Mam inne zdanie.krinvest pisze:jako , ze gram tylko EuR/usd i kompletnie nic więcej , mam dziwne wrażenie , że to pompowanie dalej nie bedzie miało sensu. tAk na dobra sprawe nic przeciez nie umacnia euro na tyle , żeby mogło się utrzymać w tej perspektywie dłuższy czas? .Mysle , że to dalej "walenie konia" pod euforie , kóra dzieje sie od kilku dni , a tak na prawde nie jest niczym podparta. Jak wspominałem już kilka razy, nie kreslę wykresów , nie robie wróżb, popieram sie tylko wiadomościami i wale korekty na nagłych spadkach/wzrostach i dziwie się , co tak pcha ten kurs cały czas? ten "kulawy" pchający "ślepca" ? Biorąc pod uwagę to , że jest już poza połową paździenika , USA zaczyna wzmożone zakupy świąteczne, noworoczne i kilka innych mniejszych rzeczy , czy nie wydaje sie wam , ze ten kurs , który oscyluje na chwile obecną w granicy 1.36600-800 jest niczym tak na prawde nieuzasadniony ? Chodzi mi o to , że ta cała podnieta może wp*****ć w niedługim czasie nie jednen depozyt idący trendem , który tak na dobrą sprawę zmierza do nikąd?
jeżeli macie inne zdanie czy moge prosić o konkrety które by wsakzywały na tak duży ruch , niż tylko "wróżenie" wobec tego co było wczesniej i wskaźniki typu "wcześniej tak było" to teraz tak też powinno być ?
Chodzi mi tu o teorie typu "Jeżeli jest przewodnik stada , któremu wszyscy ufają , to całe stado podąża za nim , jeżeli jednak przewodnik sie pomyli , cierpi całe stado - przewodnik zdąrzy uciec , bo jest na początku".
To nie książka na temat forexu ,tylko na temat migracji gazeli.Jednak co , jeśli ktoś przewodzi temu stadu tylko po to , żeby celowo wprowadzić je w błąd , żeby samemu nie dać sie pożreć , a się najeść ?
Pedro , dziękuje , staram się jak mogę!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ten cały galimatias napędzamy my sami. Nie zapominaj o popycie i podaży. Ktoś zarabia i ktoś traci.
Jeżeli chodzi o przewidywania to jestem bardziej skłonny uwierzyć analizie technicznej niż wszelkiej maści fundamentom.
Jak się sam przekonałeś nie mają one żadnego logicznego wyjaśnienia