DayTrading: Wtorek 29.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 paź 2013, 00:00

Wzrost
21
43%
Bez zmian
5
10%
Spadek
23
47%

Liczba głosów: 49

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 29.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

cajto pisze:Witaj Ciapul, miałeś rację z opcją diamentu dołem :564:
Moje podejście do g/u wynika z głównej linii bessy, która wczoraj była w grze. Mając na uwadze to, co działo się w jej sąsiedztwie do tej pory nie zakładałem możliwości trwałego wyjścia ponad nią. Zwłaszcza patrząc na wyższe interwały. Na D1 na jej poziomie kształtuje się podwójny szczyt, na W1 spadająca gwiazda pokazuje mi ewidentnie że ta LT to sufit. Oczywiście istnieje możliwość kolejnego jej retestu choć aktualnie jesteśmy w połowie drogi do średnioterminowej LT wzrostowego, która w mojej opinii jest aktualnym celem dla pary. Patrząc na nachylenie linii wzrostowej na w1 uwazam, ze aby można było mówić o skutecznym ataku na główną linię bessy musi być ona znacznie łagodniejsza co wskazywałoby na konieczność korekty.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

entropia

Nieprzeczytany post autor: entropia »

cajto pisze: Różne rynki, różne pory dnia, różna płynność...
100 lotów to są grosze, na każdym rynku.
Kusus pisze:Zamiast krytykować i wystawiać aroganckie tezy wrzuciłbyś coś od siebie i pokazał jak widzisz rynek.
Nie widzę w niej nic aroganckiego, zatem zamiast się burzyć wyartykułujesz mi tą arogancje? :)
Kusus pisze:Od tego jest ten dział a jak się nie podoba to nie musisz tego czytać i zaśmiecać wątku bzdurami. Od wczoraj piszesz jakoby wszyscy tu byli amatorami i nie umieli grać a jak na razie to sam nic nie pokazałeś i robisz śmietnik ;]
Dokładnie tak jest - może nie wszyscy, ale większość tu są kompletnie zieloni. Ja bym zastanowił się, czego kto szuka na rynku. Bo z tego co widzę to większość własnego ego. Ale to dobrze. Jeśli komuś wystarcza wrzucanie skomplikowanych (ale i zabawnych) analiz i otrzymywanie przez to podziwu to w porządku, ale nie rozumiem, dlaczego nazywa się to profesjonalizmem.

Byli tu ludzie, którzy chcieli pokazać coś konkretnego. Z tego co pamiętam, to zostali wyśmiani - jak już pisałem wcześniej - zamknięty umysł nie jest w stanie przyjąć żadnej wiedzy. Dlatego siedźcie sobie w świecie iluzji, swoich analiz, chwalcie się ile to "zarobiliście", ja będę to czytał dla rozrywki i gawędził z wami :)

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

entropia pisze:
cajto pisze: Różne rynki, różne pory dnia, różna płynność...
100 lotów to są grosze, na każdym rynku.
Kusus pisze:Zamiast krytykować i wystawiać aroganckie tezy wrzuciłbyś coś od siebie i pokazał jak widzisz rynek.
Nie widzę w niej nic aroganckiego, zatem zamiast się burzyć wyartykułujesz mi tą arogancje? :)
Kusus pisze:Od tego jest ten dział a jak się nie podoba to nie musisz tego czytać i zaśmiecać wątku bzdurami. Od wczoraj piszesz jakoby wszyscy tu byli amatorami i nie umieli grać a jak na razie to sam nic nie pokazałeś i robisz śmietnik ;]
Dokładnie tak jest - może nie wszyscy, ale większość tu są kompletnie zieloni. Ja bym zastanowił się, czego kto szuka na rynku. Bo z tego co widzę to większość własnego ego. Ale to dobrze. Jeśli komuś wystarcza wrzucanie skomplikowanych (ale i zabawnych) analiz i otrzymywanie przez to podziwu to w porządku, ale nie rozumiem, dlaczego nazywa się to profesjonalizmem.

