DayTrading: Środa 30.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 31 paź 2013, 00:00

Wzrost
21
50%
Bez zmian
5
12%
Spadek
16
38%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
FxEntourage
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Środa 30.10.2013

Nieprzeczytany post autor: FxEntourage »

Dzisiejsza sytuacja na GBPUSD nie wydaje sie byc nadzwyczajna. Po wczorajzym przelamaniu 1.6114 spodziewamy sie kontynuacji trendu spadkowego. Szczegolowe poziomy otwarcia tranzakcji w raz z rysunkiem podajemy na forex journal ,,Tradeseeker Price Action Strategy''.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

myślę że do posiedzenia FOmc
Europa będzie chciała osłabić edka

a jeżeli chodzi o benka tyo bym sie nie zdziwił jakby powiedział że qe 3 przedłużą albo stopy ujemne wprowadzą albo coś co osłabi dolca tak by było z czego spadać jak zakończą qe bo zakończenie qe bez bardzo słabego dolca to strzał w kolano amerykańskiej gospodarki.
Money flow.
"pips to the people"

Zwiastun
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zwiastun »

Witam,

Przepraszam, że opiszę to co mi się widzi na usdjpn. Na dziennym można wyrysować trókąt, którego górne ograniczenie znajduje się mniej więcej na poziomie 98.500. Uważam, że jego przebicie może dać niezły impuls UP.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

molmomas pisze:a jeżeli chodzi o benka tyo bym sie nie zdziwił jakby powiedział że qe 3 przedłużą albo stopy ujemne wprowadzą albo coś co osłabi dolca tak by było z czego spadać jak zakończą qe bo zakończenie qe bez bardzo słabego dolca to strzał w kolano amerykańskiej gospodarki.
ja bym jednak zwrócił uwagę na coraz mocniejsze głosy z amrykańskiego rynku finansowego wzywające do ograniczenia QE ze względu na abstrakcyjne poziomy wycen części aktywów...
od dłuższego czasu część nowojorskiej finansjery sugeruje Rezerwie Federalnej, żeby wreszcie ograniczyła napływ taniego pieniądza na rynki, który doprowadza do różnych wypaczeń w wycenach aktywów.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

tak czy tak, na razie jestem na S
zobaczymy co będzie dalej, w ciągu dwóch dni na edku zmieniłem zdanie co do trendu, oby mi się opłaciło ;)
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

molmomas pisze:myślę że do posiedzenia FOmc
Europa będzie chciała osłabić edka

a jeżeli chodzi o benka tyo bym sie nie zdziwił jakby powiedział że qe 3 przedłużą albo stopy ujemne wprowadzą albo coś co osłabi dolca tak by było z czego spadać jak zakończą qe bo zakończenie qe bez bardzo słabego dolca to strzał w kolano amerykańskiej gospodarki.
stopy realnie ujemne już są, przez qe szacowane na około -6% :)

uj ładnie wyszedł, cel 98.80 chyba, że coś go się nie zgra i retest 98.00, kanalik się rysuje... https://www.tradingview.com/x/kDFBWKFN/

i d1, trójkąt się zawęża https://www.tradingview.com/x/95ZZSHS9/

dobry,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

u/j h1 to ja teraz widze tak :

https://www.tradingview.com/x/SbSJ7WuE/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
FxEntourage
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FxEntourage »

Jesli chodzi o EURUSD mozemy zauwazyc ze po wczorajszych emocjonalnych ruchach para pozostala w nocy w zakresie 1.3730-50. Wyrazna obrona poziomu 1.3730 da nam pretekst do szukania longow. Dokladne poziomy wraz z rysunkiem podajemy na forex journal ,,Tradeseeker Price Action Strategy''.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

e/u h1 - po wyjściu dołem z diamentu zasięg został zrealizowany, wybicie dołem z konsolidacji powinno doprowadzić kurs do ok.1,37 - tam znajdują się kolejne obszary wsparcia

https://www.tradingview.com/x/TtEToZLG/

scenariusz alternatywny - powrót do obszaru oporów i praca nad utworzeniem RGR z linią szyi na poziomie 1,3740

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

uwaga bo może być retest poziomu 1.3760
Money flow.
"pips to the people"

Zablokowany