DayTrading: Środa 30.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 paź 2013, 00:00

Wzrost
21
50%
Bez zmian
5
12%
Spadek
16
38%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 30.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Zwiastun pisze:Też gram pod to. Zobaczymy. Właśnie odwróciłem. Ale pewnie się sparzę. Ostatnio zawsze na odwrót ;-)
Moim zdaniem za wczesnie, przy symetrycznym układzie szczyt prawego ramienia wypada mi w ok. 3780

https://www.tradingview.com/x/s6wZ8DrN/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

entropia

Nieprzeczytany post autor: entropia »

Zwiastun pisze: Mimo wszystko uważam, że obecna świeczka dzienna będzie niedźwiedzia...
Świece to tylko iluzja, przesuń sobie czas o jakiś interwał a może zobaczysz świecę byczą :P

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Ciapul pisze:e/u chyba chce tak :

https://www.tradingview.com/x/EgTz0R1F/
czytasz mi w myślach?:O :)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

entropia pisze:
Zwiastun pisze: Mimo wszystko uważam, że obecna świeczka dzienna będzie niedźwiedzia...
Świece to tylko iluzja, przesuń sobie czas o jakiś interwał a może zobaczysz świecę byczą :P
Niezależnie od przesunięcia informują nas o intensywności rynku w danym momencie i o to tylko chodzi. Cała reszta zależna jest od rodzaju, możliwości i uśrednienia interpretacji.

Myślę, że cel edka na ten tydzień to 1.365 niezależnie od tego czy zrobimy dzisiaj nowy szczyt czy nie. Bardzo w to wątpie a jeśli już to chwilowo kilka pips powyżej lub poniżej dwuletniego maxa.

Ja jednak skłaniam się ku wizji żaby i ciapula. Myślę, że budujemy właśnie prawe ramię, które w obliczu dzisiejszego FOMC'u może być większe lub mniejsze i niekoniecznie książkowe - lub podwójny szczyt.

entropia

Nie znam się na AT, ale patrząc na encyklopedyczną wizję diamentu jako formacji:

http://bossa.pl/_gAllery/23/88/2388/diament.gif

Nijak się to ma do tego, co narysowaliście :) Nie chodzi mi o kształt, bo ten to każdy sobie inaczej wyobrazi, ale raczej o ruch z owego "diamentu".

Zwiastun
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zwiastun »

entropia pisze:
Ja prierdziu. Chodziło mi o świeczkę godzinową ;-)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

tak ze kulminacja dzis nastapic powinna i dzis piekna dystrybucja pod FMOC patrzac na analogie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

entropia pisze:Nie znam się na AT, ale patrząc na encyklopedyczną wizję diamentu jako formacji:

http://bossa.pl/_gAllery/23/88/2388/diament.gif

Nijak się to ma do tego, co narysowaliście :) Nie chodzi mi o kształt, bo ten to każdy sobie inaczej wyobrazi, ale raczej o ruch z owego "diamentu".
Jak sie nie znasz, to siedź cicho, ewentualnie poczytaj, o ile oczywiscie potrafisz, cos bardziej ambitnego niz porady dla dawców kapitału. W tym przypadku sprawdź kiedy formacja zostaje zanegowana. I tak dla twojej informacji zasieg wynikający z formacji został już zrealizowany wiec nie wiem po co do niej wracać.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

tak ze zgodnie z analogiami dzis dystrybucja i odwro pownien nastapic po jakim jeszcze wyskoku HT pod fed

KANGARO doszedl ladnie do 9457 SMA 200 na h4 :) i odbitka

entropia

Ciapul pisze: Jak sie nie znasz, to siedź cicho, ewentualnie poczytaj, o ile oczywiscie potrafisz, cos bardziej ambitnego niz porady dla dawców kapitału. W tym przypadku sprawdź kiedy formacja zostaje zanegowana. I tak dla twojej informacji zasieg wynikający z formacji został już zrealizowany wiec nie wiem po co do niej wracać.
Zanegowana formacja to jej po prostu brak, tak wynika z logiki :) Zatem rysujesz coś, co nigdy nie istniało.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2013, 10:44 przez entropia, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany