DayTrading: Środa 30.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 paź 2013, 00:00

Wzrost
21
50%
Bez zmian
5
12%
Spadek
16
38%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 30.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

ZielonaMgielka pisze:
Zwiastun pisze:Ja nie wypowiem się ze strony AT, bo coraz częściej mam wrażenie, że każdy może sobie narysować wszystko to co mu pasuje do udowodnienia swojej tezy. Natomiast zwrócę uwagę na następujące fakty. Po pierwsze wczoraj mieliśmy wypowiedź jednego gościa z EBC. Po drugie, dzisiaj FED dołożył swoje. Obie informacje (wydarzenia) (przy stosunkowo neutralnych danych makro z obu stron) powodują osłabienie dolara. Dlatego coraz mocniej jestem skłonny podkreślać, że ruch z godz. 19:00 to tzw. forexowa szulernia, w której grubi mogą wszystko, a trochę sprzedawanie faktów. Jedyne co mnie niepokoi w aspekcie wzrostu edka to możliwa korekta na giełdach. Ale mimo to wydaje się, że pan Rogalski może mieć rację co do nowych szczytów.
Wiekszosc gra przeciwnie do trendu i dlatego jest taki skutek a nie inny. Wystarczy przesledzic zawrtosc watku DT z ostatnich dwoch miesiecy. To nie jest AT tylko wlasne widzimisie.
Nie rozumiem w czym problem?

A jak bym Ci powiedział, że od 2 miesięcy nie gram swoimi założeniami tylko robię zupełnie na odwrót niż większość i nic więcej i mam 97% zyskownych i zwrot kapitału 570% to co byś mi powiedział? Wyśmiał mnie czy pogratulował?

Forex to własne widzi mi się.... nic więcej. Trzeba tylko znaleźć punkt zaczepienia w odpowiednim CZASIE. Zrozumiałem to dopiero jak się drugi raz wyzerowałem mniej więcej 2 lata temu.

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

% na mnie wrażenia nie robią 100% przy 50zł a 100% przy 5000zł moim zdaniem to całkiem inne 100% jeżeli to drugie to ci gratuluje

lukadz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: lukadz »

Kusus pisze:
ZielonaMgielka pisze:
Zwiastun pisze:Ja nie wypowiem się ze strony AT, bo coraz częściej mam wrażenie, że każdy może sobie narysować wszystko to co mu pasuje do udowodnienia swojej tezy. Natomiast zwrócę uwagę na następujące fakty. Po pierwsze wczoraj mieliśmy wypowiedź jednego gościa z EBC. Po drugie, dzisiaj FED dołożył swoje. Obie informacje (wydarzenia) (przy stosunkowo neutralnych danych makro z obu stron) powodują osłabienie dolara. Dlatego coraz mocniej jestem skłonny podkreślać, że ruch z godz. 19:00 to tzw. forexowa szulernia, w której grubi mogą wszystko, a trochę sprzedawanie faktów. Jedyne co mnie niepokoi w aspekcie wzrostu edka to możliwa korekta na giełdach. Ale mimo to wydaje się, że pan Rogalski może mieć rację co do nowych szczytów.
Wiekszosc gra przeciwnie do trendu i dlatego jest taki skutek a nie inny. Wystarczy przesledzic zawrtosc watku DT z ostatnich dwoch miesiecy. To nie jest AT tylko wlasne widzimisie.
Nie rozumiem w czym problem?

A jak bym Ci powiedział, że od 2 miesięcy nie gram swoimi założeniami tylko robię zupełnie na odwrót niż większość i nic więcej i mam 97% zyskownych i zwrot kapitału 570% to co byś mi powiedział? Wyśmiał mnie czy pogratulował?

Forex to własne widzi mi się.... nic więcej. Trzeba tylko znaleźć punkt zaczepienia w odpowiednim CZASIE. Zrozumiałem to dopiero jak się drugi raz wyzerowałem mniej więcej 2 lata temu.
co do Rogalskiego powaznie on nie ma pojecia o tym co pisze.Ma zerowy poziom wiedzy na temat tego co mowi.Nijak to sie ma do warunkow rynkowych

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

kupilem facebooka i wallmarta do konca roku mam nadzieje ze cos z tego wyciagne no i tweeter juz niedlugo rogalski jest analitykiem a nie traderem wiec ma to w dupie nie za to mu placa podobnie jak debowski i wielu innych zajmuja sie wrozeniem z fusów
Ostatnio zmieniony 30 paź 2013, 21:28 przez roberttheus, łącznie zmieniany 1 raz.
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Ciapul pisze: Weidmann (EBC):
[Banki powinny móc bankrutować
Cały czas istnieje potrzeba w wielu krajach sporych reform strukturalnych[/list]
bankutowac, tylko po jakiej cenie! ???
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

tak się trajduje punkty buy stopa i sell stopa sa jednoczesnie TP zewnetrzne sa bez tp zeby nie zhedgowac pewny zysk
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

Na razie w dól potem zobaczymy czy nie zrobi się proporzec :lol: :lol: :lol:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

ciekawe, miałeś 570 % zysku a od 1.33 eske trzymsz i pamiętam jak dokładałeś do pieca po 2 loty.
coś tu kręcisz.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

ja bym sie sklanial przy prognozie haze, z tym ze faktycznie trend na eu jest wzrostowy, ale to chyba jeszcze nie ten moment na koniec korekty. Osobiscie gran na uchf jakos lepiej mi podchodzi ale zależności między tymi parami nie musze tlumaczyc. Aczkolwiek sam wziolem S (na uchf) zabezpieczone na be. Moze trzeba sie w tym tyg spowrotem przekrecic na shorty(mysle o dolar/franku. :wink:
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

cugan moze mam miec racje. ale sam powiedz, myslsz ze juz wyzej nie wejdziemy. przydal by sie jakis sczytt albo rgr. co wy na to?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Zablokowany