let's scalp ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
kiker
Gaduła
Gaduła

Re: let's scalp ;)

Nieprzeczytany post autor: kiker »

raposo pisze:To w takim razie nie rozumiem czemu Armada miałaby tu wkroczyć do akcji skoro skalper nie zdążył jeszcze zarabiać?
A na co mieli czekac od razu skapneli sie jakiego to jest typu skalper i ukrecili leb sprawie.Jakby poczekali i skalper by sporo zarobil i by go przyblokowali tak jak teraz to jakbys nim gral to co bys pomyslal?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

kiker pisze:
raposo pisze:To w takim razie nie rozumiem czemu Armada miałaby tu wkroczyć do akcji skoro skalper nie zdążył jeszcze zarabiać?
A na co mieli czekac od razu skapneli sie jakiego to jest typu skalper i ukrecili leb sprawie.Jakby poczekali i skalper by sporo zarobil i by go przyblokowali tak jak teraz to jakbys nim gral to co bys pomyslal?
Jarek, i właśnie do tego typu postów się odnosiłem. To sianie jakichś wyssanych z palca teorii. Brokerzy blokowali mnie dealing deskiem dziesiątki razy i doskonale wiem jak to wygląda.

To prawda, że wczoraj Armada (a raczej Prime XM) nawaliła. Nie ma co się czarować i można to reklamować. Z tego co wiem to wszystkie reklamacje, które dotychczas do nich wpłynęły zostały rozpatrzone pozytywnie. Cóż, zdarza się - i nie mówię tak dlatego, że z nimi współpracuję ale dlatego, że jeszcze nie spotkałem brokera, gdzie jakieś awarie by nie wystąpiły, a przerobiłem ich coś koło 40stu. Przeniesiesz się do innego i w końcu tam też coś padnie. Ważne żeby zdarzało się to jak najrzadziej i brokerzy podchodzili w porządku do pokrzywdzonych klientów.

Też mi się nie podoba to, że wczoraj akurat przy danych tak się to wszystko skopało ale mam nadzieję, że wprowadzane zmiany temu zapobiegną.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

green7 pisze:
ArmadaMarkets pisze:Automaty grające na takiej zasadzie jak Pana EA (na przykład Million Dollars Pips) są bardzo wrażliwe na ping do serwera. Wykupienie VPSa z niskim pingiem na pewno pomoże. Na pewno nie pomoże natomiast uruchamianie dodatkowych aplikacji obciążających komputer.
Nie wiem jakie łącze ma Jarek do serwera i jaki ping. Ale zwykle gadanie o pingach można między bajki włożyć ... 15 sekund na odpowiedź serwera to raczej nie wina łącza. No chyba, że Jarek ma radiówkę gubiącą co drugi pakiet. Jarku co to masz za łącze? Nosisz Internet wiaderkiem czy jak ? :)
Do 1 ms faktycznie trochę brakuje. ;)
Obrazek
screen cap

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

JAREK67 pisze:Do 1 ms faktycznie trochę brakuje.
No tu czasy nie są akurat takie złe. Zauważ że dopiero od bramki Prime Exchange masz timeouty - ale zapewne po prostu hosty tam nie obsługują ICMP i traceroute nic nie pokaże.
Do Frankfurtu po drodze wszędzie masz mniej niż 1 ms - więc całkiem ok.
Green
Obrazek
Obrazek

JAREK67
Maniak
Maniak

green7 pisze:
JAREK67 pisze:Do 1 ms faktycznie trochę brakuje.
No tu czasy nie są akurat takie złe. Zauważ że dopiero od bramki Prime Exchange masz timeouty - ale zapewne po prostu hosty tam nie obsługują ICMP i traceroute nic nie pokaże.
Do Frankfurtu po drodze wszędzie masz mniej niż 1 ms - więc całkiem ok.
To miała być aluzja do sugestii jakoby vps w Londynie miał być panaceum na to jak Armada daje pograć moim robotem. :lol:
Dobra koniec. Nie kopie się leżącego.
Czekam na zmiany w Armadzie, albo Armadę czeka rozbrat z klientami.

JAREK67
Maniak
Maniak

Ostrożnie włączyłem grę na realu.
Wygląda na to, że warunki handlu wróciły do stanu względnej normalności.
Dodatkowo gram w BRE i Lmax. Demo ofkors.
BRE fajnie nawet chodzi, ale prowizje są mordercze i caly zysk idzie na ich opłacenie brokerowi.
Lmax śmiga również bardzo ładnie i jest już na lekkim plusie.

Lmax
Obrazek
photo hosting

BRE
Obrazek
how to do a screenshot on a pc

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Prowizję mają na prawdę wysoką i przy systemie skalpującym spłaszcza niestety krzywą zysków. :lol: Obserwuję i liczę, że znajdziesz w końcu brokera, który nie będzie miał kłopotów z tymi (jakimiś) pingami. Stopa zwrotu na demo na prawdę ładna i aż sie prosi o powtórkę na koncie real.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

JAREK67
Maniak
Maniak

Pingi przy tym co się działo faktycznie to była tylko cienka wymówka.
Czekam na kolejny dzień z danymi i zobaczę co jest standardem tradingu u tego brokera.
;)

JAREK67
Maniak
Maniak

Nie żebym się czepiał, ale dziś broker znowu nie sprostał zadaniu.
Właściwie cały dzień było ok, tylko pod koniec dnia około 17 czasu brokera zdarzyły się poważne opóźnienia otwierania pozycji. Ponad 25 sekund.
Poprawa jest, ale co to ma wspólnego z płynnością?
Tego to ja nie wiem.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

25 sekund??????????? A to ci szybka egzekucja, ale chyba tradera. Jarek a próbowałeś u jakiegoś MM? Może dałby ci pograc mniejszym lotem?
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ODPOWIEDZ