Pośmialiśmy się w jednym wątku w jaki sposób jest weryfikowana wiara,
ale interesuje mnie w jaki sposób brokerzy weryfikują sprawę wiary tak naprawdę.
Konta bez SWAP
Konta bez SWAP
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego 

Re: Konta bez SWAP
Wydaje mi się, że broker Ci nie odpowie, a teorie userów spokojnie będzie można przenieść do działu "Humor"...( Sam jestem ciekaw...
)

Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję
Witam 
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Nie weryfikują, po prostu odbiją sobie wielkość swapu w inny sposób (większy markup na spread itpd.)Tymek pisze:Pośmialiśmy się w jednym wątku w jaki sposób jest weryfikowana wiara,
ale interesuje mnie w jaki sposób brokerzy weryfikują sprawę wiary tak naprawdę.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Spread w tym przypadku nie miałby dużego znaczenia bo pozycje ustawia się na miesiące. Rozważałem kiedyś temat i jeśli faktycznie nie weryfikują to wygląda na ciekawą opcję.
Z drugiej zaś strony sceptycznie jestem nastawiony do tych wszystkich darmowych lunch'y ...
Pozdrawiam.
Z drugiej zaś strony sceptycznie jestem nastawiony do tych wszystkich darmowych lunch'y ...

A wracając do tematu to aktualnie testuję opcję z pominięciem islamskich kont, a mianowicie połączenie spot - futures. Pozycje są "zahedgowane" w 100% a swap dodatni nabija się z dnia na dzień. Szukam teraz haczyka 

Haczykiem jest rolowanie futures + ryzyko zmiany swap w dowolnym momencie przez brokera + odrobienie spreadów/prowizji + spory kapitał żeby się to opłacało + różnice w kwotowaniach + pilnowanie, aby utrzymać odpowiednie zabezpieczenie na koncie + transfer środków między brokerami (koszty przelewów) + ryzyko kursowe, jeśli obaj brokerzy nie oferują kont w PLN
.
To tak na szybko...
Co do kont islamskich... Dawno temu miałem podobny pomysł i jest jak Marchew pisze. Islamiści to dość spory rynek więc brokerzy nie chcą z nich rezygnować, a niestety swap, podobnie jak odsetki od kredytów, jest sprzeczny z ich religią, natomiast odbijają sobie to w inny sposób. Weryfikacja wiary? Cóż, Polacy mają opinie cwaniaków więc na starcie mają tu trudniej ale zacząłbym od zmiany imienia na Mohamed..

To tak na szybko...
Co do kont islamskich... Dawno temu miałem podobny pomysł i jest jak Marchew pisze. Islamiści to dość spory rynek więc brokerzy nie chcą z nich rezygnować, a niestety swap, podobnie jak odsetki od kredytów, jest sprzeczny z ich religią, natomiast odbijają sobie to w inny sposób. Weryfikacja wiary? Cóż, Polacy mają opinie cwaniaków więc na starcie mają tu trudniej ale zacząłbym od zmiany imienia na Mohamed..

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu