RENKO i THV5
Re: RENKO i THV5
Generalnie to forum zdycha 

chcialbym proste ea wystrugac tylko dla indyka pallada, wystarczy znalezc odpowiedni SetIndexBuffer?personov pisze:Aby zrobic z tego EA nie potrzebny jest kod źródłowy wskaźników, nie trzeba ich dekompilować.
W oknie wskaźnika są wyświetlone aktualne wartości. W lewym górnym rogu znajduje się lista oddzielona spacjami, są to kolejne bufory, do których można się odwołać w kodzie.
Poza tym po wskazaniu na dowolną część wykresu wskaźnika zazwyczaj ukazuje się dymek "Value1", "Value2" itp. Są to kolejne wartości zwracane przez Custom().
Poza tym po wskazaniu na dowolną część wykresu wskaźnika zazwyczaj ukazuje się dymek "Value1", "Value2" itp. Są to kolejne wartości zwracane przez Custom().
-
- Stały bywalec
A co z tymi kolorami we wskaźnikach?Bo u mnie tylko niebieski i czarny a czerwonego nie ma.
-- Dodano: śr 02-10-2013, 11:58 --
I czy da się cos zrobić żeby tak strasznie nie muliło przy odpalaniu mt4
-- Dodano: śr 02-10-2013, 11:58 --
I czy da się cos zrobić żeby tak strasznie nie muliło przy odpalaniu mt4
W paczce brakuje jednego wskaźnika, na początku wątku pisze jakiego. Nie mam teraz czasu przeglądać, więc na razie popatrz sam. A co do mulenia to faktycznie ten zestaw wymaga niezłego sprzętu. Być może któryś ze wskaźników jest nieprawidłowo napisany.
We wskaźniku pallada można ustawić alert sygnalizujący zmianę trendu.
We wskaźniku pallada można ustawić alert sygnalizujący zmianę trendu.
Nie wiem co potrzebujesz z tego wskaźnika ale wyprowadziłem tyle :grafikk pisze:chcialbym proste ea wystrugac tylko dla indyka pallada, wystarczy znalezc odpowiedni SetIndexBuffer?personov pisze:Aby zrobic z tego EA nie potrzebny jest kod źródłowy wskaźników, nie trzeba ich dekompilować.
Kod: Zaznacz cały
double p2=iCustom(Symbol(),Period(),"#Pallada VQI v1.1",0,6,1,1,2,false,"----: alert settings:",false,
false,false,"alert.wav","alert2.wav",1,false,"----: misc settings:",true,2000,false,2,0);//wartośc linii żółtej
double p3=iCustom(Symbol(),Period(),"#Pallada VQI v1.1",0,6,1,1,2,false,"----: alert settings:",false,
false,false,"alert.wav","alert2.wav",1,false,"----: misc settings:",true,2000,false,3,0);//wartość niebieskiej kropki ( sygnał long )
double p4=iCustom(Symbol(),Period(),"#Pallada VQI v1.1",0,6,1,1,2,false,"----: alert settings:",false,
false,false,"alert.wav","alert2.wav",1,false,"----: misc settings:",true,2000,false,4,0);//wartość czerwonej kropki ( sygnał short )
double p6=iCustom(Symbol(),Period(),"#Pallada VQI v1.1",0,6,1,1,2,false,"----: alert settings:",false,
false,false,"alert.wav","alert2.wav",1,false,"----: misc settings:",true,2000,false,6,0);//kolor słupków :czerwony=-1, kolor niebieski=1;
Solą życia jest kasa.
-
- Stały bywalec
Rejestrował się ktos z Was na tym forum co drulaka podał w linku?Rejestrowałem się 2 dni temu,ale żadnego linku potwierdzającego nie dostałem,a zalogować się też nie mogę.
A z tymi kolorami cały czas d..a.
A z tymi kolorami cały czas d..a.
Nie chce zakładać nowego więc dołącze z pytaniem tu..
Dlaczego mój wykres Renko kończy się na 4 października ?
Kombinowałem już z pobieraniem historii i nic nie rusza do przodu..
Dlaczego mój wykres Renko kończy się na 4 października ?
Kombinowałem już z pobieraniem historii i nic nie rusza do przodu..