niestety ja kiszę sporą kwotę $ kupionych po 3.18 cześć sprzedana po 3.32 i żałuję że wtedy wszystkiego nie sprzedałem.TsunamiPL pisze:Jak się złotówka umocni do $ tak do 2,50 zł, to kupuję dolary pod korek.
DayTrading: Wtorek 22.10.2013
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Wtorek 22.10.2013
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
Na h4 to widziałbym to tak, czyli zupełnie inaczej niż na dziennym,Martinez pisze:Ja na EUR/USD mam dwa scenariusze. Pierwszy zakłada wjazd na nowe szczyty i szybki konkretny spadek. Drugi scenariusz, przedstawiony w załączniku, zakłada korektę nieregularną gdzie teraz byśmy byli w fali C. Drugi jest łatwiejszy do zagrania, bo stop nad szczytami a targety to 1.3605, 1.3545, 1.3450.
Czyli ruski miesiąc konsolidacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
1.37 było, więc w każdej chwili możemy zawrócić.maassk pisze:pytanie co jest celem. 1.37 czy wyżej
Jeżeli będą chcieli pójść wyżej, to następne targety są na 1.40 i 1.46.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, 11:33 przez goldman, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto gra grubo wygrać musi.
Też tak to widziałem i może Twoje oznaczenia okażą się poprawne, jednak jak być poprowadził linię trendu po fali 0-2 to została ona dawno przejechana a w TFE nie powinno tak być. Poza tym fala 3 by trwala długo w czasie a dynamika była taka sobie. Tak czy inaczej i w Twoim i w moim scenariuszu powinna nastąpić korekta:)Bemowo1 pisze:Na h4 to widziałbym to tak, czyli zupełnie inaczej niż na dziennym,Martinez pisze:Ja na EUR/USD mam dwa scenariusze. Pierwszy zakłada wjazd na nowe szczyty i szybki konkretny spadek. Drugi scenariusz, przedstawiony w załączniku, zakłada korektę nieregularną gdzie teraz byśmy byli w fali C. Drugi jest łatwiejszy do zagrania, bo stop nad szczytami a targety to 1.3605, 1.3545, 1.3450.
Czyli ruski miesiąc konsolidacji
chwila... rozumie ze o QE Ci chodzi ?pedro pisze:obligacje skarbowe deminowane w dolarach... a tych przybywa z każdym miesiacem o 85 mld usd,
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
no luzowanie ilosciowe to qe, quantitative easing : )Ciapul pisze:chwila... rozumie ze o QE Ci chodzi ?pedro pisze:obligacje skarbowe deminowane w dolarach... a tych przybywa z każdym miesiacem o 85 mld usd,
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- atlanticos
- Maniak
a ja im dłużej przyglądam się edkowi tym bliżej jestem takiego scenariusza... i nie wiem czy to grubasy mnie przekręcają czy z racji tego że akurat nie mam już pozycji na edku mam bardziej obiektywne spojrzenie... podawałem możliwość korekty do 3600 w niedziele ale dynamika spadków jest masakryczna jak na razie. Podobało mi się ostatnio stwierdzenie Bemowo że wywindowali kurs strzałem na 200 pipsów i trzymają go wysoko bez większej korekty żeby Ci co w S siedzą nie pouciekali
Coś w tym jest
ale zobaczymy... przypominać to trochę zaczyna tegoroczny rajd kangura i kabla w drugą stronę jak dla mnie czyli strzał 200... kilkadziesiąt pipsów korekty maks i znowu strzał 200 zanim stratne pozycje złapią większy oddech 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
no to przecież w ramach QE Fed skupuje z rynku obligacje skarbowe i hipoteczne płacąc za nie dodrukowanym pieniądzem, które w założeniach mają być przeznaczone na akcje kredytową ...pedro pisze:no luzowanie ilosciowe to qe, quantitative easing : )
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
atlanticos pisze:a ja im dłużej przyglądam się edkowi tym bliżej jestem takiego scenariusza... i nie wiem czy to grubasy mnie przekręcają czy z racji tego że akurat nie mam już pozycji na edku mam bardziej obiektywne spojrzenie... podawałem możliwość korekty do 3600 w niedziele ale dynamika spadków jest masakryczna jak na razie. Podobało mi się ostatnio stwierdzenie Bemowo że wywindowali kurs strzałem na 200 pipsów i trzymają go wysoko bez większej korekty żeby Ci co w S siedzą nie pouciekaliCoś w tym jest
ale zobaczymy... przypominać to trochę zaczyna tegoroczny rajd kangura i kabla w drugą stronę jak dla mnie czyli strzał 200... kilkadziesiąt pipsów korekty maks i znowu strzał 200 zanim stratne pozycje złapią większy oddech

Jutro też jest dzień.
nie podlizuj sięatlanticos pisze:Podobało mi się ostatnio stwierdzenie Bemowo że wywindowali kurs strzałem na 200 pipsów i trzymają go wysoko bez większej korekty żeby Ci co w S siedzą nie pouciekaliCoś w tym jest
![]()