DayTrading: Środa 13.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 14 lis 2013, 00:00

Wzrost
20
47%
Bez zmian
1
2%
Spadek
22
51%

Liczba głosów: 43

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 13.11.2013

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

ZielonaMgielka pisze:Co ma depozyt do tego?
umówmy się, że nie spędzam 10h dziennie przy fx po to żeby na jedno piwo w miesiącu ugrać... jeżeli moje S na g/u wygenerowały w ostatnie 2 h - 32k pln straty ( w szczycie wybicia ) to trzeba miec pokrycie, bo nawet jakby hedge nie wskoczył to musi być bezpiecznie....
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZielonaMgielka pisze:
psxor pisze:
ZielonaMgielka pisze:no to teraz stopy już wyczyszczone na g/u :)
Wyglada na to ze rozpoczynamy podroz do rejonow 1.63 po zapakowaniu sprzedajacych na wczorajszych dolkach :)

https://www.tradingview.com/x/RfClz47u/

Ja wlazlem wlasnie w eSke na kablu na 1.5990 z SLem na 1.6060, szczerze watpie w to zeby przebilo 1.6050
No to szykuj sie na pranie dupska w ciagu nadchodzacych dni :p

Jesli 1.6 przejdziemy do 1.605 jest tylko kwestia czasu.

https://www.tradingview.com/x/1VbKEwhn/[/quote]

PAX dobrze prawi ODBILI od MA200 na 1 h silny opor z miejsca tego nie przejda

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Ciapul pisze:
umówmy się, że nie spędzam 10h dziennie przy fx po to żeby na jedno piwo w miesiącu ugrać... jeżeli moje S na g/u wygenerowały w ostatnie 2 h - 32k pln straty ( w szczycie wybicia ) to trzeba miec pokrycie, bo nawet jakby hedge nie wskoczył to musi być bezpiecznie....
Duzymi pozycjami grasz, ja min 0.5 lota, max 1 lot. Ale i tak ladnie juz zarobilem dzisiaj na tym 0.5 lota na eSce gu od 1.5990 juz zabezpieczona w zysku 30 pipsow ;) :564:

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Ciapul pisze:
Piszesz o zwyklej kontroli ryzyka i z tym sie zgadzam ale wielkosc depozytu to kwestia relatywna. Na jaka strate sobie pozwolisz jesli scenariusz ze spadkami sie nie sprawdzi?

Risk:reward??

Moje konto niestety nie moze sie rownac Twojej ekspozycji na rynku :wink:
Ostatnio zmieniony 13 lis 2013, 12:05 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nowy123 pisze:PAX dobrze prawi ODBILI od MA200 na 1 h silny opor z miejsca tego nie przejda
o 16 będziemy z powrotem na 1,59 :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

psxor pisze:
Haffey pisze:
molmomas pisze:w mojej ocenie bardziej 1,35 ale to tylko moja opinia
pozamykalem na + i jade z wami ;)
Uwazaj zebys sie nie przejechal na wstecznym ;) bo jak zejdzie ponizej 1.3390 to moze Cie przewiesc. Ja siedze od 1.3440 z SLem na 0 w eSce, ale jak bym jej nie mial to bym teraz nie wchodzil w rynek, a na pewno nie w L.

ja w l wskoczyłem przy dnie więc mam spory zapas optymizmu :wink:
a kolega niech nas nie słucha bo to tylko nasze opinie a rynek zweryfikuje (słuchaj serducha )
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

ZielonaMgielka pisze:Na jaka strate sobie pozwolisz jesli scenariusz ze spadkami sie nie sprawdzi?
wytrzymam i 200k...zarabiając w tym czasie tyle samo na hedge'ach :) pamiętaj jednak,że w perspektywie jest ograniczenie qe a wszystko co zostało zbudowane > 1,59 opierało się na braku taperingu we wrześniu...

-- Dodano: śr 13-11-2013, 13:10 --
molmomas pisze: (słuchaj serducha )
mózgu raczej...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Ciapul pisze:
ZielonaMgielka pisze:Na jaka strate sobie pozwolisz jesli scenariusz ze spadkami sie nie sprawdzi?
wytrzymam i 200k...zarabiając w tym czasie tyle samo na hedge'ach :) pamiętaj jednak,że w perspektywie jest ograniczenie qe a wszystko co zostało zbudowane > 1,59 opierało się na braku taperingu we wrześniu...
Na jakim poziomie stwierdzisz ze nadszedl czas na branie strat jesli sie okaze ze GU nie chce spadac?

Pytanie hipotetyczne bo nie widze scenariusza na straty a z pewnoscia taki masz jesli obracasz takimi sumami :)

Awatar użytkownika
Haffey
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Haffey »

belzebub pisze:
Haffey pisze:
molmomas pisze:w mojej ocenie bardziej 1,35 ale to tylko moja opinia
pozamykalem na + i jade z wami ;)

uuuuuu, kolega daleko nie zajedzie (tak ogólnie na fx), korzystać z przemyśleń innych to nic złego ale ....
faktycznie wspieram sie kogoś analizą ale ufam tylko sobie ;)

i nie mów komuś ze daleko nie zajedzie bo sam byś tego nie chciał ;)

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Ciapul pisze:

To grasz duzymi pozycjami bardzo jak na depo, ja wytrzymam dwukrotnosc tego co Ty, a nie przekraczam 1 lota. Fakt tez hedguje, ale tylko na edku, bo go znam bardzo dobrze, na gu gram mniejszymi pozycjami i z SL bo potrafi zaskoczyc.

Zablokowany