DayTrading: Czwartek 14.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 lis 2013, 00:00

Wzrost
18
44%
Bez zmian
3
7%
Spadek
20
49%

Liczba głosów: 41

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 14.11.2013

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

yeahman pisze:
krinvest pisze:
yeahman pisze:W moim sytstemie poszed sygnał buy 3463
jhak to wywnioskowałeś ?? na jaki okres ?
Zysk już zrealizowalem z uwagi na porannego owocnego shorta nie łasiłem się teraz na zbyt dużo.
Mój system to gra na M5 sygnały są mniej wiecej 1-3 razy dziennie zyski to w granicach 15-150 pipsow straty natomiast stałe - SL 16pipsow. Gra jdynie na edku. Charakteryzuje się co prawa nie dużymi zyskami ale poprawnośc sygnałów wynosi 98% w 2013 roku. System nie podąża za trendem i wbrew obiegowej opinii w zwiazku z ignorowaniem trendu naprawdę jest to ok :)
Hmmm

98% szans na uzyskanie zwrotu od 1R do 10R przy srednio 2 transakcjach dziennie. Zdajesz sobie sprawe z tego jak absurdalnie to brzmi?
Ostatnio zmieniony 14 lis 2013, 17:48 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

yeahman pisze:
krinvest pisze:
yeahman pisze:W moim sytstemie poszed sygnał buy 3463
jhak to wywnioskowałeś ?? na jaki okres ?
Zysk już zrealizowalem z uwagi na porannego owocnego shorta nie łasiłem się teraz na zbyt dużo.
Mój system to gra na M5 sygnały są mniej wiecej 1-3 razy dziennie zyski to w granicach 15-150 pipsow straty natomiast stałe - SL 16pipsow. Gra jdynie na edku. Charakteryzuje się co prawa nie dużymi zyskami ale poprawnośc sygnałów wynosi 98% w 2013 roku. System nie podąża za trendem i wbrew obiegowej opinii w zwiazku z ignorowaniem trendu naprawdę jest to ok :)
a dlaczego SL akurat 16 pipsów pytam się bo ja akurat podobnie gram i ustaliłem sobie na 10 pipsów - interesuje mnie czy to tak po prostu 16 czy jakiś konkretny argument :?:

Awatar użytkownika
wrongWay
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wrongWay »

Nowy123 pisze:Janet Yellen, nominowana na stanowisko przyszłego szefa Fed obecna wiceszefowa tej instytucji, odpowiadając dziś na pytania senatorów z Komisji Bankowej Senatu USA powiedziała:

zakupy obligacji (QE3) wsparły gospodarkę USA;
profity związane z kupnem obligacji (QE3) przewyższają poniesione koszty;
QE3 nie będzie kontynuowane w nieskończoność;
QE nie idzie z górym ustalonym kursem, jest uzależnione od danych;
im dłużej QE trwa tym bardziej trzeba się martwić o ryzyka jakie wywołuje;
nie ma ustalonego czasu kiedy QE będzie ograniczane;
ważne jest monitorowanie ryzyk związane z QE;
ważne, żeby fed próbował wykryć bańkę na aktywach jak będzie się formowała;
(Yellen) ostrzega przed zmianami w prawie, które ograniczą niezależność Fed;
osiągnięto postęp ws. instytucji zbyt dużych, żeby upaść;
nie ma bańki na rynku akcji.
ostrzega przed zmianami w prawie, które ograniczą niezależność Fed; Kennedy ograniczył Fed w 68r , a następca Nixon w 71r cofną ustawę :shock:
Kuj żelazo dopóki brązu nie wymyślono

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Na tygodniowej Edka powoli zarysowywuje się objęcie hossy, ciekawe, czy dowiozą ten wynik... obecnie wydaje się, że stracili amunicję
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

YoungDentist
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: YoungDentist »

