W sumie nie, no ale jak poleci tyle to mnie to jakoś nie zaboli, bo mam jeszcze 3 eSki wyzej zabezpieczone na zysk, najwyżej zamknę jedna która pokryje mi stratę i da zysk, i zostanę z 2 innymi.homar pisze:ale miśku zysk do ryzyka masz słabiutki... opłaca się dla takich profitów tak daleki SL ustawiać?psxor pisze:Ja chociaż mam cały czas otwarte eSki od 1.3810 długoterminowe z TP na 1.33, to krótkoterminowo zaryzykowałem z eLka na 1.36600 z SL na 1.35900 i TP na 1.37100, ciekawe co z tego wyjdzie.
Broker podrzucil mi taki sygnal.
DayTrading: Czwartek 31.10.2013
Re: DayTrading: Czwartek 31.10.2013
rozumiem ale myślę, że najlepiej patrzeć na każdy trade niezależnie, bo po co to tłumaczyć tym, że mam zysk z innych pozycji, po co go zjadać? Ale wiadomo, każdy gra po swojemu. Ja buduję Lki też w przedziale 40-60 ale SL mam na połowę na 33 jak przejdzie to zapewne będzie można wziąć niżej. Może na psycholu 360. TP myślę na 370.psxor pisze:W sumie nie, no ale jak poleci tyle to mnie to jakoś nie zaboli, bo mam jeszcze 3 eSki wyzej zabezpieczone na zysk, najwyżej zamknę jedna która pokryje mi stratę i da zysk, i zostanę z 2 innymi.homar pisze:ale miśku zysk do ryzyka masz słabiutki... opłaca się dla takich profitów tak daleki SL ustawiać?psxor pisze:Ja chociaż mam cały czas otwarte eSki od 1.3810 długoterminowe z TP na 1.33, to krótkoterminowo zaryzykowałem z eLka na 1.36600 z SL na 1.35900 i TP na 1.37100, ciekawe co z tego wyjdzie.
Broker podrzucil mi taki sygnal.
A Ja otwieram kolejną S-kę na SP500 tam już niedługo może być masakra, nic nie rośnie bez końca i bez większej korekty
No tak, Ci co w zeszłym roku otwierali eSki na crossach JPY też tak myśleliMarek. pisze:A Ja otwieram kolejną S-kę na SP500 tam już niedługo może być masakra, nic nie rośnie bez końca i bez większej korekty

Gdzie jest podłoga spadku edka ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- ZielonaMgielka
- Maniak
Przy aktualnej sile spadkow mozna oczekiwac jeszcze glebszej kontynuacji w ciagu nadchodzacych sesji. Wieksze zlecenia kupna zbieraja sie w okolicy 1.355.radeknl pisze:Gdzie jest podłoga spadku edka ?
https://www.tradingview.com/x/MWWg7Sgl/
Test okolic 1.37 moze byc dobra okazja do podebrania shortow.
Tez tak mysle ze jeszcze w w dół poleeeecccciiii.
rano pisałem - dolne ograniczenie kanału wzrostowegoradeknl pisze:Gdzie jest podłoga spadku edka ?
https://www.tradingview.com/x/ifvGG5kv/
ale spoko... za pół godziny wróci pod 37 (tak coś czuje, ze claimsy po slabym adp tez nie beda super)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Statystycznie zawsze, ale to zawsze po rekordach na giełdach w USA nie dłużej niż 7 miesięcy po takich rekordach następował kryzys, w latach trzydziestych ubiegłego wieku tak się stało już w 3 miesiące po rekordowych indeksachpsxor pisze:No tak, Ci co w zeszłym roku otwierali eSki na crossach JPY też tak myśleliMarek. pisze:A Ja otwieram kolejną S-kę na SP500 tam już niedługo może być masakra, nic nie rośnie bez końca i bez większej korekty