Konta bez SWAP

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Konta bez SWAP

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Pośmialiśmy się w jednym wątku w jaki sposób jest weryfikowana wiara,
ale interesuje mnie w jaki sposób brokerzy weryfikują sprawę wiary tak naprawdę.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Re: Konta bez SWAP

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Wydaje mi się, że broker Ci nie odpowie, a teorie userów spokojnie będzie można przenieść do działu "Humor"...( Sam jestem ciekaw... :p )
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam :)
Tymek pisze:Pośmialiśmy się w jednym wątku w jaki sposób jest weryfikowana wiara,
ale interesuje mnie w jaki sposób brokerzy weryfikują sprawę wiary tak naprawdę.
Nie weryfikują, po prostu odbiją sobie wielkość swapu w inny sposób (większy markup na spread itpd.)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Spread w tym przypadku nie miałby dużego znaczenia bo pozycje ustawia się na miesiące. Rozważałem kiedyś temat i jeśli faktycznie nie weryfikują to wygląda na ciekawą opcję.
Z drugiej zaś strony sceptycznie jestem nastawiony do tych wszystkich darmowych lunch'y ... :) Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

A wracając do tematu to aktualnie testuję opcję z pominięciem islamskich kont, a mianowicie połączenie spot - futures. Pozycje są "zahedgowane" w 100% a swap dodatni nabija się z dnia na dzień. Szukam teraz haczyka ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Haczykiem jest rolowanie futures + ryzyko zmiany swap w dowolnym momencie przez brokera + odrobienie spreadów/prowizji + spory kapitał żeby się to opłacało + różnice w kwotowaniach + pilnowanie, aby utrzymać odpowiednie zabezpieczenie na koncie + transfer środków między brokerami (koszty przelewów) + ryzyko kursowe, jeśli obaj brokerzy nie oferują kont w PLN :).

To tak na szybko...

Co do kont islamskich... Dawno temu miałem podobny pomysł i jest jak Marchew pisze. Islamiści to dość spory rynek więc brokerzy nie chcą z nich rezygnować, a niestety swap, podobnie jak odsetki od kredytów, jest sprzeczny z ich religią, natomiast odbijają sobie to w inny sposób. Weryfikacja wiary? Cóż, Polacy mają opinie cwaniaków więc na starcie mają tu trudniej ale zacząłbym od zmiany imienia na Mohamed.. :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