let's scalp ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: let's scalp ;)

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Hybrid STP Model

A number of STP brokerages operate a hybrid model, running a dealing desk for smaller clients. This is due to the fact that many liquidity providers will not accept orders less than 10,000 notional (0.1 lot). These orders cannot be sent to liquidity providers, thus the brokerage either packages up a number of smaller lots or acts as a counter party to these trades.

This is why you see a number of STP brokerages offering mini or micro accounts allowing traders to trade positions smaller than 0.1 lot, these micro accounts often come with wider spreads. Allow the brokerage to run a profitable dealing desk operation.
http://thefxview.com/2013/08/03/what-is-an-stp-broker/

Dlatego ostatnio brokerzy (vide tradimo) oferują darmową kasę ale warunkiem jest że transakcje nie mogą być większe niż 0.1 lot bo są MM dla graczy. Potem ludzie coś tam wpłacą dalej będą grali małymi pozycjami i kasa zostanie w kasynie.
Zatrudnili Risk Managerów i naganiają sobie narybek. Chociaż marnych tych risk manager'ów mają skoro ograniczają się tylko do kilku par walutowych.
Polecam to przeczytać:
http://forex-nawigator.biz/forum/biznes ... ml#p616465

No i wystarczy się wczytać w FAQ jednego z White Labeli
http://www.investtechfx.com/whitelabel.asp
Does my brokerage house have to clear through Investtechfx?

You can have partial or full STP, at your discretion.

Can my brokerage house be No Dealing Desk or Dealing Desk?

The MT4 gives you the option to become No Dealing Desk, Dealing Desk, or a blend of the two. There is no restriction on level of activity.
sorry za offtop
Jest wątek od tego więc tam proszę pisać żeby nie zaśmiecać dziennika.
http://forex-nawigator.biz/forum/biznes ... 23893.html
Pozdrawiam
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

green7 pisze:Moim skromnym zdaniem to się nie uda.
Większość trejdów trwa po kilka sekund, zarabiasz dużo na danych. Każde opóźnienie wejścia przez brokera, poszerzenie spreadu będzie tu mieć znaczenie.
Robot radzi sobie świetnie na demo - ale na kontach realnych będzie gorzej.
No i Jarku - testów na demo nie nazwał bym testami "live" (to trochę wprowadza w błąd) te raczej kojarzą się z "prawdziwym" kontem. Egzekucja na demo a egzekucja na koncie real to dwa światy.

Oczywiście mogę się mylić i oby tak było :)
Dodaj do robota monitorowanie czasu jaki trwa zakładanie pozycji (w milisekundach).
Porównanie tego z konta real i konta demo będzie ciekawym doświadczeniem. I co najważniejsze: jeśli robot będzie działał na koncie real to obserwując te czasy zauważysz moment w którym broker zacznie Ci rzucać kłody pod nogi.
Live miało oznaczać przejście od backtestów do kolejnej fazy testowania.
Już chyba broker zaczął rzucać te kłody. :cry:
Mam pomiar czasu otwierania i modyfikowania. Z tym drugim na - podstawie tych kilku dotychczasowych zagrań - broker się ociąga.
No cóż, że zacytuję klasyka " na władzę nie poradzę " :wink:
@Jones. Dzięki teraz lepiej się ogląda.

Z ostatniej chwili.
Ostatnie wejście:
Real// Otwarcie 640 ms /Modyfikacja 509 ms
Demo// Otwarcie 546 ms /Modyfikacja 296 ms
:cry:
Jak żyć, jak żyć ?
Ale zyskowne było.
:lol:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Na realu zawsze będzie trochę wolniejsza egzekucja, niekoniecznie dlatego, że broker chce utrudnić życie. Na to rozwiązaniem jest VPS blisko serwerów brokera. Co do utrudniania to będzie można dawać osądy po dłuższych testach i wykonanych u kilku brokerów ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

raposo pisze:Na realu zawsze będzie trochę wolniejsza egzekucja, niekoniecznie dlatego, że broker chce utrudnić życie. Na to rozwiązaniem jest VPS blisko serwerów brokera. Co do utrudniania to będzie można dawać osądy po dłuższych testach i wykonanych u kilku brokerów ;).
Pewnie, że czasu potrzeba. Gorzej tylko jeśli takie kwiatki się pojawiają.
Około minuty to trwało.
Obrazek
image hosting over 2mb

