AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
1. Czy można prosić o podanie linku do ogłoszenia?
2. Z czego wynika ta zmiana?
3. Z czego konkretnie wynika SWAP? Nalicza go provider z którym została zawarta transakcja czy to państwo przechowujecie otrzymane od providera środki na oprocentowanym rachunku?
2. Z czego wynika ta zmiana?
3. Z czego konkretnie wynika SWAP? Nalicza go provider z którym została zawarta transakcja czy to państwo przechowujecie otrzymane od providera środki na oprocentowanym rachunku?
- BM Alior Bank
- Pasjonat
1. Link do ogłoszenia: http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf
Stosowna informacja została również wysłana do wszystkich Klientów na platformie (czwartek 24.10.2013).
2. Zmianę dyktuje nam model wyceny, który jest używany do wyliczenia kosztów finansowania.
3. SWAP wynika z kosztu utrzymywania pozycji walutowych u prime brokera (w naszym przypadku Barclays).
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Stosowna informacja została również wysłana do wszystkich Klientów na platformie (czwartek 24.10.2013).
2. Zmianę dyktuje nam model wyceny, który jest używany do wyliczenia kosztów finansowania.
3. SWAP wynika z kosztu utrzymywania pozycji walutowych u prime brokera (w naszym przypadku Barclays).
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Dziękuję!
PS. Tak na przyszłość polecam korzystać np. z mailingu przy takich zmianach. W ten sposób uniknęlibyście Państwo oburzenia u niektórych klientów
Tylko skąd pochodzą środki na SWAP dodatni? Czyżby Prime Broker trzymał środki na oprocentowanym rachunku? Staram się dociec skąd spadek dodatniego SWAP? Czyżby wzrosła premia za przetrzymanie?3. SWAP wynika z kosztu utrzymywania pozycji walutowych u prime brokera (w naszym przypadku Barclays).
PS. Tak na przyszłość polecam korzystać np. z mailingu przy takich zmianach. W ten sposób uniknęlibyście Państwo oburzenia u niektórych klientów

Publicysta forex nie wie skąd pochodzą środki na SWAP dodatni ? A może publicysta forex nie wie zwyczajnie co to jest swapStforex pisze:Dziękuję!
Tylko skąd pochodzą środki na SWAP dodatni? Czyżby Prime Broker trzymał środki na oprocentowanym rachunku? Staram się dociec skąd spadek dodatniego SWAP? Czyżby wzrosła premia za przetrzymanie?3. SWAP wynika z kosztu utrzymywania pozycji walutowych u prime brokera (w naszym przypadku Barclays).

Polecam zaznajomić się z pojęciem FX Swap - kiedy publicysta zorientuje się, że kupując po spocie broker musiałby podstawić środki za dwa dni, więc musi pozycję rolować , magia dodatnich/ujemnych swapów (+ marży rzecz jasna) przestanie być magią.
Omnibusem nie jestem
. Brokerzy MT4 piszą zawsze o kosztach finansowania transakcji... to jest tak oględne, że praktycznie nic nie znaczy. Nie znam zasad funkcjonowania brokerów ECN od kuchni dlatego pytam. Nigdy nie jest za późno, żeby się czegoś nowego dowiedzieć ...
.
Zresztą, to co mnie interesowało już się dowiedziałem.
Pozdrawiam!

Zresztą, to co mnie interesowało już się dowiedziałem.
Pozdrawiam!
Witam
Czy działa Wam mobilna wersja Alior Trader?
U mnie nie działa ani na Samsungu S2 ani na Nexusie 5.
Cały czas trwa łączenie.
Pozdrawiam
Czy działa Wam mobilna wersja Alior Trader?
U mnie nie działa ani na Samsungu S2 ani na Nexusie 5.
Cały czas trwa łączenie.
Pozdrawiam
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho
Nie dziala mi na galaxy s3 ale juz kiedys pisalem...natomiast na galaxy note 10.1 dziala.Lipa...
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4
Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 4
Witam 
Panowie, podajcie więcej informacji. Nie tylko typ telefonu, ale także:
- wersja systemu operacyjnego,
- czy na pewno macie wyłączone opcje programisty w ustawieniach systemu Android?,
- czy posiadacie w telefonie kartę micro SIM czy jeszcze te starsze wersje (pytam, ponieważ otrzymałem informacje, że starsze wersje kart SIM mają problemy z nowymi aplikacjami. Po wymianie karty na micro aplikacje działają poprawnie).
- jakiego operatora używacie? oraz czy łączycie się przez WiFi?
- czy używacie autoryzacji przez SMS? czy może macie ją wyłączoną?
Pozdrawiam
Karol Marcewka

Panowie, podajcie więcej informacji. Nie tylko typ telefonu, ale także:
- wersja systemu operacyjnego,
- czy na pewno macie wyłączone opcje programisty w ustawieniach systemu Android?,
- czy posiadacie w telefonie kartę micro SIM czy jeszcze te starsze wersje (pytam, ponieważ otrzymałem informacje, że starsze wersje kart SIM mają problemy z nowymi aplikacjami. Po wymianie karty na micro aplikacje działają poprawnie).
- jakiego operatora używacie? oraz czy łączycie się przez WiFi?
- czy używacie autoryzacji przez SMS? czy może macie ją wyłączoną?
Pozdrawiam
Karol Marcewka
Witam, galaxy s3, android 4,1.2, jadro 3.0.31-1042335, microsim orange, laczenie przez wifi jak rowniez przez transmisje danych probowalem,opcje programisty wylaczone,autoryzacja smsem jest skoro przychodzi sms, dodam jeszcze,ze kiedys mialem adapter do tego telefonu na 2 karty sim,nie wiem czy to ma jakis wplyw.
Witam Serdecznie 
Pozdrawiam
Karol Marchewka

Dziękuję bardzo za informacje. Skontaktuję się w tej sprawie z BM Alior Banku oraz prześlę informacje do PFSOFT.NemoN pisze:Witam, galaxy s3, android 4,1.2, jadro 3.0.31-1042335, microsim orange, laczenie przez wifi jak rowniez przez transmisje danych probowalem,opcje programisty wylaczone,autoryzacja smsem jest skoro przychodzi sms, dodam jeszcze,ze kiedys mialem adapter do tego telefonu na 2 karty sim,nie wiem czy to ma jakis wplyw.
Pozdrawiam
Karol Marchewka