a kto tak mówił ?Ja198dwa pisze:ponoć kabel miał cisnąc do góry...a tu lipa....
DayTrading: Środa 16.10.2013
Re: DayTrading: Środa 16.10.2013
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Re: EURGBP price action
podatek ma zapadalność tylko w jednym terminie, najwyżej z przyszłości zapłacisz kredytem bankowym albo czymś podobnymmolmomas pisze:PriceManiac pisze:Trade zrealizowany dzis rano na EURGBP . Short na 0.84599 SL 0.84714 TP 0.84386.
a ja zapakowałem grubego longa (0.01) na kablu dziś rano na wzrost pod dane i zarobiłem 16.34 zł. ide na piwo jak mi to przeleją tylko se podatek murzeodliczyć
także lepiej imprezować na full wypasie

Zrealizowales juz tego hedgea czy trzymasz dalej od 6022?Ciapul pisze:kto Cie nie chciał słuchać - ja od zeszłego tygodnia mówie ze u mnie hedge 6022 stoi...atlanticos pisze:a ja Wam wczoraj pokazywałem kabla to nie chcieli słuchać....
-- Dodano: śr 16-10-2013, 10:12 --
a to jak wygląda chudy ?molmomas pisze:a ja zapakowałem grubego longa (0.01)
z punktu widzenia analizy technicznej jak można zinterpretować sytuacje na kablu?
pr7emo pisze:podatek ma zapadalność tylko w jednym terminie, najwyżej z przyszłości zapłacisz kredytem bankowym albo czymś podobnymmolmomas pisze:PriceManiac pisze:Trade zrealizowany dzis rano na EURGBP . Short na 0.84599 SL 0.84714 TP 0.84386.
a ja zapakowałem grubego longa (0.01) na kablu dziś rano na wzrost pod dane i zarobiłem 16.34 zł. ide na piwo jak mi to przeleją tylko se podatek murzeodliczyć
także lepiej imprezować na full wypasie
czyli stać mnie na czteropaka w lokalnym sklepie, nie muszę do biedronki pylać.

ciapulku , ja mam same tłuste longi

Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Ja to widze tak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- FxEntourage
- Gaduła
Nie chodzi o to zeby caly czas byc w trade, przede wszystkim czekam na konkretny setup, zaleznie od zachowania ceny bede szukal longa na 0.8425 albo kolejnego shorta na podobnym poziomie jak moje poranne wejscie.
-- Dodano: 16 paź 2013, 11:36 --
-- Dodano: 16 paź 2013, 11:36 --
Nie chodzi o to zeby caly czas byc w tradzie, przede wszystkim czekam na konkretny setup, zaleznie od zachowania ceny bede szukal longa na 0.8425 albo kolejnego shorta na podobnym poziomie jak moje poranne wejscie.BOCZEK pisze:super
Regulamin działu DayTrading pisze: 1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)
pytanie co dalej, bo rozumiem ze skoro zrealizowawszy zysk, to teraz będziesz sie pakował w druga stronę ponieważ trend zaczyna się odwracać, tak?
- kk.dreamer
- Pasjonat
Powiedzcie mi jak to jest ze zleceniami oczekującymi. W bossie nie miałam z tym żadnego problemu. Mogłam je ustawiać nawet w małej odległości od ceny rynkowej. Chciałam rano ustawić oczekującą w XM a oni mi tu piszą, że nie mogę ustawić mniej niż 180 pipsów na NZDCAD od ceny rynkowej????? WTF? Sądziłam, że 60 pipsów im wystarczy, ale nie.
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
bo xm to market maker i lepiej unikać tego typu broków.
oczywiście IMHO.
oczywiście IMHO.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
A teraz czysto spekulacyjnie.... kabel wyglada jakby mial sie dzisiaj spuscic na 1.592. Miejmy nadzieje ze dolar mu pomoze