Styl pijanego mistrz(free100€-tradimo.com)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Veni

Re: Styl pijanego mistrz(free100€-tradimo.com)

Nieprzeczytany post autor: Veni »

tymek1403 pisze:
Czasem myślę,że powinienem sobie zrobić jakąś przerwę,ale tak się uzależniłem od tej adrenaliny,przyrostu konta,odrabiania strat,analizowania,myślenia,że nie potrafię sobie odpuścić i cały czas chce grać. Dziś chyba czas przeanalizować zagrania z początku bo tamte były najlepsze.Chwilami czuję,że idzie mi znakomicie i że forex będzie moim źródłem dochodu a za chwilę jak widzę co ja robię(jak głupie zajmuje pozycje) to mam ochotę zrezygnować.
Chyba powinienem bardziej szanować każdy ojro cent zysku...Cóż,mam dopiero 18 lat,jestem marzycielem i może chęć podbicia świata mnie tak gubi?

Witam,
pamiętam swój okres, gdy zaczynałem, każdego dnia dusiłem po kilka, kilkadziesiąt pipsów, przychodziła euforia. Nie pukała, po prostu przyszła i cały tydzień w jeden dzień oddawałem rynkowi.

Strata? Jej muszę się odbić, to tak nie może być.

Pamiętam jak biłem się sam ze sobą, w środku, dziwne uczucie. Fajnie było Go doświadczyć, widzę różnice.

Teraz? Jest pustka, jestem spokojny, zawieram transakcje (czasem euforia nawiedza, ale to widzę) i obserwuje co się dzieje.

Zrozumiałem, że trader jest ważniejszy od narzędzi.
Daj jednej osobie 100 tyś i zrobi z tego imperium, a daj drugiej tyle samo i straci je na bzdety.

Prześledź swoje straty i zobacz kiedy tracisz, co towarzyszy Ci przy trejdowaniu?

Jak wchodzi na rynek to wiesz co chcesz zrobić czy czekasz i zgadujesz?

Pod jakim nakazem każdego dnia musisz zajmować pozycję?

Straty są fajne, zawsze czegoś uczą. Mogą cały czas przypominać:

"Na rynku wszystko jest możliwe i nie przewidzisz czegoś na 100%"

Pozdrawiam Mateusz

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tymek1403 »

Veni pisze: Prześledź swoje straty i zobacz kiedy tracisz, co towarzyszy Ci przy trejdowaniu?

Jak wchodzi na rynek to wiesz co chcesz zrobić czy czekasz i zgadujesz?

Pod jakim nakazem każdego dnia musisz zajmować pozycję?
Przy trejdowaniu towarzyszy mi na pewno adrenalina i zbyt duża impulsywność, trochę też niecierpliwość chociaż to jest dziwne bo trzymałem stratne pozycje nieraz przez długi okres czasu.Właśnie dzisiaj wszystko zacząłem analizować od początku gubi mnie działanie wbrew sobie i granie nie pod to co widzę( a widzę ostatnio coraz więcej,po tym jak zachowuje się wykres wiem,że zaraz pójdzie w daną stronę,ale i tak gram wbrew temu co widzę..)

W większości przypadków kiedy wejścia są przemyślane a nie grane "na pałę" jak piłki w b-klasie piłkarskiej to mam pewien plan.

Ostatnie pytanie jest najtrudniejsze bo ciężko mi na nie odpowiedzieć.Jak już coś robię to się temu poświęcam i chcę to robić cały czas.Jak sobie mówię dzisiaj przerwa i tylko obserwuję wykres i pojawia się jakaś okazja to nie mogę się powstrzymać :D Jestem też uparty i jak widzę stratę to chcę ją nadrobić- to chyba to mnie najbardziej gubi.Od 6 lat jeżdżę na desce i to właśnie ona nauczyła mnie wytrwałości i po tysięcznej próbie nauczenia się nowego tricku nie ma nic przyjemniejszego od zrobienia go.Widzę tu analogię do forexu,bo im więcej tych strat tym mam większą ochotę to robić bo widzę,że jest to trudne i większość albo zalicza MC albo rezygnuje.

Dzięki Mateusz za odpowiedź ;)

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Przeanalizowałem swoje zagrania i wywnioskowałem,że transakcje sensownie jest opierać o wykresy h1,h4,d1 i tego muszę się trzymać.Po drugie ze względu,że mogę mieć tylko 5 zleceń otwartych/oczekujących nie pakować się w różne pary tylko maxymalnie 2 ze względu na to,że jak piramidowałem zlecenia to wyniki były najlepsze.Nie wiem dlaczego jakoś od tego odszedłem nawet nie kontrolując tego może przez euforię i podwojeniu w miesiąc depozytu. Piramidowanie teraz będzie zależeć od tego jakiego ruchu się spodziewam,ale przerwy między zleceniami minimum 7 pipsów(w przypadku spodziewanego ruchu 30 pips-najmniejszego na jaki mam zamiar polować).

