umówmy się, że nie spędzam 10h dziennie przy fx po to żeby na jedno piwo w miesiącu ugrać... jeżeli moje S na g/u wygenerowały w ostatnie 2 h - 32k pln straty ( w szczycie wybicia ) to trzeba miec pokrycie, bo nawet jakby hedge nie wskoczył to musi być bezpiecznie....ZielonaMgielka pisze:Co ma depozyt do tego?
DayTrading: Środa 13.11.2013
Re: DayTrading: Środa 13.11.2013
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
No to szykuj sie na pranie dupska w ciagu nadchodzacych dniZielonaMgielka pisze:psxor pisze:Wyglada na to ze rozpoczynamy podroz do rejonow 1.63 po zapakowaniu sprzedajacych na wczorajszych dolkachZielonaMgielka pisze:no to teraz stopy już wyczyszczone na g/u
https://www.tradingview.com/x/RfClz47u/
Ja wlazlem wlasnie w eSke na kablu na 1.5990 z SLem na 1.6060, szczerze watpie w to zeby przebilo 1.6050

Jesli 1.6 przejdziemy do 1.605 jest tylko kwestia czasu.
https://www.tradingview.com/x/1VbKEwhn/[/quote]
PAX dobrze prawi ODBILI od MA200 na 1 h silny opor z miejsca tego nie przejda
Duzymi pozycjami grasz, ja min 0.5 lota, max 1 lot. Ale i tak ladnie juz zarobilem dzisiaj na tym 0.5 lota na eSce gu od 1.5990 juz zabezpieczona w zysku 30 pipsowCiapul pisze:umówmy się, że nie spędzam 10h dziennie przy fx po to żeby na jedno piwo w miesiącu ugrać... jeżeli moje S na g/u wygenerowały w ostatnie 2 h - 32k pln straty ( w szczycie wybicia ) to trzeba miec pokrycie, bo nawet jakby hedge nie wskoczył to musi być bezpiecznie....ZielonaMgielka pisze:Co ma depozyt do tego?

- ZielonaMgielka
- Maniak
Piszesz o zwyklej kontroli ryzyka i z tym sie zgadzam ale wielkosc depozytu to kwestia relatywna. Na jaka strate sobie pozwolisz jesli scenariusz ze spadkami sie nie sprawdzi?Ciapul pisze:umówmy się, że nie spędzam 10h dziennie przy fx po to żeby na jedno piwo w miesiącu ugrać... jeżeli moje S na g/u wygenerowały w ostatnie 2 h - 32k pln straty ( w szczycie wybicia ) to trzeba miec pokrycie, bo nawet jakby hedge nie wskoczył to musi być bezpiecznie....ZielonaMgielka pisze:Co ma depozyt do tego?
Risk:reward??
Moje konto niestety nie moze sie rownac Twojej ekspozycji na rynku

Ostatnio zmieniony 13 lis 2013, 12:05 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
o 16 będziemy z powrotem na 1,59Nowy123 pisze:PAX dobrze prawi ODBILI od MA200 na 1 h silny opor z miejsca tego nie przejda

Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
psxor pisze:Uwazaj zebys sie nie przejechal na wstecznymHaffey pisze:pozamykalem na + i jade z wamimolmomas pisze:w mojej ocenie bardziej 1,35 ale to tylko moja opiniabo jak zejdzie ponizej 1.3390 to moze Cie przewiesc. Ja siedze od 1.3440 z SLem na 0 w eSce, ale jak bym jej nie mial to bym teraz nie wchodzil w rynek, a na pewno nie w L.
ja w l wskoczyłem przy dnie więc mam spory zapas optymizmu

a kolega niech nas nie słucha bo to tylko nasze opinie a rynek zweryfikuje (słuchaj serducha )
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
wytrzymam i 200k...zarabiając w tym czasie tyle samo na hedge'achZielonaMgielka pisze:Na jaka strate sobie pozwolisz jesli scenariusz ze spadkami sie nie sprawdzi?

-- Dodano: śr 13-11-2013, 13:10 --
mózgu raczej...molmomas pisze: (słuchaj serducha )
- ZielonaMgielka
- Maniak
Na jakim poziomie stwierdzisz ze nadszedl czas na branie strat jesli sie okaze ze GU nie chce spadac?Ciapul pisze:wytrzymam i 200k...zarabiając w tym czasie tyle samo na hedge'achZielonaMgielka pisze:Na jaka strate sobie pozwolisz jesli scenariusz ze spadkami sie nie sprawdzi?pamiętaj jednak,że w perspektywie jest ograniczenie qe a wszystko co zostało zbudowane > 1,59 opierało się na braku taperingu we wrześniu...
Pytanie hipotetyczne bo nie widze scenariusza na straty a z pewnoscia taki masz jesli obracasz takimi sumami

faktycznie wspieram sie kogoś analizą ale ufam tylko sobiebelzebub pisze:Haffey pisze:pozamykalem na + i jade z wamimolmomas pisze:w mojej ocenie bardziej 1,35 ale to tylko moja opinia
uuuuuu, kolega daleko nie zajedzie (tak ogólnie na fx), korzystać z przemyśleń innych to nic złego ale ....

i nie mów komuś ze daleko nie zajedzie bo sam byś tego nie chciał

To grasz duzymi pozycjami bardzo jak na depo, ja wytrzymam dwukrotnosc tego co Ty, a nie przekraczam 1 lota. Fakt tez hedguje, ale tylko na edku, bo go znam bardzo dobrze, na gu gram mniejszymi pozycjami i z SL bo potrafi zaskoczyc.Ciapul pisze:ZielonaMgielka pisze:Na jaka strate sobie pozwolisz jesli scenariusz ze spadkami sie nie sprawdzi?
wytrzymam i 200k...zarabiając w tym czasie tyle samo na hedge'achpamiętaj jednak,że w perspektywie jest ograniczenie qe a wszystko co zostało zbudowane > 1,59 opierało się na braku taperingu we wrześniu...