Byle do przodu :)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Re: Byle do przodu :)

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Nadal etap nauki - nadal sumarycznie na minusie. Stwierdziłem, że nie będę zamieszczał wejść, ani linkował fxbooka - niepotrzebnie mnie to rozpraszało i stwarzało dodatkowe obciążenie psychiczne - a po co mi to. W ramach nauki wpłaciłem sobie niewielką kwotę, jak zwykle pierwszy tydzień świetny, a w tym tygodniu zaczęły się problemy. Mam dużą tolerancję do ryzyka...ale nie gram "już" lewarem na maxa i bez sl, więc jest postęp. Złapałem w tym tygodniu kilka sl-i i stratnych wyjść z ręki a mimo to jestem na jakieś + 216%, max było ok 450% jednak dzisiaj popołudniu po wejściu zrobionym w pracy na szybko zrobiło mi wyrwę w kapitale po dotknięciu sl'a. Dobrze że nie chciałem zaszaleć większą pozycją, bo przy odległym sl skończyłoby się to źle.

Nadal wejścia na bazie intuicji+at+forex calendar. Zawodzi jak zwykle głównie psychika, chociaż już dużo mniej niż kiedyś. Trochę liczyłem na aud/ i nzd/ jpy, ale się przeliczyłem i tutaj znowu popłynąłem w pewnym momencie kupując szczyty ;)

Obecnie zastanawiam się jak może wyglądać świeczka w1 w tym tygodniu na złocie - wyciągną pina do góry, czy może jedziemy mocno w dół. Widziałbym na jutro podjazd pod minimum poprzedniej d1 - 1332...jednak kluczowe będzie wg mnie czy zejdą poniżej 1310/13.

Awatar użytkownika
peter_r
Pasjonat
Pasjonat

Re: Byle do przodu :)

Nieprzeczytany post autor: peter_r »

Oczekiwanie na wzrosty w piątek się nie sprawdziły, ale też nie straciłem zbyt wiele. Do dzisiaj odrobiłem dużą część straconego zysku. Wczoraj short gbp/aud zamknięte rano - trochę nerwowo przerzuciłem się na aud/usd i nzd/usd a na koniec na gbp/usd...chyba mam adhd bo pozycji dzisiaj zająłem z 20.

Spróbuję wypłacić z tego zabawnego plus500 i zamknąć konto - przy tak małej kwocie dość łatwo było zrobić te kilkaset %. Niby mają szeroki zakres instrumentów, ale niestety słabe spready + nie wykorzystam 95% z tych instrumentów. Dodatkowo trzeba uważać na opłatę za brak aktywności przez 3 miesiące - chyba 15$. Bałbym się tam wpłacić 1zł.

Testy trading212 - platforma całkiem przyjemna, egzekucja i spready też. Warto zmienić język na angielski - nie wiedziałem które to sl ;)

Obecnie bez pozycji, prognoz też brak - korekta już się zaczęła, dla mnie późno na wejście bo i nie mam jak pilnować. Niestety znowu będę narzekał na brak czasu i możliwości wklejania screenów.

Stan psychiczny po 1 dniu sporych zysków - lekko zbyt pozytywny. Uzależnienie - lekkie - jestem w stanie mieć pozycję typu brak pozycji, wyłączyć platformę i robić coś innego.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