Wuza Daytrading, 10k $ Real, podsumowanie str. 79

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
tequila
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wuza Daytrading, 10k $ Real.

Nieprzeczytany post autor: tequila »

Witam
Ludzie dajcie WUZIE prowadzić dziennik, a nie róbcie tu śmietnika.
Prze wiele lat obserwuje to forum i tego typu zachowań jak wasze przerabiałem wiele, a efekt tego jest taki, że ci co mają wiedzę podpartą ujawnianym tradingiem i dzielą się tym, zaczynają wątpić w sens takiego podejścia.
Wuza gratulacje za dotychczasowe osiągnięcia i wytrwałości życze.

Awatar użytkownika
Above
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Above »

Wuza pisze:[...]
@Above
Masz rację i dziękuję Ci za kilka naprawdę wartościowych postów w tym dzienniku.
Wuza, chciałbym więcej ale Twoja metoda to dla mnie abstrakcja - bo ja stosuję relatywnie ciasne stopy i szybko wypieprzam z rynku i zajmuję kolejną pozycję. Mam perfekt timing. Ewoluowałem ostatnio gdy przejrzałem na gały i pojąłem, że BIAS to najważniejsza rzecz od strony technicznej. A że stało się to niedawno to moja skuteczność jest wysoka na niskich TF z krótką ekspozycją na ryzyko - czasowo. Do 15 minut gdzieś tak. STĄD teraz siedzę w opcjach binarnych. Gdy ewoluuję dalej - zakładam, że ekspo na ryzyko (czyli czas otwarcia pozycji) wydłuży się ... na razie z braku czasu nie chciałem brnąć dalej - czeszę opcje binarne.

Trzymaj się! Będzie dobrze :)
"...It's amazing. You've got it all on only...three pages.
You know what would happen if this fell into the wrong hands?
...
You named me?!
Right there along with the rest of them?!..."

Madins
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Madins »

Asperger dziwny gość z Ciebie. Piszesz, że zmagasz się z rynkiem dziesiątki lat, że trejdowałeś już przed narodzinami Chrystusa, a czasem styl Twojego pisania sprawia takie wrażenie, że mamy do czynienia z małolatem. Chociaż zgadzam się z większością tego co piszesz, to czytając Twoje posty mam wrażenie, że coś bajerujesz.

Ink, gra bez stopu jest lepsza niż gra z SL. Chociaż gram i tak i tak, to gra bez Sl`a jest dla mnie mniej ryzykowna, mam więcej możliwośi bez używania stopa. Zanim, ktoś na mnie wyskoczy, to chce wyjaśnić, że wielkość pozycji w grze bez Sl powinna być odpowiednio dobrana (mam na myśli inwestowanie np. 1% kapitału na 100pip, a nie 5% na 20pip) Gra zbyt dużą pozycją i bez SL (tak jak w przypadku Wuzy) z reguły kończy się źle (dobrze o tym wiem:D). Autorowi nie wiele brakowało, żeby skończyć tą zabawe jakiś czas temu, ale z drugiej strony powiększa kapitał kosmicznie szybko.

Wuza, rób co robiłeś, tylko rób to dla siebie, nie czytaj tego forum, bo ludzie tylko mieszają w głowie. Jeden widzi to, drugi co innego, a prawda jest taka, że ceny nie da się przewidzieć i Ty i każda inna osoba pisząca na tym forum jest tego dowodem. Przedwcześnie oświadczam (nim znów rozpęta się burza) że nie odpowiadam na żadne pytania i zaczepki. Jesteś dobrym zawodnikiem i podejmujesz dobre decyzje. Mógłbym Ci zaproponować, żebyś zmniejszył pozycje i grał spokojniej, ale tego nie zrobie:D

Powodzenia.
Każdy głupiec może cieszyć się z wygranej, ale tylko mądry potrafi znieść stratę.

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Przede wszystkim trzeba mieć swój rozum i decyzje podejmować na podstawie swoich analiz i przemyśleń, bo gramy przecież swoimi pieniędzmi, na szczęście Wuza tak robi, czy robi żle czy dobrze według waszych teorii nie ma to najmniejszego znaczenia puki to są jego pieniądze, a słuchając niektórych doradzających zamknął by na -18k a teraz jest -8k, ciekawe czy ktoś byłby chętny oddać te 10k$ za bystre doradzanie ;)

Wuza jest na razie jedyną osobą na forum która prowadzi otwarcie trading z takim kapitałem, i moim zdaniem jest to bardzo duży wkład w rozwój forum dlatego mam nadzieje iż chłopak sie nie zniechęci przez tej bajzel w dzienniku, świadom jestem iż tez sie do tego troszkę przyczyniłem ;)

Macrobi dzienniki są sprzątane na prośbę autora i takie pytanie poszło do Wuzy, nie ucz ojca dzieci robić ;)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ink, skoro sam się przyznałeś do bajzlu ( ewoluujesz widzę ) , to łaskawie wydziel spam i po sprawie.

Ink, z grzeczności na temat Twojego robienia nie podejmę rekawicy :mrgreen:

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

0 otwartych pozycji ~

Na razie to chyba tyle )

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Dobra decyzja Wuza o wyjściu z pozycji na tym poziomie. Dobrze, że nie dałeś się naganiaczom, a po swojemu wszystko rozegrałeś.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

freakout pisze:Panowie, bez urazy ale ten dzisiejszy ruch był tak przewidywalny że aż wstyd było pod to nie zagrać ;)
To teraz z czystej złośliwości wypadałoby napisać...

Oczywiste było że Twój tp nie zostanie osiągnięty i cena zawróci 10 pipsów od niego, jak mogłeś tego nie widzieć??

Taki jest właśnie sens mądrości po czasie Freakout....

To oczywiście taki żart na rozluźnienie a nie moja opinia )

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Wuza pisze:
freakout pisze:Panowie, bez urazy ale ten dzisiejszy ruch był tak przewidywalny że aż wstyd było pod to nie zagrać ;)

Oczywiste było że Twój tp nie zostanie osiągnięty i cena zawróci 10 pipsów od niego, jak mogłeś tego nie widzieć??

owszem, cena nie dotarła do TP, ale ja tego trejda zamknąłem 27-go października po drugiej świecy doji z zyskiem 135 pipsów ;)

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

freakout pisze:
Wuza pisze:

owszem, cena nie dotarła do TP, ale ja tego trejda zamknąłem 27-go października po drugiej świecy doji z zyskiem 135 pipsów ;)
Yhy jasne.. oj pinokio pinokio ;)
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

ODPOWIEDZ