DayTrading: Wtorek 22.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 23 paź 2013, 00:00

Wzrost
20
45%
Bez zmian
6
14%
Spadek
18
41%

Liczba głosów: 44

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 22.10.2013

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

TsunamiPL pisze:Jak się złotówka umocni do $ tak do 2,50 zł, to kupuję dolary pod korek.
niestety ja kiszę sporą kwotę $ kupionych po 3.18 cześć sprzedana po 3.32 i żałuję że wtedy wszystkiego nie sprzedałem.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

Martinez pisze:Ja na EUR/USD mam dwa scenariusze. Pierwszy zakłada wjazd na nowe szczyty i szybki konkretny spadek. Drugi scenariusz, przedstawiony w załączniku, zakłada korektę nieregularną gdzie teraz byśmy byli w fali C. Drugi jest łatwiejszy do zagrania, bo stop nad szczytami a targety to 1.3605, 1.3545, 1.3450.
Na h4 to widziałbym to tak, czyli zupełnie inaczej niż na dziennym,

Czyli ruski miesiąc konsolidacji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
goldman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: goldman »

maassk pisze:pytanie co jest celem. 1.37 czy wyżej
1.37 było, więc w każdej chwili możemy zawrócić.
Jeżeli będą chcieli pójść wyżej, to następne targety są na 1.40 i 1.46.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, 11:33 przez goldman, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto gra grubo wygrać musi.

Awatar użytkownika
Martinez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Martinez »

Bemowo1 pisze:
Martinez pisze:Ja na EUR/USD mam dwa scenariusze. Pierwszy zakłada wjazd na nowe szczyty i szybki konkretny spadek. Drugi scenariusz, przedstawiony w załączniku, zakłada korektę nieregularną gdzie teraz byśmy byli w fali C. Drugi jest łatwiejszy do zagrania, bo stop nad szczytami a targety to 1.3605, 1.3545, 1.3450.
Na h4 to widziałbym to tak, czyli zupełnie inaczej niż na dziennym,

Czyli ruski miesiąc konsolidacji
Też tak to widziałem i może Twoje oznaczenia okażą się poprawne, jednak jak być poprowadził linię trendu po fali 0-2 to została ona dawno przejechana a w TFE nie powinno tak być. Poza tym fala 3 by trwala długo w czasie a dynamika była taka sobie. Tak czy inaczej i w Twoim i w moim scenariuszu powinna nastąpić korekta:)

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

pedro pisze:obligacje skarbowe deminowane w dolarach... a tych przybywa z każdym miesiacem o 85 mld usd,
chwila... rozumie ze o QE Ci chodzi ?
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Ciapul pisze:
pedro pisze:obligacje skarbowe deminowane w dolarach... a tych przybywa z każdym miesiacem o 85 mld usd,
chwila... rozumie ze o QE Ci chodzi ?
no luzowanie ilosciowe to qe, quantitative easing : )
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

a ja im dłużej przyglądam się edkowi tym bliżej jestem takiego scenariusza... i nie wiem czy to grubasy mnie przekręcają czy z racji tego że akurat nie mam już pozycji na edku mam bardziej obiektywne spojrzenie... podawałem możliwość korekty do 3600 w niedziele ale dynamika spadków jest masakryczna jak na razie. Podobało mi się ostatnio stwierdzenie Bemowo że wywindowali kurs strzałem na 200 pipsów i trzymają go wysoko bez większej korekty żeby Ci co w S siedzą nie pouciekali :) Coś w tym jest :) ale zobaczymy... przypominać to trochę zaczyna tegoroczny rajd kangura i kabla w drugą stronę jak dla mnie czyli strzał 200... kilkadziesiąt pipsów korekty maks i znowu strzał 200 zanim stratne pozycje złapią większy oddech :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

pedro pisze:no luzowanie ilosciowe to qe, quantitative easing : )
no to przecież w ramach QE Fed skupuje z rynku obligacje skarbowe i hipoteczne płacąc za nie dodrukowanym pieniądzem, które w założeniach mają być przeznaczone na akcje kredytową ...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

atlanticos pisze:a ja im dłużej przyglądam się edkowi tym bliżej jestem takiego scenariusza... i nie wiem czy to grubasy mnie przekręcają czy z racji tego że akurat nie mam już pozycji na edku mam bardziej obiektywne spojrzenie... podawałem możliwość korekty do 3600 w niedziele ale dynamika spadków jest masakryczna jak na razie. Podobało mi się ostatnio stwierdzenie Bemowo że wywindowali kurs strzałem na 200 pipsów i trzymają go wysoko bez większej korekty żeby Ci co w S siedzą nie pouciekali :) Coś w tym jest :) ale zobaczymy... przypominać to trochę zaczyna tegoroczny rajd kangura i kabla w drugą stronę jak dla mnie czyli strzał 200... kilkadziesiąt pipsów korekty maks i znowu strzał 200 zanim stratne pozycje złapią większy oddech :)
:564: http://forex-nawigator.biz/forum/daytra ... ml#p622456
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze:Podobało mi się ostatnio stwierdzenie Bemowo że wywindowali kurs strzałem na 200 pipsów i trzymają go wysoko bez większej korekty żeby Ci co w S siedzą nie pouciekali :) Coś w tym jest :)
nie podlizuj się :d

Zablokowany