Byle do przodu :)
Re: Byle do przodu :)
Zamieszczam podsumowanie z 2 tyg w formie obrazka - fajnie że się zmieściło wszystko...dzisiaj słaby dzień..obecnie S przebicie TL i czekam 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
S Be, L na przebicie LT spadkowej M15..ale zasugerowałem się niestety w rozmowie odwróciłem i sl ~19...bardzo nie dobrze. Na dziś koniec - tydzień na -30. Dużo transakcji dzisiaj (zwykle 1, teraz 5).
Ninety-five percent of the trading errors you are likely to make—causing the money to just evaporate
before your eyes—will stem from your attitudes about being wrong, losing money, missing out, and
leaving money on the table.
Pewna forma w zasadzie trzech pierwszych jednocześnie objawiła się w piątek przy odwróceniu pozycji...szybko stwierdziłem że nie mam racji a autorytet ją ma, nie chciałem stracić w ujęciu tygodniowym i bałem się że już więcej okazji tego dnia nie będzie. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo decyzja była zaskakująco szybka

Widzę że zapomniałem sobie poprognozować Listopad..Grudzień z grubsza wychodzi mi 1.33 ...ważne poziomy mniej więcej zaznaczone..za miesiąc zobaczę co rynek respektował. Będę robił też takie wyznaczanie co tydzień, żeby dopracować wyzn. tp m.in.
Jeszcze jeden cytat..
Jeszcze jeden cytat..
I define random trading as poorly-planned trades or trades that are not planned at all. It is an unorganized approach that takes into consideration an
unlimited set of market variables, which do not allow you to find out what works on a consistent basis and what does not. Randomness is unstructured freedom without responsibility.
sl, be,[dołożenie]sl -23..obecnie S, ostatnie podejście dzisiaj. Be wychodzi taniej niż sl
Starałem się wejść z niższego TF-u, wycięta pierwsza L na newsach..S na przebicie TL - patrząc na sr oczywiście na wsparciu. Znów niedziela-pon najlepiej wychodzi inwestować w nocy..
SL i koniec..-33..przemyśleć tl..

Starałem się wejść z niższego TF-u, wycięta pierwsza L na newsach..S na przebicie TL - patrząc na sr oczywiście na wsparciu. Znów niedziela-pon najlepiej wychodzi inwestować w nocy..

SL i koniec..-33..przemyśleć tl..
-10, floating +4 na hedżu..L od tl, S pod low poprzedniej..i myślę(czekam) co z tym dalej
TL spadkowa po raz N-ty przebita
Nie wiem czemu tak bardzo chciałem grać głównie S...
SL dla S jest wysoko(z 1.33)..nie ruszam pozycji dopóki nie przebije w dół L lub ręcznie jakiś sygnał później..

TL spadkowa po raz N-ty przebita

SL dla S jest wysoko(z 1.33)..nie ruszam pozycji dopóki nie przebije w dół L lub ręcznie jakiś sygnał później..

Popatrz na wykres i zobacz czy cena rośnie , czy spada. Jeżeli spada to wtedy nie kupujemy a jeżeli rośnie to nie sprzedajemy . Niby proste ale ciężko się tego nauczyć
Mi to zajęło prawie 1,5 roku ale w końcu się udało

Mi to zajęło prawie 1,5 roku ale w końcu się udało