A demo w tym czasie hula bez przeszkód.
;)

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Jarek
to tak jest na ECN nie zawsze jest zlecenie po drugiej stronie
za to przy scalpie są problemy na demo to co innego
proponuje
przeprowadź testy jeszcze u innego brokera np. Armada i Admiral
widzisz to jest tak że wysmiewane przez adminów konta brokerów MM mogą być dobre do Twojej strategii bo cena wejdzie a na ECN nie
to tylko takie propozycje aby usprawnić co nie co
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jones pisze: widzisz to jest tak że wysmiewane przez adminów konta brokerów MM mogą być dobre do Twojej strategii bo cena wejdzie a na ECN nie
Zapewne może tak być. Tyle też, że przy zyskującym scalpingu jestem przekonany, że prędzej czy później zaczną się problemy ze strony brokera. Przerobiłem to wielokrotnie na własnej skórze. Pojawia się więc pytanie po co w ogóle tracić czas na testy u MM...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

JAREK67
Maniak
Maniak

Jones pisze:Jarek
to tak jest na ECN nie zawsze jest zlecenie po drugiej stronie
za to przy scalpie są problemy na demo to co innego
proponuje
przeprowadź testy jeszcze u innego brokera np. Armada i Admiral
widzisz to jest tak że wysmiewane przez adminów konta brokerów MM mogą być dobre do Twojej strategii bo cena wejdzie a na ECN nie
to tylko takie propozycje aby usprawnić co nie co
To jest właśnie Armada.
Może konto Classic w Armadzie? Mam tam odpalone 2 scalpery (na demo) bo spred jest jeszcze do zaakceptowania. I dają radę.
Admiral to raczej odpada. Grałem tam ręcznie przez jakiś czas i prawie zawsze poślizgi, rekwoty itd.
Nie ma co gdybać. Trzeba obserwować jak się sytuacja będzie rozwijała.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Poślizgi nie dadzą zarobić skalperowi na ECN/STP, ale tym prawdziwym. U MM może dać radę na krótki termin.

Poza tym ten broker InvestTech to SCAM. Miałem tam konto. Kasa nie do odzyskania!!! O wypłacie nie ma tam mowy.
To krzak. Dziwię się, że ta strona tego brokera jeszcze jest w sieci. I uważajcie, bo ten broker ma swoich White Label np. 1pipFX i innych. Ja tam miałem jedno konto na którym z 100$ zrobiłem 2600$ i wypłacić nie chcieli całości. Przez rok kłóciłem się z nimi wysyłając emaile. Co poskutkowało tym, że wypłacili mi 100$ początkowej wpłaty +wykłócone 500$, żebym dał im już spokój. Zresztą każdy zarobi tam, bo 0.5 pipsa spreadu cały czas, egzekucja 10sekund trwa zawsze(jakieś opóźnienie stałe) to nie sztuka tam zarobić. Co z tego jak są niewypłacalni!!!
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

JAREK67
Maniak
Maniak

Jak widać w stopce tak wygląda brutalne zderzenie z teorii z rzeczywistością. Pierwsza różnica to zamykanie.
Na demo 100% pozycji jest zamknięte dokładnie na poziomie SL. W realu prawie 100% w gorszych cenach niż ustawiony SL.
Do tego przynajmniej 2 razy dłużej obrabiane są zlecenia realne niż te na demo.
Przyglądam się dalej. ;)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

JAREK67 pisze:Jak widać w stopce tak wygląda brutalne zderzenie z teorii z rzeczywistością. Pierwsza różnica to zamykanie.
Na demo 100% pozycji jest zamknięte dokładnie na poziomie SL. W realu prawie 100% w gorszych cenach niż ustawiony SL.
Do tego przynajmniej 2 razy dłużej obrabiane są zlecenia realne niż te na demo.
Przyglądam się dalej. ;)

Zderzenie bolesne. Dlatego scalper to chyba tylko u jakiegoś dobrego MM i to małym lotem, aby go nie ograbić zbyt bardzo. No chyba, że będziesz co miesiąc zmieniał brokera. :wink:
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

ODPOWIEDZ