DayTrading: Piątek 18.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 19 paź 2013, 00:00

Wzrost
14
47%
Bez zmian
3
10%
Spadek
13
43%

Liczba głosów: 30

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 18.10.2013

Post autor: pedro »

czesc, gold up, cel 1337, ewentualnie korekta do 1289 ;) ale bardziej up

https://www.tradingview.com/x/0pIckGmd/
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

w23s92
Bywalec
Bywalec

Post autor: w23s92 »

Co do pary EUR/USD to ja myślę sobie tak, skoro Goldamani i ich naśladowcy mają TP na 1,37 to tam sprzedają to co kupili i wtedy powstanie prawdopodobnie nadwyżka podaży i będzie trzeba obniżyć cenę aby wyrównać relacje popyt=podaż.

Dopiero uczę się jak działa, ale patrze na to jak mnie uczyli czyli, że na rynku występuje popyt i podaż, a popyt i podaż zawsze muszą być sobie równe, a jak nie są to mamy nadwyżkę popytu czyli zwiększa się cena lub nadwyżkę podaży czyli cena maleje.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Post autor: molmomas »

według mnie cele, które zakładają banki znane sa tylko ich analitykom.
jeżeli goldmany mówią o 1.37 to mogą mieć również 1.42 bo na 1.37 zrobi się korekta i się wszyscy w eski zapakują a wybicie górą pozbawi ich Stop lossów.
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Post autor: Ciapul »

w23s92 pisze:skoro Goldamani i ich naśladowcy mają TP na 1,37
tylko, że oni mówią jedno, robią drugie...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Post autor: Kusus »

Ja mysle ze jeszcze lizniemy 1.37, potem lekka korekta i wybicie dla zmyly pod 1.375 i zjazd na 1.33.

Juz tak bywalo milion razy.

Staly schemat okradania ludzi z kasy na forexie.

Albo w ogole moze byc tak ze zrobia jakis slingshot patt up na h4 wszyscy wejda w L bo pomysla ze koniec korekty i bedzie od razu zjazd na 1.33.

Jedno jestnpewne - jak sie tak na to patrze to ostatnie kilka swieczek nie jest naturalna koleja rzeczy. Niedlugo stanie sie to co mialo stac sie juz po fedzie ale detal musi sie najpierw zapakowac w L.

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: MaciejWLKP »

molmomas pisze:najciekawsze jest to że większość inwestorów według danych na stronkach brokerskich) siedzi w eskach.
ciekawe. wszyscy na s a edek idzie up.
pewnie dlatego że lepiej kilka razy przeanalizować wartości wynikające zarówno z wykresu jak i z fundamentów i spojrzeć ze strony, której się nauczyliśmy z książek a następnie spróbować poszukać czegoś co by było tego całkowitym przeciwieństwem.
Czyli kiedy już większość zapakuje się w elki bo stwierdzi że mamy trend wzrostowy to będzie odwrót i można dobierać eski
też to zauważyłem przeglądając market sentiment w bre forex. Tam doskonale widać że 10 i 16% ludzi siedzi w elkach na e/u i g/u, czyli mamy te 10-15% zarabiających na forex, na usdpln wszyscy (99.92%) tracą bo siedzą w longach :lol: Naprawdę moim zdaniem nie trzeba mieć super skomplikowanego systemu by stwierdzić że S na usdpln i L na g/u i e/u.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

no własnie, od ostatnich paru miesięcy elki na edku dają zarobić,
a eski dadzą zarobić jak się na elki przesiądą
Money flow.
"pips to the people"

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Post autor: pedro »

ed wg mnie, od strony technicznej:

1m. trend wzrostowy: https://www.tradingview.com/x/8EB1BjPj/
1w. trend wzrostowy: https://www.tradingview.com/x/fn5X6JWR/
1d. trend wzrostowy: https://www.tradingview.com/x/1x3HPLMU/
4h. trend wzrostowy: https://www.tradingview.com/x/vMgxn6sa/

po co biez pod górke i szuka S, skoro jest trend? :)

a fundamentalnie, to jak już tu pisałem. Jankesy potrzebują taniego dolara, bo tylko tanim dolarem mogą spłacac swoje zajebiaszcze długi :) poza tym, tani dolar dobry dla exportu. Oni by wszystkich po rękach całowali, gdyby eurusd był na poziomie 3 :D... wtedy byliby Chinami ameryki :lol: amerykanski silnik jako światowej gospodarki koń pociągowy potrzebuje paliwa w formie darmowego lub bardzo, bardzo taniego dolara aby działac, dlatego świat to akceptuje... ale europie to wcale nie na ręke, szczególnie takiej hiszpanii, grecji, czy włochom.
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Post autor: Kusus »

MaciejWLKP pisze:
molmomas pisze:najciekawsze jest to że większość inwestorów według danych na stronkach brokerskich) siedzi w eskach.
ciekawe. wszyscy na s a edek idzie up.
pewnie dlatego że lepiej kilka razy przeanalizować wartości wynikające zarówno z wykresu jak i z fundamentów i spojrzeć ze strony, której się nauczyliśmy z książek a następnie spróbować poszukać czegoś co by było tego całkowitym przeciwieństwem.
Czyli kiedy już większość zapakuje się w elki bo stwierdzi że mamy trend wzrostowy to będzie odwrót i można dobierać eski
też to zauważyłem przeglądając market sentiment w bre forex. Tam doskonale widać że 10 i 16% ludzi siedzi w elkach na e/u i g/u, czyli mamy te 10-15% zarabiających na forex, na usdpln wszyscy (99.92%) tracą bo siedzą w longach :lol: Naprawdę moim zdaniem nie trzeba mieć super skomplikowanego systemu by stwierdzić że S na usdpln i L na g/u i e/u.
Przeciez to jest zwykly handel. Dziala jak funkcja y=sinx i nic poza tym. To dziala jak fala bo ludzie ida za trendem i wtedy ten sie odwraca bo jest mniej kasy na rynku i potem na odwrot. Nic skomplikowanego. Od czasu do czasu jeszcze sa wieksze ruchy bo siedzi jakis kozak i wciska enter albo milion detalistow siedzi przed komputerami w czasie publikacji danych i klikaja wygladajac jakby mieli zaraz umrzec.... dont panic.

Pakujcie sie wszyscy w L'ki to szybciej sie wszystko spierdol i ja bede szczesliwy :-)
Choc musze przyznac ze za wczesnie wszedlem w te shorty troche :-)

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

a jakby miał celować na kablu długoterminowo to mówię 2
i możecie się śmiać ale jeszcze jest to możliwe...
(jest piątek czas na rybkę więc zaufajcie makrelowi) :lol:
Money flow.
"pips to the people"

Zablokowany