DayTrading: Wtorek 05.11.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 06 lis 2013, 00:00

Wzrost
18
42%
Bez zmian
6
14%
Spadek
19
44%

Liczba głosów: 43

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Wtorek 05.11.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

krinvest pisze:
pedro pisze:
a wiesz z czym teraz (od 2009/2010) bankstera ma najwiekszy problem? ... ze juz ludzie nie chcą kredytow, bo wielu sie w gowno po uszy wpioer... i do dziś nie wyszli, stąd pompowanie nowej banki na wyzszym poziomie abstrakcji....
u Nas to problem sie dopiero zacznie , wystarczy spojrzec na wskaźnik poziomu spłacalności kredytów hipotecznych :D :564:
Będzie mocneee dno , kwestia tylko dwóch lat , max 3 biorąc pod uwage to jak mocno te kredyty sa lewarowane :D

fajnie to kiwi dało , nie pamiętam juz na czyje posty zwróciłem uwage odnosnie niego , ale i tak dzięki :D :564: :564:
nie ma za co :)) ja pisalem by patrzec pod KIWI ze mi tu bansktera kreci pod UP na "volumenie"

-- Dodano: śr 06-11-2013, 0:22 --
roberttheus pisze:no tylko weź sobie porównaj zarobki niemieckie czy amerykańskie z polskimi... przepaść jeśli chodzi o realną wartość płac i co można z nimi zrobić. u nas jedynie podetrzeć sobie dupsko za średnią pensję krajową siła nabywcza jest diametralnie inna

tak ale w USA nie bylo problemu dostac kredyt jak pisz nawet potrafili zmienic prawo dla mniej zamożnych by mogli brac kredyty

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

a jeszcze długi sięgające 30% dochodu to już jest alarmujący poziom a wiem że są frajerzy zadłużeni na ponad 50% dochodu

-- Dodano: wt 05-11-2013, 23:24 --

i te plastikowe pieniądze na oprocentowanych kartach kredytowych które dodatkowo obciążają wydatki... no masakra jak widzę tych frajerów którzy sie wkurzają bo za złoty pięćdziesiąt nie może kartą płacić bo kupiec się wkur.. że za obsługę więcej zapłaci tej płatności niż marży na produkcie w sklepie zarobi

na ale massmedia i marketing zrobiły ludziom z mózgu papkę . no jak można nie mieć złotej karty kredytowej?? ja się cieszę jak mam w portfelu tyle jagiełły że mi się on nie domyka
Ostatnio zmieniony 05 lis 2013, 23:27 przez roberttheus, łącznie zmieniany 1 raz.
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

roberttheus pisze:ok wciskam jednak sell na kiwi i czekam na 0.77 do bożego narodzenia. jest to dolne ograniczenie konsoli w której mają się poruszać do końca roku
przyznam, że to samo zrobiłem :oops: i podobnie zamierzam trzymać

jeżeli eur/nzd osiągnęło dno, to będziemy mieli piękny arbitraż z eur/aud i oczywiście wzrosty na aud/nzd

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

roberttheus pisze:no tylko weź sobie porównaj zarobki niemieckie czy amerykańskie z polskimi... przepaść jeśli chodzi o realną wartość płac i co można z nimi zrobić. u nas jedynie podetrzeć sobie dupsko za średnią pensję krajową siła nabywcza jest diametralnie inna
Nie no nie porówuje tych rzeczy , napisałem to odnośnie tego , ze przy takim tempie nie spłacania tych kredytów to ta bańka i tak pęknie , a to ponad 500 miliardów złotych ,biorąc pod uwage to w jakim stopniu sa lewarowane to dużo nie brakuje do kłopotów przy takim braku spłat już :) Co do zarobków w niemczech to mniej wiecej każdy wie jak jest , ale mówiąc USA weź pod uwage , że miedzy niektórymi stanami jest taka przepaść jak miedzy nami a Niemcami w UE :) w Texasie nie zarabiaja tyle co w Nowym Jorku :)
roberttheus pisze:a jeszcze długi sięgające 30% dochodu to już jest alarmujący poziom a wiem że są frajerzy zadłużeni na ponad 50% dochodu

i te plastikowe pieniądze na oprocentowanych kartach kredytowych które dodatkowo obciążają wydatki... no masakra jak widzę tych frajerów którzy sie wkurzają bo za złoty pięćdziesiąt nie może kartą płacić bo kupiec się wkur.. że za obsługę więcej zapłaci tej płatności niż marży na produkcie w sklepie zarobi

na ale massmedia i marketing zrobiły ludziom z mózgu papkę . no jak można nie mieć złotej karty kredytowej?? ja się cieszę jak mam w portfelu tyle jagiełły że mi się on nie domyka

Ja u siebie w firmie nie przyjmuje płatności kartą na żadną kwote , nie wazne czy 50 zł czy 5000

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

roberttheus pisze:a jeszcze długi sięgające 30% dochodu to już jest alarmujący poziom a wiem że są frajerzy zadłużeni na ponad 50% dochodu

coz tak tam zyja w USA wiekszy kryzys i widzisz co sie stalo i SIE NIC NIE ZMIENILO no teraz zaostrzyli co do dawanie kredytow .....tak sie konczy ja ksie ZYJE PONAD STAN na KREDYT myslac ze praca bedzie wieczna i dobra koniuktora w gospodarce a z teg oc odostaja z bezrobocia nie oplaca zadluzenia a gdzie zycie i stalo sie to sie stalo

mialem tez znajomych gorali co tez kupowali i sprzedawali domy gdy je wyremontowli i poprzerabiali - pietro w gore czy powiekszali roznie to oni powiedzieli nie chce kredytu zadnego obracali 2 nie raz 3 domami czy mieszkaniami i tylko gotowka i tak wielu robilo i nie musieli sie kredytowac to sie przyjelo ze spoleczenstwo gorali to bogaci bo maja dom na wlasnowsc :lol: :lol: :lol:

-- Dodano: śr 06-11-2013, 0:38 --
Bemowo1 pisze:
roberttheus pisze:ok wciskam jednak sell na kiwi i czekam na 0.77 do bożego narodzenia. jest to dolne ograniczenie konsoli w której mają się poruszać do końca roku

jeżeli eur/nzd osiągnęło dno, to będziemy mieli piękny arbitraż z eur/aud i oczywiście wzrosty na aud/nzd
:roll: :roll:

nie za szybko to z 77 to USD musialy by isc mocne dane i dalej sie umacniac do EURO

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Nowy123 pisze:

:roll: :roll:

nie za szybko to z 77 to USD musialy by isc mocne dane i dalej sie umacniac do EURO[/quote]

dlatego :oops: wyjątkowo łapanie noża

transakcja otwarta na podstawie analiz: NZD/USD, EUR/NZD, EUR/AUD, AUD/USD, AUD/NZD. RYZYKO/ZYSK co najmniej 1:50

Zablokowany