Ceny złota mogą nadal spadać.roberttheus pisze:na złocie juz 3 nieudane proby wybicia z konsoli górą. bedzie ostre rżnięcie?
http://biznes.onet.pl/duchy-goldman-sac ... rasa-detal
Ceny złota mogą nadal spadać.roberttheus pisze:na złocie juz 3 nieudane proby wybicia z konsoli górą. bedzie ostre rżnięcie?
To moze tak...Bemowo1 pisze:Cały właśnie w tym sęk aby taśma była opóżniona, jaki sens stosować taśmę, która podąża równolegle z kursem?ZielonaMgielka pisze:
To kurs idzie pierwszy a opozniona tasma powoli podaza za nim![]()
rożnie... jeśli puszczam coś na realizację formacji np podwojnego dna, szczytu czy rgr lub na wybicie z konsoli to stawiam oczekujące transakcje powyżej, poniżej linii szyi (linii wybicia)krzychu3_1989 pisze:
mogę się Ciebie zapytać czy kupujesz i sprzedajesz z tzw ręki czy używasz buy limit i sell limit (ciekawi mnie to z punktu patrzenia na twoje analizy)
PMI ledo nad 50 w UE w przemysle to samo troche lepiej NIemcy ale oni cale UE nie podniosa jak pisalem jedna jaskolka wiosny nie czyni i ja kwidac rewelacji nie ma a gdzie indeksy juz sapr7emo pisze:Niemcy pokazały factory orders +3,3%, to Draghi podporządkuje się
powie że lokomotywa jest silna i jest w stanie umarzać zadłużenie Grekom
a Grecy też będą zadowoleni, bo jakiś tam wskaźnik będzie świadczył o koniunkturze
a ludzie będą świętować na ulicach tak jak dzisiaj
to plus 3 procent, raczej oddala Draghiego od wspierania krajów "unii", nie tylko strefy euro, bo ponoć jesteśmy związani wszyscyNowy123 pisze:PMI ledo nad 50 w UE w przemysle to samo troche lepiej NIemcy ale oni cale UE nie podniosa jak pisalem jedna jaskolka wiosny nie czyni i ja kwidac rewelacji nie ma a gdzie indeksy juz sapr7emo pisze:Niemcy pokazały factory orders +3,3%, to Draghi podporządkuje się
powie że lokomotywa jest silna i jest w stanie umarzać zadłużenie Grekom
a Grecy też będą zadowoleni, bo jakiś tam wskaźnik będzie świadczył o koniunkturze
a ludzie będą świętować na ulicach tak jak dzisiajgdy sie zbliza cykliczny okres spowlnienia po efekcie stycznia jesli taki bedzie bo limit dlugi jeszcze w styczniu ia i premi kabankstera licz ze na koniec roku znowu setki miln zgarna
Taśma nie posiada milionów ustawień, a została zbudowana w oparciu o historię. Paradoksalnie bardzo często tworzy ona dynamiczne wsparcie/opór. Dla mnie jest miernikiem zmiany trendu i w 95% chroni mnie przed łapaniem noża (jeżeli już coś takiego robię wiem gdzie mam postawiś SL)ZielonaMgielka pisze:To moze tak...Bemowo1 pisze:Cały właśnie w tym sęk aby taśma była opóżniona, jaki sens stosować taśmę, która podąża równolegle z kursem?ZielonaMgielka pisze:
To kurs idzie pierwszy a opozniona tasma powoli podaza za nim![]()
Dlaczego tasma z milionem mozliwych ustawien mialaby miec jakikolwiek wplyw na kurs.. przeciez ktos musi stawiac zlecenia w obrebie tej akurat tasmy aby miala ona jakiekolwiek znaczenie dla kursu instrumentu?
mam dokładnie taki sam pogląd na ejka, o ile dzisiejsza świeca dzienna zamknie się jako ładny "engulfing"Nowy500 pisze:Hej. euro jen wyglada obiecujaco zeby wstawiac "L". Nie mogl przejsc przez 50tke fibo, lt na dziennym testowana 4krotnie narazie nie wybita, przegladajac kalendarz z tego tyg dane b.dobre, nikkei byc moze wybije trojkat d1 zeby opuscic go z impetem. Indeksy po korektach. az zbyt pieknie, jak jutro spece z bankow centralnych nie nabroja to powinismy dotrzec byc moze w tym roku do 140
Nowy500 pisze:Hej. euro jen wyglada obiecujaco zeby wstawiac "L". Nie mogl przejsc przez 50tke fibo, lt na dziennym testowana 4krotnie narazie nie wybita, przegladajac kalendarz z tego tyg dane b.dobre, nikkei byc moze wybije trojkat d1 zeby opuscic go z impetem. Indeksy po korektach. az zbyt pieknie, jak jutro spece z bankow centralnych nie nabroja to powinismy dotrzec byc moze w tym roku do 140