DayTrading: Środa 23.10.2013
Re: DayTrading: Środa 23.10.2013
dobrze że mamy różnicę zdań, bez tego ten rynek by nie istniał.
a poza tym każdy szanuje Tu zdanie innych.
a poza tym każdy szanuje Tu zdanie innych.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Wiadomo. Zaciekawila mnie po prostu twoja pewnosc - sorry za dociekliwosc. Jednak uwazam ze twoja opinia jest bardzo slabo zargumentowana poniewaz trend wyhamowal, stracil swoj impet i zakladanie wzrostow tylko dlatego ze w ciagu kilku dni sila trendu przybrala na dynamice jest bez sensu. To tak jak z hustawka - jak sie rozhustasz to na samym dole predkosc liniowa i barabola maja najszerszy wektor.Dalej jest juz tylko sila tarcia i hamowanie a potem odwrocenie. Tak samo dziala handel, popyt, podaz.
jeżeli odebraliście mnie jako pewniaka to niedobrze.
tak nie jest , mogło tak zabrzmieć ale nauczyłem się już żeby nie być pewnym na rynku niczego
a wzrosty tak jak mówię do 1.385 są jeszcze uzasadnione i możliwe.
może być wtedy większa korekta ale potem (cichutko liczę na 1.4 ALE TO POBOŻNE ŻYCZENIE)
zobaczymy jak życie pokaże i to co mówisz z huśtawką to bardzo ciekawe jest. jeszcze nigdy lepszego porównania rynku nie czytałem

tak nie jest , mogło tak zabrzmieć ale nauczyłem się już żeby nie być pewnym na rynku niczego
a wzrosty tak jak mówię do 1.385 są jeszcze uzasadnione i możliwe.
może być wtedy większa korekta ale potem (cichutko liczę na 1.4 ALE TO POBOŻNE ŻYCZENIE)
zobaczymy jak życie pokaże i to co mówisz z huśtawką to bardzo ciekawe jest. jeszcze nigdy lepszego porównania rynku nie czytałem

Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
W huśtawce motorem napędowym jest siła ludzkich mięśni (impuls) i grawitacja (skutek impulsu, paliwo)
W handlu czynnik psychologiczny (z jednej strony huśtawki jest popyt z drugiej podaż) i wzajemne przepychanie a paliwem jest tłum który to kontynuuje (detal).
Kiedyś próbowałem szukać pewnych analogii do runku. Przegrywałem i nic nie mogłem z tym zrobić. Okazuje się, że pewne zachowania zostają w naturze ludzkiej i niezależnie od tego czy sprzedajemy klocki lego czy też kupujemy ferrari pewna konsolidacja i wzajemna relacja fizyki z psychiką zawsze występuje i jak się okazuje ma określoną symbiozę pomiędzy sobą.
W handlu czynnik psychologiczny (z jednej strony huśtawki jest popyt z drugiej podaż) i wzajemne przepychanie a paliwem jest tłum który to kontynuuje (detal).
Kiedyś próbowałem szukać pewnych analogii do runku. Przegrywałem i nic nie mogłem z tym zrobić. Okazuje się, że pewne zachowania zostają w naturze ludzkiej i niezależnie od tego czy sprzedajemy klocki lego czy też kupujemy ferrari pewna konsolidacja i wzajemna relacja fizyki z psychiką zawsze występuje i jak się okazuje ma określoną symbiozę pomiędzy sobą.
-
- Gaduła
A dla mnie te poranne spadki na kiwi, kablu i edku to czyszczenie sl przed kolejną wycieczką w górę - jak bym na to nie patrzył nic nie wskazuje na S... na tych parach...
oni żyją w innej rzeczywistosciNowy123 pisze:http://euro.bankier.pl/news/article.htm ... id=2967493

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
sie okaze bo na KAngaro na D! az sie prosiolo o korekte na Kiwi tez a oni w nocy najpier zrobili na kangaro czyszczenie SL eska i dopier ow dol pod CHINY i tu CHINY wazyly i temat toksycznych kredytowYoungDentist pisze:A dla mnie te poranne spadki na kiwi, kablu i edku to czyszczenie sl przed kolejną wycieczką w górę - jak bym na to nie patrzył nic nie wskazuje na S... na tych parach...
-- Dodano: śr 23-10-2013, 15:03 --
czkem na podbitke przez USA futow i oslabienie jeszcze USD i zamykam L na kablu milo by bylo tak na 50 fib tego spadku
u.chf wyglada mi tak jak wtedy kiedy zablokowali 1,20 na e.chf, wala we franka co maja 

jak uzyskać parytet na edku -swieca z 03.12 - tu podjada pod 1,053 i wtedy rura w jeden dzien 500 piepek 

za chwile prawdop. zjazd na uj