Dadas DayTrading Strategy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: Dadas DayTrading Strategy

Nieprzeczytany post autor: cajto »

paparapa pisze: Przeczytałem jakieś 20%, więcej nie byłem wstanie. Tyle chwalenia swojego systemu i walki z wrogami dawno nie widziałem. Bardzo mało treści i prawie brak jakiegokolwiek wytłumaczenia systemu.Poza tym, że system jest trudny i tylko guru go rozumie,kilka wejśc bez żadnych objaśnień.
A zrobiłeś dokładnie tak jak napisałem. Zagrałeś bez SL-a, bo cena zawsze wraca, to tylko FBO.Na tym polegała genialność tego zagrania. Chociaż nie jestem tego pewien bo na wykresie nie ma żadnego trajda.Gdyby Bernanke powiedział nie to co powiedział byłbyś w ciemnej pupie.Twoje szczęście.Nie twierdzę, że PTECZ to zły system i że nim nie zarabiasz, ale talentu dydaktycznego ci brakuje i ego masz nie małe . Zobaczymy jak złoto przestanie tak ładnie chodzić że zwykłym PA da się na nim zarabiać bez żadnych super PTECZów. Życzę powodzenia i więcej nie będę przeszkadzał w samouwielbieniu.
Jedna z wielu podobnych wypowiedzi odnośnie systemu i Ciebie
Dadas pisze: Od dziesiątków ludzi słyszę codziennie coś zupełnie przeciwnego.

Jestem asertywny, to co ty nazywasz Ego, to jest asertywność.

Mylisz pojęcia.
Wrzuć chociaż równoważnię do tych sceptycznych, nie powinno być trudno, ponoć ich bez liku... :wink: Na razie Ty mówisz jak to jest pięknie, jak pomagasz, jak Cię chwalą. Niestety, nic z tego tutaj nie widać, o zgrozo - coraz więcej opinii poddających w wątpliwość Twe dokonania i Twą prawdomówność (100 lotów w realu czy na demo... każdy może się pomylić, tyle kont, tyle trejdów... :lol: )
Takie są fakty, można je odnaleźć na 30 stronach Twojego dziennika. A gdzie fakty o potrajaniu stanu konta i 90% skuteczności? Fakty, nie słowa poproszę.

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Przejrzałem ten dziennik i nasuwa mi się jedna myśl-więcej pieprzenia niż konkretów.Już nie mówiąc o tych wywodach filozoficznych na 3 strony, których treść można zawrzeć w paru zdaniach ;)
Zacznij pisać/wstawiać jakieś konkrety,bo póki co oczekujesz że wszyscy nagle będą cię wychwalać i chcieć uczyć się od ciebie bo ty napiszesz parę ładnych słów.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

JAREK67 pisze:Dadas,
Ja mam prośbę.
Jeśli chcesz pokazać, ze masz rację to pisz tu, nie na ff.
Tylko dowody w postaci konkretnych sukcesów mogą uciszyć krytykę.
Sam bardzo chętnie poczytam.
Zapraszam cię na FF, albo pogadajmy na SKYPE.
Nie mam aż tak dużo czasu, żeby się na 2 fora podzielić.

Pozatym, na FF mam dziesiątki zainteresowanych, tutaj, prawie nikt nie jest zainteresowany.

Chociaż, mam sporo Polaków na mojej liście, którzy po prostu się ze mną kontaktują,
nie wdając się wogóle w polemikę tego forum.

Dlatego tylko update-uję tutaj, od czasu do czasu, notorycznie będąc przez kogoś inwigilowany.

Na FF już nikt ze mną nie polemizuje, tylko albo jest zainteresowany, albo nie.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Dadas, wodolejca is BACK! :)
Dadas pisze: Na FF już nikt ze mną nie polemizuje, tylko albo jest zainteresowany, albo nie.
Ba! ...zbanowales wszystkich tych ktorzy kwestionowali to o czym pisales, w tym mnie. Liste musisz miec juz naprawde dluga.
Dadas pisze: Pozatym, na FF mam dziesiątki zainteresowanych, tutaj, prawie nikt nie jest zainteresowany.
FF to globalne forum wiec nie dziw sie ze naiwnych jest tam tez wiecej.

Statystyczne potrajanie konta w 2 tyg i profesjonalisci grajacy bez SL. Naprawde myslisz ze jeszcze zostal tu ktos kto wierzy w te bzdury?

