DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 29 paź 2013, 00:00

Wzrost
13
37%
Bez zmian
5
14%
Spadek
17
49%

Liczba głosów: 35

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

kiwi i ponownie ichimoku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

Bemowo1 pisze:nie napisałem, że widzę na edku na h4 trend boczny, aczkolwiek nie rozumiem pojęcia wykupienia na wskaźniku RSI.
Natomiast ostatnie kilkanaście świec to trend boczny, który nie wskazuje na wykupienie - 80,90 coś by w tym było. jedynie mogę wskazać na dywergencję na H4 rsi, a jak jest dywergencja to w 99% dalsza jazda jest zgodna z trendem głównym.

ale dziękuję, że mnie podziwiasz
Dobra, Bemowo postarajmy się bez złośliwości - będzie milej i owocniej. :)

Myślę że te kilkanaście świeczek w stosunku do prawie 4 miesięcy wzrostów należy uznać za ruch boczny a nie trend boczny.
Trend oceniam na wzrostowy i z perspektywy h4 wpada on w górny opór. RSI ustawiłem na 20 więc znaczeine ostatniego horyzontalnego podążania nie ma aż tak duzego wplywu jak przy 14 gdziefaktycznie RSI może dać mylące wskazanie. Dodatkowo obecne poziomy znajdują się w granicy 61% fibo szczytu z kwietnia 2011 roku co na edku przy dużym interwale jak W1 zazwyczaj ma wystarczającą siłę by dać impuls do korekty spadkowej. Ostatnia sprawa to kalkulacja potencjalnego zysku z S oraz potencjalnej straty, stosunek jest wg mnie bardzo atrakcyjny.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

http://www.youtube.com/watch?v=nrffnXOnAmg

a zeby ten kawalek pamietac to jestescie chyba za mlodzi, ale swietnie sie tego slucha w wiekszej grupie na zakrapianej imprezie, to jest rzeznik ktoremu jakas formacja harmoniczna na geju nawet do piet nie siega

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

yeahman pisze:
Dobra, Bemowo postarajmy się bez złośliwości - będzie milej i owocniej. :)

Myślę że te kilkanaście świeczek w stosunku do prawie 4 miesięcy wzrostów należy uznać za ruch boczny a nie trend boczny.
Trend oceniam na wzrostowy i z perspektywy h4 wpada on w górny opór. RSI ustawiłem na 20 więc znaczeine ostatniego horyzontalnego podążania nie ma aż tak duzego wplywu jak przy 14 gdziefaktycznie RSI może dać mylące wskazanie. Dodatkowo obecne poziomy znajdują się w granicy 61% fibo szczytu z kwietnia 2011 roku co na edku przy dużym interwale jak W1 zazwyczaj ma wystarczającą siłę by dać impuls do korekty spadkowej. Ostatnia sprawa to kalkulacja potencjalnego zysku z S oraz potencjalnej straty, stosunek jest wg mnie bardzo atrakcyjny.
Mamy jeszcze coś takiego 113 i wspomniane 61 - potraktujmy dzisiejszy dzień jako budowanie knota dla świecy tygodniowej - mam nadzieję, że górnego)

a do RSI - ja bardzij preferuję go jako tłumik do niektórych EA (nie kupuj na topie)

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

yeahman pisze: Ostatnia sprawa to kalkulacja potencjalnego zysku z S oraz potencjalnej straty, stosunek jest wg mnie bardzo atrakcyjny.
zawsze grajac kontra trend , jest taki stosunek, gorzej jest ze skutecznoscia, no ja obstawilem, u bukmachera wrostowy dzien , a tu cos zaczynaja nawracac

Awatar użytkownika
yeahman
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: yeahman »

U mnie tak na 10 strzałów sell na oporach wejdzie mi z 6 po 100 pipsow i ze 4 razy strata po 50 pipsow. Rezultat ok jak dla mnie.
Zamieszczane przeze mnie wykresy pokazują jedyne słuszne spojrzenie na rynek i stanowią jednoznaczną rekomendacje. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych jest świetnym pomysłem.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

takie cos na kablu

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Kusus pisze:
To chyba logiczne, że skoro dany system ma 49 % skuteczności to nie znaczy że każdy kto nim gra będzie miał 49 % tylko jest to średnia ale sumarycznie więcej niż 50 % będzie tracić.
To nie jest istotny parametr

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

yeahman 60% skutecznosc i RR 1:2 masz tak na stale??, zakladaj fundusz hedgingowy, ja od rau wplace tam kase, po co mam sie gapic w te wykresy, lepiej popijac drinki na karaibach

sonia123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonia123 »

Czytając dyskusję czuję się tak
Obrazek

Zablokowany