cudaPiter80 pisze:Co sie dzieje na zlocie?
DayTrading: Wtorek 15.10.2013
Re: DayTrading: Wtorek 15.10.2013
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Ehh i mnie wycieli na be.Ale poprawilem 

i to jest to. UJ doł EJ góra, what for?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- atlanticos
- Maniak
wg mnie szanse na pokonanie niebieskiego prostokąta są może 10%...ale to moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzac... Osobiście będę szukał w przedziale 3520-3550 kolejnego S po dobrym PA chyba że tam nie dolecimy...szuto pisze:troche sie przejechałem na tym zjezdzie i nie wiem czy juz sie brac za odrabianie czy czekać:)

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Ktoś kupił, znaczy był ktoś, kto chciał mu sprzedać.pedro pisze:cudaPiter80 pisze:Co sie dzieje na zlocie?
Znaczy, był Popyt i znalazło się pokrycie.
Przypuszczam, że może jakiś Grubas poszedł w Longa wcześniej, i teraz,
gdy się zorientował, że nie ma co liczyć na Longa, musiał wpompować trochę kasy,
żeby wyjść z Longa bez strat. Musiał znaleźć kogoś, kto był chętny sprzedać.
Widać, znalazł.
Ostatnio zmieniony 15 paź 2013, 14:04 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.
e/u h1
kurs przebił pierwszy obszar wsparć oraz linie szyi formacji RGR, zatrzymując się na obszarze wsparć 3485-3476, aktualnie testuje od dołu przełamaną linię szyi, potencjalny zasięg formacji 1,3324 jednak po drodze znajduje się jeszcze kilka istotnych wsparć : 1,3460 - min konsolidacji, 1,3438 - 50% świecy bena i 38,2% całego ostatniego ruchu wzrostowego (od 1,3104), zasięg formacji pokrywa się z min.konsolidacji po luce Summersa i przypada na średniterminowej LT wzrostowego
https://www.tradingview.com/x/PbkPb0C8/
kurs przebił pierwszy obszar wsparć oraz linie szyi formacji RGR, zatrzymując się na obszarze wsparć 3485-3476, aktualnie testuje od dołu przełamaną linię szyi, potencjalny zasięg formacji 1,3324 jednak po drodze znajduje się jeszcze kilka istotnych wsparć : 1,3460 - min konsolidacji, 1,3438 - 50% świecy bena i 38,2% całego ostatniego ruchu wzrostowego (od 1,3104), zasięg formacji pokrywa się z min.konsolidacji po luce Summersa i przypada na średniterminowej LT wzrostowego
https://www.tradingview.com/x/PbkPb0C8/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
szczyt z maja 2011 i dołek z lipca 2012, to połowa trego ruchu wypada 1,35 
i jak kabel chce spadać to lepiej zeby ta h4 nie była młotem inaczej powrót do konsoli, nie wiem to czy dobrze czy zle dla kabla

i jak kabel chce spadać to lepiej zeby ta h4 nie była młotem inaczej powrót do konsoli, nie wiem to czy dobrze czy zle dla kabla
Ostatnio zmieniony 15 paź 2013, 14:12 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 2 razy.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- ZielonaMgielka
- Maniak
Warto byc ostroznym z shortami na zlocie. Aktualnie kurs penetruje obszar gdzie znajduje sie wielu kupujacych.
Odbicie i test obszaru 1280 jest aktualnie bardzo prawdopodobny.
GOLD D1
https://www.tradingview.com/x/MMzMcWqK/
Odbicie i test obszaru 1280 jest aktualnie bardzo prawdopodobny.
GOLD D1
https://www.tradingview.com/x/MMzMcWqK/
Ostatnio zmieniony 15 paź 2013, 14:12 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
A konsekwencją tego było koszenie SL-i.Dadas pisze:Ktoś kupił, znaczy był ktoś, kto chciał mu sprzedać.pedro pisze:cudaPiter80 pisze:Co sie dzieje na zlocie?
Znaczy, był Popyt i znalazło się pokrycie.
Przypuszczam, że może jakiś Grubas poszedł w Longa wcześniej, i teraz,
gdy się zorientował, że nie ma co liczyć na Longa, musiał wpompować trochę kasy,
żeby wyjść z Longa bez strat. Musiał znaleźć kogoś, kto był chętny sprzedać.
Widać, znalazł.
Nie żadne polowanie, tylko interes własny.
ejek,
niestety dwa scenariusze - czerwony nie pokonamy dołka i jeszcze północ, zielony ciąg dalszy konsoli.
Jeden i drugi zakończy się bardzo głębokimi spadkami
niestety dwa scenariusze - czerwony nie pokonamy dołka i jeszcze północ, zielony ciąg dalszy konsoli.
Jeden i drugi zakończy się bardzo głębokimi spadkami
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.