Byli tu ludzie, którzy chcieli pokazać coś konkretnego. Z tego co pamiętam, to zostali wyśmiani - jak już pisałem wcześniej - zamknięty umysł nie jest w stanie przyjąć żadnej wiedzy. Dlatego siedźcie sobie w świecie iluzji, swoich analiz, chwalcie się ile to "zarobiliście", ja będę to czytał dla rozrywki i gawędził z wami :)
Pokaż JAKĄKOLWIEK analizę to będziemy wiedzieć z kim rozmawiamy ;]
Póki co ty jesteś zielony w naszych oczach i nic nie wiesz bo też aktualnie nic nie powiedziałeś czego byśmy nie wiedzieli a tym bardziej nic nie pokazałeś ;]
To dział o DT. Jak chcesz sobie pomagać o dupie maryni to idź do spamerni :)
Tyle w temacie.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

entropia wlacz myslenie

hahah, jesli masz sie madrzejszego i inteligentniejszego, ale twoja jedyna rozywka od rana jest kontakt z w twoim mniemaniu glupszymi od ciebie to jaka opinie wystawiasz sobie??? :):):):)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

KAngur jesli wybroni 9500 to powinni do gornej bandy odreagowac bo jak nie to nastepne 50 pisow w dol cel

moza male L zaryzkowac ???
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
belzebub
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: belzebub »

Wit,

ciekawe miejsce na zlocie, okolice 61 fiba wcześniejszych spadków , wczorajsza świeczka dzienna, może tutaj coś się posypie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Poddający się - nigdy nie wygrywa, a wygrywający - nigdy się nie poddaje"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

FxEntourage pisze:Po wczorajszym przebiciu przez GBPUSD poziomu 1.6155-60 spodziewamy sie ze para ta rozpocznie trend spadkowy.
Do tego trendu spadkowego to jeszcze troche czasu zostało. W mojej opinii konieczne jest spełnienie dwóch warunków :
1) przebicie średnioterminowej LT wzrostowego do której mamy jeszcze ok 100p
2) domknięcie luki summersa co da nam potwierdzenie formacji podwójnego szczytu D1 z zasiegiem 5530.

https://www.tradingview.com/x/QCBdELqp/

trzeba mieć jednak na uwadze, że ostatnie zejście w obszary 1 i 2 zakończyło się, nieudanym wprawdzie, atakiem na poprzednie maksima.
Z drugiej strony mówimy o g/u a ten jak sie rozkręci to może zmasakrować każde wsparcie...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

entropia

Nieprzeczytany post autor: entropia »

Pozwolę sobie jeszcze na jedną myśl, specjalnie dla Ciebie, Kusus.

Twoje zachowanie przypomina mi to, które kreuje się w mediach u przeciętnego obywatela - zamiast odnosić się do merytorycznej części wypowiedzi atakuje się inne sfery. Nie ważne jest to, ile mam postów, czy coś wrzuciłem czy nie. Sam fakt, że zamieściłeś na tym forum jakiś zabawny wykres nie czyni ciebie człowieka godnego zaufania ani tym bardziej profesjonalisty. Zatem zamiast ciągle wymijać się w dyskusji wyłącz TVN, spal Gazetę Wybiórczą i zacznij myśleć samodzielnie. Naucz się także, na czym polega dyskusja.
sureshot pisze: hahah, jesli masz sie madrzejszego i inteligentniejszego, ale twoja jedyna rozywka od rana jest kontakt z w twoim mniemaniu glupszymi od ciebie to jaka opinie wystawiasz sobie??? :):):):)
Nigdzie nie napisałem, że czuję się mądrzejszy. Widocznie jest to Twoje odczucie, że mam przewagę intelektualną nad Tobą :)

Zamiast analizować moje motywy zacznij czytać, co piszę i do tego się odnosić, no i przeczytaj, co teraz napisałem do Kususa.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

sureshot pisze:entropia wlacz myslenie

hahah, jesli masz sie madrzejszego i inteligentniejszego, ale twoja jedyna rozywka od rana jest kontakt z w twoim mniemaniu glupszymi od ciebie to jaka opinie wystawiasz sobie??? :):):):)
Olać trolla, zignorować ;] Pewnie nie ma pojęcia o rynku i pisze jakieś bzdury żeby nas sprowokować.
Moim zdaniem wtopił i prowokuje. Bylo takich wielu.

entropia - możesz pisać wszystko ale nie zdobędziesz tu uznania jeśli nie zaczniesz robić tego co my wszyscy - przedstawiać swojego punktu widzenia rynku
Skończyłem dyskusję z Tobą

Ciapul - moim zdaniem Kabel nie pokona głównej LT zbyt szybko. Na W1 widać to doskonale - szeroki wektor szybkości wyprzedaży dolca. Moim zdaniem dłuższy czas pozostaniemy w konsolidacji.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

tak patrzac na KABLA to moze KANGARO nam jeszcze na S da te 50 pipsow jesli wybija do dolnej bandy 1 h ....a Kable pojedzie na 16030 lecz ja tu obserwuje te poziomy na kangaro

Zablokowany