RENKO i THV5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: RENKO i THV5

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Generalnie to forum zdycha :(

grafikk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grafikk »

personov pisze:Aby zrobic z tego EA nie potrzebny jest kod źródłowy wskaźników, nie trzeba ich dekompilować.
chcialbym proste ea wystrugac tylko dla indyka pallada, wystarczy znalezc odpowiedni SetIndexBuffer?

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

W oknie wskaźnika są wyświetlone aktualne wartości. W lewym górnym rogu znajduje się lista oddzielona spacjami, są to kolejne bufory, do których można się odwołać w kodzie.
Poza tym po wskazaniu na dowolną część wykresu wskaźnika zazwyczaj ukazuje się dymek "Value1", "Value2" itp. Są to kolejne wartości zwracane przez Custom().

bartas1985
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bartas1985 »

A co z tymi kolorami we wskaźnikach?Bo u mnie tylko niebieski i czarny a czerwonego nie ma.

-- Dodano: śr 02-10-2013, 11:58 --

I czy da się cos zrobić żeby tak strasznie nie muliło przy odpalaniu mt4

z6yszko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: z6yszko »

W paczce brakuje jednego wskaźnika, na początku wątku pisze jakiego. Nie mam teraz czasu przeglądać, więc na razie popatrz sam. A co do mulenia to faktycznie ten zestaw wymaga niezłego sprzętu. Być może któryś ze wskaźników jest nieprawidłowo napisany.
We wskaźniku pallada można ustawić alert sygnalizujący zmianę trendu.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

grafikk pisze:
personov pisze:Aby zrobic z tego EA nie potrzebny jest kod źródłowy wskaźników, nie trzeba ich dekompilować.
chcialbym proste ea wystrugac tylko dla indyka pallada, wystarczy znalezc odpowiedni SetIndexBuffer?
Nie wiem co potrzebujesz z tego wskaźnika ale wyprowadziłem tyle :

Kod: Zaznacz cały

double p2=iCustom(Symbol(),Period(),"#Pallada VQI v1.1",0,6,1,1,2,false,"----: alert settings:",false,
  false,false,"alert.wav","alert2.wav",1,false,"----: misc settings:",true,2000,false,2,0);//wartośc linii żółtej
double p3=iCustom(Symbol(),Period(),"#Pallada VQI v1.1",0,6,1,1,2,false,"----: alert settings:",false,
  false,false,"alert.wav","alert2.wav",1,false,"----: misc settings:",true,2000,false,3,0);//wartość niebieskiej kropki ( sygnał long )
  double p4=iCustom(Symbol(),Period(),"#Pallada VQI v1.1",0,6,1,1,2,false,"----: alert settings:",false,
  false,false,"alert.wav","alert2.wav",1,false,"----: misc settings:",true,2000,false,4,0);//wartość czerwonej kropki ( sygnał short )
double p6=iCustom(Symbol(),Period(),"#Pallada VQI v1.1",0,6,1,1,2,false,"----: alert settings:",false,
  false,false,"alert.wav","alert2.wav",1,false,"----: misc settings:",true,2000,false,6,0);//kolor słupków :czerwony=-1, kolor niebieski=1; 
Wartości sygnałów long i short posiadają poprawną wartość tylko na aktualnej świecy z sygnałem. Na pozostałych świecach wyświetlają wartość pustą (2147483647). Czyli taki sygnał dostaniesz tylko na aktualnej świecy. Potem sygnał zniknie ( wartość bufora ).
Solą życia jest kasa.

grafikk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: grafikk »

dzięki personov

bartas1985
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bartas1985 »

Rejestrował się ktos z Was na tym forum co drulaka podał w linku?Rejestrowałem się 2 dni temu,ale żadnego linku potwierdzającego nie dostałem,a zalogować się też nie mogę.
A z tymi kolorami cały czas d..a.

Super Jan
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Super Jan »

Nie chce zakładać nowego więc dołącze z pytaniem tu..

Dlaczego mój wykres Renko kończy się na 4 października ?
Kombinowałem już z pobieraniem historii i nic nie rusza do przodu..

ODPOWIEDZ