DayTrading: Środa 06.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 07 lis 2013, 00:00

Wzrost
22
52%
Bez zmian
3
7%
Spadek
17
40%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
goldman
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: DayTrading: Środa 06.11.2013

Nieprzeczytany post autor: goldman »

roberttheus pisze:na złocie juz 3 nieudane proby wybicia z konsoli górą. bedzie ostre rżnięcie?
Ceny złota mogą nadal spadać.
http://biznes.onet.pl/duchy-goldman-sac ... rasa-detal
Kto gra grubo wygrać musi.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Bemowo1 pisze:
ZielonaMgielka pisze:
To kurs idzie pierwszy a opozniona tasma powoli podaza za nim :) :wink:
Cały właśnie w tym sęk aby taśma była opóżniona, jaki sens stosować taśmę, która podąża równolegle z kursem?
To moze tak...
Dlaczego tasma z milionem mozliwych ustawien mialaby miec jakikolwiek wplyw na kurs.. przeciez ktos musi stawiac zlecenia w obrebie tej akurat tasmy aby miala ona jakiekolwiek znaczenie dla kursu instrumentu?

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Niemcy pokazały factory orders +3,3%, to Draghi podporządkuje się
powie że lokomotywa jest silna i jest w stanie umarzać zadłużenie Grekom
a Grecy też będą zadowoleni, bo jakiś tam wskaźnik będzie świadczył o koniunkturze
a ludzie będą świętować na ulicach tak jak dzisiaj

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

krzychu3_1989 pisze:
mogę się Ciebie zapytać czy kupujesz i sprzedajesz z tzw ręki czy używasz buy limit i sell limit (ciekawi mnie to z punktu patrzenia na twoje analizy)
rożnie... jeśli puszczam coś na realizację formacji np podwojnego dna, szczytu czy rgr lub na wybicie z konsoli to stawiam oczekujące transakcje powyżej, poniżej linii szyi (linii wybicia)
Natomiast jeśli są to linie trendu, taśmy, strefy podaży, fibo (generalnie miejsca gdzie spodziewam się odbicia, a nie wybicia) to staram się czekać na sygnał i wtedy z ręki wchodzę
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:Niemcy pokazały factory orders +3,3%, to Draghi podporządkuje się
a Grecy też będą zadowoleni, bo jakiś tam wskaźnik będzie świadczył o koniunkturze
PMI ledo nad 50 w UE w przemysle to samo troche lepiej NIemcy ale oni cale UE nie podniosa jak pisalem jedna jaskolka wiosny nie czyni i ja kwidac rewelacji nie ma a gdzie indeksy juz sa :) gdy sie zbliza cykliczny okres spowlnienia po efekcie stycznia jesli taki bedzie bo limit dlugi jeszcze w styczniu ia i premi kabankstera licz ze na koniec roku znowu setki miln zgarna

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:Niemcy pokazały factory orders +3,3%, to Draghi podporządkuje się
PMI ledo nad 50 w UE w przemysle to samo troche lepiej NIemcy ale oni cale UE nie podniosa jak pisalem jedna jaskolka wiosny nie czyni i ja kwidac rewelacji nie ma a gdzie indeksy juz sa :) gdy sie zbliza cykliczny okres spowlnienia po efekcie stycznia jesli taki bedzie bo limit dlugi jeszcze w styczniu ia i premi kabankstera licz ze na koniec roku znowu setki miln zgarna
to plus 3 procent, raczej oddala Draghiego od wspierania krajów "unii", nie tylko strefy euro, bo ponoć jesteśmy związani wszyscy

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

ZielonaMgielka pisze:
Bemowo1 pisze:
ZielonaMgielka pisze:
To kurs idzie pierwszy a opozniona tasma powoli podaza za nim :) :wink:
Cały właśnie w tym sęk aby taśma była opóżniona, jaki sens stosować taśmę, która podąża równolegle z kursem?
To moze tak...
Dlaczego tasma z milionem mozliwych ustawien mialaby miec jakikolwiek wplyw na kurs.. przeciez ktos musi stawiac zlecenia w obrebie tej akurat tasmy aby miala ona jakiekolwiek znaczenie dla kursu instrumentu?
Taśma nie posiada milionów ustawień, a została zbudowana w oparciu o historię. Paradoksalnie bardzo często tworzy ona dynamiczne wsparcie/opór. Dla mnie jest miernikiem zmiany trendu i w 95% chroni mnie przed łapaniem noża (jeżeli już coś takiego robię wiem gdzie mam postawiś SL)
Czy kurs zawsze musi się od niej odbić - nie. Jak są fundamenty jak sam wiesz pociągu żadna siła nie zatrzyma. Mnie one wspomagają w prognozowaniu ruchu, a także wskazują miejsca w których nie dotykam danej pary.
Zapewniam Ciebie, że jest jeszcze wiele innych uwarunkowań, których nie będę tłumaczył - ten system należy najpierw poznać aby ocenić jego skuteczność.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Hej. euro jen wyglada obiecujaco zeby wstawiac "L". Nie mogl przejsc przez 50tke fibo, lt na dziennym testowana 4krotnie narazie nie wybita, przegladajac kalendarz z tego tyg dane b.dobre, nikkei byc moze wybije trojkat d1 zeby opuscic go z impetem. Indeksy po korektach. az zbyt pieknie, jak jutro spece z bankow centralnych nie nabroja to powinismy dotrzec byc moze w tym roku do 140
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Nowy500 pisze:Hej. euro jen wyglada obiecujaco zeby wstawiac "L". Nie mogl przejsc przez 50tke fibo, lt na dziennym testowana 4krotnie narazie nie wybita, przegladajac kalendarz z tego tyg dane b.dobre, nikkei byc moze wybije trojkat d1 zeby opuscic go z impetem. Indeksy po korektach. az zbyt pieknie, jak jutro spece z bankow centralnych nie nabroja to powinismy dotrzec byc moze w tym roku do 140
mam dokładnie taki sam pogląd na ejka, o ile dzisiejsza świeca dzienna zamknie się jako ładny "engulfing" ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Nowy500 pisze:Hej. euro jen wyglada obiecujaco zeby wstawiac "L". Nie mogl przejsc przez 50tke fibo, lt na dziennym testowana 4krotnie narazie nie wybita, przegladajac kalendarz z tego tyg dane b.dobre, nikkei byc moze wybije trojkat d1 zeby opuscic go z impetem. Indeksy po korektach. az zbyt pieknie, jak jutro spece z bankow centralnych nie nabroja to powinismy dotrzec byc moze w tym roku do 140

gdzies analize mialem z WBK
https://www.inwestoronline.pl/r/res/arc ... fx_pop.pdf

Zablokowany