DayTrading: Środa 30.10.2013
- FxEntourage
- Gaduła
Re: DayTrading: Środa 30.10.2013
Dzisiejsza sytuacja na GBPUSD nie wydaje sie byc nadzwyczajna. Po wczorajzym przelamaniu 1.6114 spodziewamy sie kontynuacji trendu spadkowego. Szczegolowe poziomy otwarcia tranzakcji w raz z rysunkiem podajemy na forex journal ,,Tradeseeker Price Action Strategy''.
myślę że do posiedzenia FOmc
Europa będzie chciała osłabić edka
a jeżeli chodzi o benka tyo bym sie nie zdziwił jakby powiedział że qe 3 przedłużą albo stopy ujemne wprowadzą albo coś co osłabi dolca tak by było z czego spadać jak zakończą qe bo zakończenie qe bez bardzo słabego dolca to strzał w kolano amerykańskiej gospodarki.
a jeżeli chodzi o benka tyo bym sie nie zdziwił jakby powiedział że qe 3 przedłużą albo stopy ujemne wprowadzą albo coś co osłabi dolca tak by było z czego spadać jak zakończą qe bo zakończenie qe bez bardzo słabego dolca to strzał w kolano amerykańskiej gospodarki.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Witam,
Przepraszam, że opiszę to co mi się widzi na usdjpn. Na dziennym można wyrysować trókąt, którego górne ograniczenie znajduje się mniej więcej na poziomie 98.500. Uważam, że jego przebicie może dać niezły impuls UP.
Przepraszam, że opiszę to co mi się widzi na usdjpn. Na dziennym można wyrysować trókąt, którego górne ograniczenie znajduje się mniej więcej na poziomie 98.500. Uważam, że jego przebicie może dać niezły impuls UP.
ja bym jednak zwrócił uwagę na coraz mocniejsze głosy z amrykańskiego rynku finansowego wzywające do ograniczenia QE ze względu na abstrakcyjne poziomy wycen części aktywów...molmomas pisze:a jeżeli chodzi o benka tyo bym sie nie zdziwił jakby powiedział że qe 3 przedłużą albo stopy ujemne wprowadzą albo coś co osłabi dolca tak by było z czego spadać jak zakończą qe bo zakończenie qe bez bardzo słabego dolca to strzał w kolano amerykańskiej gospodarki.
od dłuższego czasu część nowojorskiej finansjery sugeruje Rezerwie Federalnej, żeby wreszcie ograniczyła napływ taniego pieniądza na rynki, który doprowadza do różnych wypaczeń w wycenach aktywów.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
tak czy tak, na razie jestem na S
zobaczymy co będzie dalej, w ciągu dwóch dni na edku zmieniłem zdanie co do trendu, oby mi się opłaciło
zobaczymy co będzie dalej, w ciągu dwóch dni na edku zmieniłem zdanie co do trendu, oby mi się opłaciło

Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
stopy realnie ujemne już są, przez qe szacowane na około -6%molmomas pisze:myślę że do posiedzenia FOmc

uj ładnie wyszedł, cel 98.80 chyba, że coś go się nie zgra i retest 98.00, kanalik się rysuje... https://www.tradingview.com/x/kDFBWKFN/
i d1, trójkąt się zawęża https://www.tradingview.com/x/95ZZSHS9/
dobry,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
- FxEntourage
- Gaduła
Jesli chodzi o EURUSD mozemy zauwazyc ze po wczorajszych emocjonalnych ruchach para pozostala w nocy w zakresie 1.3730-50. Wyrazna obrona poziomu 1.3730 da nam pretekst do szukania longow. Dokladne poziomy wraz z rysunkiem podajemy na forex journal ,,Tradeseeker Price Action Strategy''.
e/u h1 - po wyjściu dołem z diamentu zasięg został zrealizowany, wybicie dołem z konsolidacji powinno doprowadzić kurs do ok.1,37 - tam znajdują się kolejne obszary wsparcia
https://www.tradingview.com/x/TtEToZLG/
scenariusz alternatywny - powrót do obszaru oporów i praca nad utworzeniem RGR z linią szyi na poziomie 1,3740
https://www.tradingview.com/x/TtEToZLG/
scenariusz alternatywny - powrót do obszaru oporów i praca nad utworzeniem RGR z linią szyi na poziomie 1,3740
uwaga bo może być retest poziomu 1.3760
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"