re: DayTrading: Czwartek 14.11.2013
eskę na kablu już można ładować? 

jhak to wywnioskowałeś ?? na jaki okres ?yeahman pisze:W moim sytstemie poszed sygnał buy 3463
Może oni będą już cały czas drukować te dolce, nie skończą
[sci-fi] Za 200 lat nikt nie będzie używał pieniędzy, pewnie powstanie jakis nowy model ekonomii, który zbliża się nieuchronnie przez takie stopy poniżej zera i ogromny dodruk pieniądza [/sci-fi]
[sci-fi] Za 200 lat nikt nie będzie używał pieniędzy, pewnie powstanie jakis nowy model ekonomii, który zbliża się nieuchronnie przez takie stopy poniżej zera i ogromny dodruk pieniądza [/sci-fi]
Grzegorz
Re: Odp: DayTrading: Czwartek 14.11.2013
@krinvest - a Ty co? dopiero wstal ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
ja mowie warunkach takich jesli tygodniowa zaliczy knota a druga niszy szczyt i zamknie nizej to atakenZielonaMgielka pisze:Dopoki QE jest paliwem do wzrostow wole kupowac pullbackiNowy123 pisze:banka ma t odo siebe ze moze puchnac lecz na tygodniowym trzeba obserwowac swiece ja ksie zacznie knotowanie a zamkniecia beda na nizszczych szczytach to ruszamyZielonaMgielka pisze:Dopoki FED nie da jasnych wskazowek co do wyjscia z QE , kazde spekulacje o nadchodzacym cieciu beda spotykaly sie z rozczarowaniem. Przynajmniej ja odnosze wrazenie ze jeszcze dluga droga do poprawy i do zdecydowanych krokow co do wyjscia z QE. Predzej czy pozniej S&P moze osiagnac nawet okolice 2000 i Wall Street z pewnoscia zaciera rece na taki scenariusz podtrzymywany przez golebie stanowisko Yellen.
Na obecna chwile ... Forward Guidance = No Taper.
http://atafinancialresearch.bblog.pl/wp ... 26142.html
dax juz nie poprawia szczytow ciekawe tylko Bansktera z USA pompuje SP500
dane z UE sa wymowne dzis

a teraz to na razie radosna twórczość drukarni

http://www.zerohedge.com/news/2013-11-1 ... -no-bubble to samo ta pani mowila w wypowiedziach swoich w 2007 roku
- ZielonaMgielka
- Maniak
TP zaliczoneZielonaMgielka pisze:SL @ BE i mam nadzieje ze dojedziemy do 1.61ZielonaMgielka pisze:1/3 out @ 1.6025ZielonaMgielka pisze: Jestem long Kabel @ 1.6 z targetem @ 1.61 i SL @ 1.659.![]()
https://www.tradingview.com/x/58HxAHci/

https://www.tradingview.com/x/edLgDfNm/
Ostatnio zmieniony 14 lis 2013, 17:27 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
Janet Yellen, nominowana na stanowisko przyszłego szefa Fed obecna wiceszefowa tej instytucji, odpowiadając dziś na pytania senatorów z Komisji Bankowej Senatu USA powiedziała:
zakupy obligacji (QE3) wsparły gospodarkę USA;
profity związane z kupnem obligacji (QE3) przewyższają poniesione koszty;
QE3 nie będzie kontynuowane w nieskończoność;
QE nie idzie z górym ustalonym kursem, jest uzależnione od danych;
im dłużej QE trwa tym bardziej trzeba się martwić o ryzyka jakie wywołuje;
nie ma ustalonego czasu kiedy QE będzie ograniczane;
ważne jest monitorowanie ryzyk związane z QE;
ważne, żeby fed próbował wykryć bańkę na aktywach jak będzie się formowała;
(Yellen) ostrzega przed zmianami w prawie, które ograniczą niezależność Fed;
osiągnięto postęp ws. instytucji zbyt dużych, żeby upaść;
nie ma bańki na rynku akcji.
zakupy obligacji (QE3) wsparły gospodarkę USA;
profity związane z kupnem obligacji (QE3) przewyższają poniesione koszty;
QE3 nie będzie kontynuowane w nieskończoność;
QE nie idzie z górym ustalonym kursem, jest uzależnione od danych;
im dłużej QE trwa tym bardziej trzeba się martwić o ryzyka jakie wywołuje;
nie ma ustalonego czasu kiedy QE będzie ograniczane;
ważne jest monitorowanie ryzyk związane z QE;
ważne, żeby fed próbował wykryć bańkę na aktywach jak będzie się formowała;
(Yellen) ostrzega przed zmianami w prawie, które ograniczą niezależność Fed;
osiągnięto postęp ws. instytucji zbyt dużych, żeby upaść;
nie ma bańki na rynku akcji.
Re: Odp: DayTrading: Czwartek 14.11.2013
tak , miałem nocna warte musiałem pilnować kitajców. pozniej pół dnia jeździłem szukajac garażu na wynajem , ale ludzie poszaleli , prawie jak za mieszkania licząCiapul pisze:@krinvest - a Ty co? dopiero wstal ?

Teraz mam wrażenie , ze słowo które najczęsciej pada z jej ust to "I believe"

Widziałeś nasze PKB ?

Zysk już zrealizowalem z uwagi na porannego owocnego shorta nie łasiłem się teraz na zbyt dużo.krinvest pisze:jhak to wywnioskowałeś ?? na jaki okres ?yeahman pisze:W moim sytstemie poszed sygnał buy 3463
Mój system to gra na M5 sygnały są mniej wiecej 1-3 razy dziennie zyski to w granicach 15-150 pipsow straty natomiast stałe - SL 16pipsow. Gra jdynie na edku. Charakteryzuje się co prawa nie dużymi zyskami ale poprawnośc sygnałów wynosi 98% w 2013 roku. System nie podąża za trendem i wbrew obiegowej opinii w zwiazku z ignorowaniem trendu naprawdę jest to ok

Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.
- zastapmnie
- Pasjonat
coś Ujek spadać nie chce, on tak będzie już miał zawsze:)??
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...