A ja miałem oczekującą S na kablu na 6105 i wracam - oczywiście nie weszła... ehh dupa nie trejder ze mnie :)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

wrongWay pisze:
Nowy123 pisze:Janet Yellen, nominowana na stanowisko przyszłego szefa Fed obecna wiceszefowa tej instytucji, odpowiadając dziś na pytania senatorów z Komisji Bankowej Senatu USA powiedziała:

zakupy obligacji (QE3) wsparły gospodarkę USA;
profity związane z kupnem obligacji (QE3) przewyższają poniesione koszty;
QE3 nie będzie kontynuowane w nieskończoność;
QE nie idzie z górym ustalonym kursem, jest uzależnione od danych;
im dłużej QE trwa tym bardziej trzeba się martwić o ryzyka jakie wywołuje;
nie ma ustalonego czasu kiedy QE będzie ograniczane;
ważne jest monitorowanie ryzyk związane z QE;
ważne, żeby fed próbował wykryć bańkę na aktywach jak będzie się formowała;
(Yellen) ostrzega przed zmianami w prawie, które ograniczą niezależność Fed;
osiągnięto postęp ws. instytucji zbyt dużych, żeby upaść;
nie ma bańki na rynku akcji.
ostrzega przed zmianami w prawie, które ograniczą niezależność Fed; Kennedy ograniczył Fed w 68r , a następca Nixon w 71r cofną ustawę :shock:

Kenady zostal odstrzelony bo za duzo chcial zrobic to i wrocic do parytetu zlota

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nowy123 pisze: Kenady zostal odstrzelony bo za duzo chcial zrobic to i wrocic do parytetu zlota
Powinienes powiedziec o tym Stanom Zjednoczonym bo sie biedaki od lat zastanawiaja kto wydal wyrok na Kennediego LOL

Kaczynski zginal bo byl w posiadaniu tajnych dowodow na brak ladowania Amerykanow na ksiezycu.... z reka na sercu :wink:
... a Japonczycy pomieszali depesze i wyslali delegacje na lotnisko w celu przywitania Pana Tsunami w 2011. Tak bylo!

Ups... Teraz widze ze chodzi o niejakiego Pana Kenady :p

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze:
Nowy123 pisze: Kenady zostal odstrzelony bo za duzo chcial zrobic to i wrocic do parytetu zlota
Powinienes powiedziec o tym Stanom Zjednoczonym bo sie biedaki od lat zastanawiaja kto wydal wyrok na Kennediego LOL

Kaczynski zginal bo byl w posiadaniu tajnych dowodow na brak ladowania Amerykanow na ksiezycu.... z reka na sercu :wink:
... a Japonczycy pomieszali depesze i wyslali delegacje na lotnisko w celu przywitania Pana Tsunami w 2011. Tak bylo!

Ups... Teraz widze ze chodzi o niejakiego Pana Kenady :p
mieli odtajnić dokumenty ale tego nie zrobili a co do reszty to fantazja

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

krzychu3_1989 pisze:
yeahman pisze: Zysk już zrealizowalem z uwagi na porannego owocnego shorta nie łasiłem się teraz na zbyt dużo.
a dlaczego SL akurat 16 pipsów pytam się bo ja akurat podobnie gram i ustaliłem sobie na 10 pipsów - interesuje mnie czy to tak po prostu 16 czy jakiś konkretny argument :?:
System jest grany juz od jakiegoś czasu, podczas tego prowadzimy statystyki własne. Np ile zysku ściągneliśmy a ile było do ściągnięcia. Sl wyznaczony podbnie, wzieliśmy pod uwagę wysztkie potencjalne straty jakie wystąpiły w badanym okresie, i np często wywalało by nas ze zlecenia przy 7-8 pipsach czasami przy 12-14 a rrzdko przy 20-21 wiec użyłem trochę statystycznej analizy matematycznej i wyszło 16 pipsów, po zastosowaniu sprawdza się bardzo dobrze, filtruje masę błędnych sygnałow zwrotnych i nie wtapia straty zbyt glęboko.

P.S w porpzednim systemie mialem też SL 10 pipsów i wyszł to także z badań :) teraz troszkę system się zmienił.
Ostatnio zmieniony 14 lis 2013, 18:25 przez yeahman, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

odstrzelił go bo byl nie wygodny i tyle

tak jak WTC i terroryści :lol: :lol: :lol:

Zablokowany