Analysts not keen on short term EUR/USD upside
by Ryan Littlestone
Just going through the movers and shakers and where they see the euro short term
UBS say that the euro is overbought at 1.3833 resistance with falls limited to the 1.3738 area at first. Outlook remains bullish
Credit Suisse has gone short at 1.3800/30 looking for 1.3638 target with a stop at 1.3880. Remain bullish on 1 week and 1 month outlook
Commerzbank says more buy orders were seen at previous 1.3811 level but were more balanced at 1.3820 suggesting that the upside will struggle
Rabo bank say the euro may struggle to strengthen from here
Overall the call is that moves over 1.3800 will be limited but overall the picture is bullish. These comments were out about an hour ago so they’re doing well so far.
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho
atlanticos pisze:usdcad h4 - czyżby coraz bliżej korekty tych ostatnich wzrostów? W pobliżu górna banda kanłu h4, fibo zewnętrzne... warto miec pod obserwacją wg mnie bo coś wisi w powietrzu a retest wybitej wcześniej TL spadkowej aż się prosi
edit: podwójne dno m15 na ujku i podwójny szczyt m15 na edku, które podawałem rano porealizowane porealizowane
i tu Żaba chwytasz się brzytwy.
Mamy 3 pary - edek, usd/cad i eur/cad. do tej pory eur/cad pchało usd/cad do góry. Ja jestem na usd/cad na L i korekty bę wykorzystywał do dokładania kolejnych - w połączeniu z miejscem na edku - na którym zakładasz zjazd w dół, to lustro jakim jest usd/cad powinien dalej ciągnąć na północ. Zwłaszacza, że nadal kanadyjczyk nie zmienił uwarunkowań L na tygodniowym
Mamy 3 pary - edek, usd/cad i eur/cad. do tej pory eur/cad pchało usd/cad do góry. Ja jestem na usd/cad na L i korekty bę wykorzystywał do dokładania kolejnych - w połączeniu z miejscem na edku - na którym zakładasz zjazd w dół, to lustro jakim jest usd/cad powinien dalej ciągnąć na północ. Zwłaszacza, że nadal kanadyjczyk nie zmienił uwarunkowań L na tygodniowym
ja nie twierdzę że usdcad nie poleci wyżej... zakładam korekte i nic wiecej...a co do edka to boska para bo tylko Bog jeden wie gdzie poleci na edku zyski juz odciąłem bo ostatnio on ma tendencje do zawracania na pierwszym możliwym wsparciu a do takiego dotarliśmy :)choc świeczki h4 obiecująco niedzwiedzie... ale niech potwierdzi wybiciem dynamicznym jakiegos wsparcia