Gratuluje.. stales sie forexowym guru tylko rok od rozpoczecia przygody na FX. Skoro kosisz takie miliordy to dlaczego tak desperacko walczysz o to zeby twoje bylo zawsze na wierzchu na jakims zasciankowym forum?

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

ZielonaMgielka pisze:Dadas, wodolejca is BACK! :)

Statystyczne potrajanie konta w 2 tyg i profesjonalisci grajacy bez SL. Naprawde myslisz ze jeszcze zostal tu ktos kto wierzy w te bzdury?

Gratuluje.. stales sie forexowym guru tylko rok od rozpoczecia przygody na FX. Skoro kosisz takie miliordy to dlaczego tak desperacko walczysz o to zeby twoje bylo zawsze na wierzchu na jakims zasciankowym forum?
Bo zdejmować wszystkie pipsy z rynku to za mało :D
To zwykła zachłanność, jak to mówiłeś miliordy z fx i drobne ze szkoleń, zawsze to wpadnie nie miliord tylko miliord i sto,
a za szkolenia mogą płacić o wiele więcej 200 czy 300ta :D To jest inne życie, na poziomie. :564:

Song :D http://www.youtube.com/watch?v=xPcY6aVR5Dk
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Dadas

ZielonaMgielka pisze: Ba! ...zbanowales wszystkich tych ktorzy kwestionowali to o czym pisales, w tym mnie. Liste musisz miec juz naprawde dluga.
Zostało na tej liście tylko 2 albo 3 osoby, w tym i ty.
ZielonaMgielka pisze: Gratuluje.. stales sie forexowym guru tylko rok od rozpoczecia przygody na FX.
Dziękuję, jednak skąd wziąłeś informację, że moja "przygoda" z FX trwa rok?

To nie jest "przygoda", tylko codzienna mozolna praca, którą zresztą uwielbiam.
Jest to jedyne moje zajęcie.

Jeszcze raz, dziękuję.

PS. Nie byłbyś na mojej liście "ignore", gdybyś trzymał się zasad ustanowionych na forum i moim wątku.

Dadas

Ktoś tu powiedział, że matematyka nie kłamie.
Zgoda, o ile my sami nie zrobimy błędnego założenia.

Ale, skoro bawimy się w matematykę na poziomie szkoły podstawowej, no to w takim razie:
SL = 10 Pips, TP = 100 Pips
Wówczas, 10% skuteczność daje nam 0 (BE).
Każda lepsza skuteczność niż 10% po prostu daje zysk.

W związku z tym, nie widzę żadnych przyczyn dlaczego dobry programista nie byłby w stanie
napisać strategii, której skuteczność byłaby na poziomie 20%.

A skoro tak, to jakie założenie okazuje się błędne w rzeczywistości wszystkich tracących na Forex?

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Dadas pisze:Ktoś tu powiedział, że matematyka nie kłamie.
Pytanie i odpowiedź zawarta powyżej. Koniecznie chcesz komplikować proste rzeczy.

Dadas

cajto pisze:
Dadas pisze:Ktoś tu powiedział, że matematyka nie kłamie.
Pytanie i odpowiedź zawarta powyżej. Koniecznie chcesz komplikować proste rzeczy.
Jeżeli to takie proste, a tylko ja komplikuję, to poproszę o listę miliarderów zrodzonych z FX.
Powinna być bardzo długa!

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Oj Dadas, Dadas, wypadałoby nauczyć się czytać ze zrozumieniem zanim zacznie się wchodzić w polemikę.

Ktoś tu powiedział, że matematyka nie kłamie. - pytanie domyślne
Zgoda, o ile my sami nie zrobimy błędnego założenia. - odpowiedź
Dadas pisze: Jeżeli to takie proste, a tylko ja komplikuję, to poproszę o listę miliarderów zrodzonych z FX.
Powinna być bardzo długa!
Jeśli jeszcze na niej nie jesteś, to zapewne niebawem tam zawitasz (z tymi uczniami, którzy wytrwają / przetrwają) - robiąc takie wyniki i stosując procent składany jesteś właściwie na to skazany - matematyka nie kłamie :lol:
Dadas pisze: Moja racja skutkuje potrajaniem kont w 2-3 tygodnie.
...
Takie są moje
fakty
, moja rzeczywistość, moja racja.
Mam prośbę, kiedy będziesz puszczał zlecenia tak koło Yarda, daj znać jakie wrażenia - jaki poślizg, czy wpłynąłeś na cenę robiąc własną świecę.
Poważna prośba do poważnego(?) tradera.

ODPOWIEDZ