W sumie podejrzane było dla mnie,że wczoraj wyszedł przeciek,że nie będzie obcięcia tych stóp i zastanawiałem się czy aby przypadkiem nie jest to jakiś podstęp :D :D Miałem 2x S na E/D stwierdziłem,że jedną lepiej zamknę bo nie wiadomo co się wydarzy :D Wtem do akcji wkroczył supermario.

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Transakcji:411/800
balance:190.81

Na dzisiaj koniec,miałem ochotę trzymać s na kablu jeszcze,ale stwierdziłem,że lepiej nie i mieć już spokojny weekend.Wczoraj rozmieściłem w miarę dobrze wejścia i udało się wyjść na +9.25 a byłem już prawie -30euro,wniosek jest jeden:odpowiednie rozmieszczanie wejść to jeden z najwazniejszych czynników sukcesów.
Wejścia wyglądały na wykresie tak:
Obrazek

+ dwa wejścia na E/J-wycięte SL

Obrazek

Pomimo nieciekawego początku tygodnia-który właściwie raczej mi pomógł bo przeanalizowałem swoje zagrania wyszedłem na + ;)
Cel do końca zarządzania kontem nadal obowiązujący:300euro.

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Cały profit który ugrałem już straciłem,straciłem nawet więcej..Uważam go za stracony i dopiero teraz przejrzałem na oczy.. Wcale nie jest tak,że dopóki pozycja jest otwarta i nie jest zaksięgowana na minus to nie jesteśmy stratni.Zacząłem gre na koncie demo i tam mi idzie dobrze-chciałem otworzyć konto mniej więcej takie jakie planuje otworzyć w przyszłości-2,5-3kzł dopiero tutaj zobaczyłem ile znaczy każdy pips..;d
Czekam na to aż pozycje na ejku wrócą moje equity do poziomu startowego-100euro.ZACZNĘ WSZYSTKO OD NOWA.

Zmienię taktykę zagrań-nie dla mnie chyba jednak piramidowanie zleceń chociaż chciałbym kiedyś to opanować jak Wuza i mieć tyle zimnej krwi i rozwagi przy wchodzeniu w pozycje.

Na demie dziennie spokojnie rośnie mi kapitał o 3 procent.

Przykładowe zagrania z dzisiaj;
eds.png
xauusd.png
gbpjpy.png

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

No ejek dał ci ładnie popalić.Odzywa się tu też brak sl-a,bo 40% to już za dużo.Tylko pytanie,czy nie lepiej zacząć już teraz wszystko od nowa? Bo z 40% może zrobić się jeszcze więcej.

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

tymek1403 pisze:Cały profit który ugrałem już straciłem,straciłem nawet więcej..Uważam go za stracony i dopiero teraz przejrzałem na oczy.. Wcale nie jest tak,że dopóki pozycja jest otwarta i nie jest zaksięgowana na minus to nie jesteśmy stratni.Zacząłem gre na koncie demo i tam mi idzie dobrze-chciałem otworzyć konto mniej więcej takie jakie planuje otworzyć w przyszłości-2,5-3kzł dopiero tutaj zobaczyłem ile znaczy każdy pips..;d
Czekam na to aż pozycje na ejku wrócą moje equity do poziomu startowego-100euro.ZACZNĘ WSZYSTKO OD NOWA.

Zmienię taktykę zagrań-nie dla mnie chyba jednak piramidowanie zleceń chociaż chciałbym kiedyś to opanować jak Wuza i mieć tyle zimnej krwi i rozwagi przy wchodzeniu w pozycje.

Na demie dziennie spokojnie rośnie mi kapitał o 3 procent.

Przykładowe zagrania z dzisiaj;
eds.png
xauusd.png
gbpjpy.png

Przy piramidowaniu istotne jest money managment. Piramidy są bardzo ryzykowne, ale jesli opanujesz dobry MM to przynosza ponad przeciętne zyski.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Piramidowanie strat to zwykły GRID i martyngał.
Piramiduj zyski to nie będziesz miał problemów z bankructwem i stratami.

Ostatecznie przecież każdy zyskowny GRID czy martyngał przechodzi w piramidowanie.
Przykład:

Kurs EurJpy rośnie otwieramy Sell po 13420, znów rośnie otwarcie Sell po 1.3520 (mimo wcześniejszej straty!), potem znowu
Sell po 1.3620 i znowu Sell po 1.3720. Otwierane zlecenia Sell, były w trakcie jak na poprzednich była strata. A teraz kurs wraca z powrotem na 1.3420.
i CO !
Piramidujemy zyski aż od ostatniej pozycji do pierwszej !!!
To co trzeba zrobić to usunąć fazę GRIDu i piramidowania strat. Jak to zrobimy to na koncie będą same zyski.

A tak to zrobiliśmy niezłe spustoszenie na koncie przez znaczny DrawDown, który mógł w końcu wyzerować konto.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Co to jest GRID?

Veni
Swietny post,bardzo prawdziwy.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Siatka zleceń, czyli ładujesz zlecenia na wykresie w mniej więcej równych odstępach

ODPOWIEDZ