MIG Investments

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
24
39%
Poza paroma minusami są ok
5
8%
Przeciętny
17
28%
Mają wiele wad
3
5%
Stanowczo odradzam
12
20%

Liczba głosów: 61

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Tak. 6zł u notariusza kosztuje notarialne potwierdzenie dowodu toższamości które trzeba dołączyć do 30 podpisanych stron umowy i wysłać pocztą.
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

nie, ja tez nie zauwazylem zadnych problemow - wszystko hula jak nalezy, szybki i profesjonalny kontakt, nie czaruja klienta - jesli czegos nie mozna to mowia to wprost :)

ordery wchodza bardzo szybko, poslizgow nie zauwazylem (ale nie testowalem ich na realu w czasie publikacji danych makro....)

dobry i szczelny system bankowy (podatki).

pzdr,

CoVal

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

no prosze, prosze - MiG ma juz swoja strone w 11 jezykach...

wlasnie dodali japonski i polski !!!

http://www.migfx.ch/pl/

no, no - chyba zaczeli traktowac Polske jako interesujacy rynek, support polskojezyczny a teraz strona....

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

Rozmawiałem z Martą z MIG i Mój styl gry im nie przeszkadza 8)

SL 10+spread
TP 10+spread ( może być większy w zależności od sytuacji )
BE po 7-8 pipsach na +
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

tak sie składa że zadzwoniła do mnie konsultantka z miga bo w ubiegłym tygodniu byłem zainteresowany ich ofertą no i chciała sie zapytać czy mam jakieś dalsze pytania. Zapytałem sie od razu o to co przedstawił powyżej fryk. To jest newsletter który był wysłany do wszystkich klientów mig. Chodzi o to że w migu są też możliwe konta z depozytem startowym 2.000 $ i większość osób z tym depozytem zajmuje sie ostrym skalpowaniem. Do tej pory rozszerzali spreed takim osobą, dzisiaj posłali oficjalnego maila że osoby te będą eliminowane. Na zapytanie co u nich oznacza scalping usłyszałem odpowiedź:

*zlecenia muszą trwać minimum około 2-3 minut
* zgarnianie zysków minimum na poziomie wyższym od 5 pipsów, czyli od 6 wzwyż można spokojnie kasować zyski
*składanie więcej niż 20-30 zleceń dziennie

Jeśli te warunki będą przestrzegane to Pani Marta dała mi gwarancje że jeśli będą robić mi problemy zwrócą mi koszty założenia konta oraz przelewów.

Dodano po 4 minutach:

rozmawiałem też z kilkoma osobami które mają rachunki u miga co najmniej rok i żadna z nich nie narzekała na miga o ile przestrzega powyższe warunki. Nieprawda , ze każdy broker traci jeśli klient zyskuje - zabezpieczając różnice pozycji klientów nic nie ryzykuje. Jeśli tego nie robi to sam ryzykuje. Mig zabezpiecza sie w ten sposób, ale jak ostro scalpujesz to nie dasz brokerowi tej możliwości. Chodzi głównie o czas 2-3 minuty, na to stawiają nacisk.

ScarFace
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ScarFace »

jimmy_cdn pisze:Ale wydawało mi sie że minimalna suma na otwarcie konta to 5000 USD.
ja też byłem o tym przekonany, na ich stronie nie ma o tym informacji ale widocznie są możliwe mini konta z depozytem 2.000 $

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

(13.08.2008) "Due to the difficulties associated with covering such trades, M I G Investments does not accept scalpers."

Skalp zabroniony.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Baby FaceKiller pisze:
jimmy_cdn pisze:Ale wydawało mi sie że minimalna suma na otwarcie konta to 5000 USD.
ja też byłem o tym przekonany, na ich stronie nie ma o tym informacji ale widocznie są możliwe mini konta z depozytem 2.000 $
Mam u nich konto. Moge potwierdzic, ze jest to wysokiej klasy broker, ktory nie robi zadnych numerow klientom.
Troche moze "po szwajcarsku konserwatywny" w zakresie mozliwosci wplat i wyplat, czy dokumentacji potrzebnej do otwarcia konta, ale nie jest to problem nie do przejscia...

Wiem, ze mozna u nich otworzyc konto majac 2.000 $... ale ty, Jimmy zdaje sie mowiles, ze opiekujesz sie kilkoma powaznymi klientami... oni nie sa w stanie uzbierac tych 5.000 $ na depozyt ? Nawet razem do kupy ?

Jesli macie jakies pytania czy watpliwosci, to najlepiej skontaktowac sie bezposrednio z nimi.... Maja ludzi mowiacych po angielsku, francusku (nie wiem z ktorej Prowincji jestes) polsku, niemiecku - cholera wie po jakiemu jeszcze....

pzdr,

CoVal

ODPOWIEDZ