Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
maver1ck
Bywalec
Bywalec

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: maver1ck »

Hej,
Pytanie może głupie ale nie znalazłem odpowiedzi.
Znajdę gdzieś dokładnie opis jak są rozliczane transakcje Forex gdy gram inną parą walutową niż mam walutę konta.

Znalazłem fajny artykuł na bossa ale nie wyjaśnia on wszystkiego:
http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... d14937pos4

I pytanie. Raczej dotyczące strategi długoterminowych
Czy wartość depozytu zmienia się w związku ze zmianą kursu między walutą konta a walutą bazową ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wartość depozytu zabezpieczającego z otwartej pozycji się nie zmienia natomiast bilans pozycji może się nieznacznie zmienić (przy założeniu, że jeden kurs stoi w miejscu).

Więcej o podatkach:
http://forexclub.pl/edukacja/podatki/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

juzek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: juzek »

Witam
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego nie została otworzona pozycja buy stop na podanym wykresie? oraz dlaczego to zlecenie zostało juz usunięte?
Dzięki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

michal0213
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: michal0213 »

Witam, mam pytanie czy jeżeli ustawiłem TP, a moja platforma będzie zamknięta to ta pozycja sie zrealizuje po osiągnięciu TP?

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

michal0213 pisze:Witam, mam pytanie czy jeżeli ustawiłem TP, a moja platforma będzie zamknięta to ta pozycja sie zrealizuje po osiągnięciu TP?

Tak
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

juzek pisze:Witam
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dlaczego nie została otworzona pozycja buy stop na podanym wykresie? oraz dlaczego to zlecenie zostało juz usunięte?
Dzięki
Używałeś jakichś skryptów, automatów? Jeśli nie to najlepiej zapytać brokera. Możesz jeszcze sprawdzić logi.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Fx1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fx1 »

Przypadkiem wyczytałem w internecie że uzyskanie straty(i oczywiście dochodu) pozbawia statusu bezrobotnego. Tylko pytanie czy tylko bezrobotnego pobierającego zasiłek czy również bezrobotnego bez zasiłku.

Chodzi o sytuację gdy w danym miesiącu następuje dochód większy niż połowa płacy minimalnej dajmy 700 zł... i bezrobotny bez zasiłku oraz z zasiłkiem może zostać wykreślony czy tylko dotyczy to tych z zasiłkiem?

Druga sprawa to kiedy to faktycznie jest dochodem czy już w momencie egzekucji zlecenia i zaksięgowania tej kwoty na koncie czy wypłaty jej realnie dopiero do rąk własnych w banku/bankomacie?

Trzecia sprawa że takie zarobki ( fx,gpw) są nieregularne i nie da się przewidzieć ich wysokości dlatego próba określenia się w urzędzie co do "przyszłości" ewentualnego dochodu jest niemożliwa.

Czy może ten temat jest już nieaktualny i zarobki na gpw, fx nie kolidują ze statusem bezrobotnego i jest to obrót własnymi oszczędnościami które generują dochód ? :?:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie kolidują. Nie masz się o co martwić. Tak samo jak odsetki z lokat i obligacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

GoodGuy Czarny
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: GoodGuy Czarny »

Cześć,
Próbuje wcielić w życie teorie fal Elliotta, czy takie liczenie jak na screenie jest poprawne ?

Pierwsza fala jest spadkowa, zaznaczona tą czerwoną łamaną, czyli jest 1, 2 i 3, a 4 dopiero się kształtuje
Ktoś to widzi inaczej ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

GoodGuy Czarny pisze:Cześć,
Próbuje wcielić w życie teorie fal Elliotta, czy takie liczenie jak na screenie jest poprawne ?

Pierwsza fala jest spadkowa, zaznaczona tą czerwoną łamaną, czyli jest 1, 2 i 3, a 4 dopiero się kształtuje
Ktoś to widzi inaczej ?
To bardzo dobre pytanie ;). Nigdy nie trawiłem fal Elliota z tego względu, że jest to bardzo subiektywna technika i zawsze jak porównywałem swoje analizy ze znajomymi to rzadko kiedy się pokrywały, szczególnie na niższych interwałach.

No i tu pojawia się pytanie czemu nie została uznana poprzednia fala ze szczytem w okolicu 8 listopada?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