DayTrading: Poniedziałek 14.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 paź 2013, 00:00

Wzrost
9
35%
Bez zmian
3
12%
Spadek
14
54%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
Martinez
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Martinez »

BOCZEK pisze:Tusk też ogłosił koniec kryzysu... zajebiszczaki, kiedy zaczną budować mieszkania?

BRENT, na czarno zaznaczyłem SL, inaczej nadal w kanale i nadal spadki widzę

a pamiętasz korekte ABC, taka nalize kiedyś robiłem czy Ty robiłeś ze cena miała dojśc do tych 112 dolców a potem spadać

-- Dodano: pn 14-10-2013, 21:32 --

patrz to, skoro fala C się zakończyła, to teraz była jedynka, i dwójka jako powrót do góry, jak nie pokonają sufitu, to mamy fale 3
Dokładnie tak, mam nadzieję że mamy rację:) Zastanawiam się dlaczego ciągle mamy różne notowania Branta.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

bo ja nie miałem rolowania jeszcze, w sumie przyznam się ze wiem co to rolowanie, ale czemu brokerzy to stosują to już nie wiem.

w sumie to można by na tym zarobić, jak dobrze myślę, dostane info ze rolowanie jest na minus, ze cenę zienią ze 111 na 110 i mam 100 pipsów w kieszeni :p
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

BOCZEK pisze:bo ja nie miałem rolowania jeszcze, w sumie przyznam się ze wiem co to rolowanie, ale czemu brokerzy to stosują to już nie wiem
Kontrakty Futures maja date wiazaca po ktorej nastepuje dostarczenie fizycznego towaru. Rollover to zamkniecie pozycji na frontowym kontrakcie i otwarcie jej na nastepnym z kolei kontrakcie kalendarzowym w celu unikniecia dostawy. Jesli dobrze pamietam to dlugosc najkrotszego kontraktu to 3 miesiace.

Mam nadzieje ze rozjasnilem nieco temat ... a teraz pukam sie w czolo bo w koncu poprawnie przeczytalem ze wiesz co to rolowanie :p

Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony 14 paź 2013, 21:57 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Martinez
Gaduła
Gaduła

BOCZEK pisze:bo ja nie miałem rolowania jeszcze, w sumie przyznam się ze wiem co to rolowanie, ale czemu brokerzy to stosują to już nie wiem.

w sumie to można by na tym zarobić, jak dobrze myślę, dostane info ze rolowanie jest na minus, ze cenę zienią ze 111 na 110 i mam 100 pipsów w kieszeni :p
Teoretycznie tak, tylko że punkty swapowe zjedzą ten cały zysk :(

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

BOCZEK pisze:Tusk też ogłosił koniec kryzysu... zajebiszczaki, kiedy zaczną budować mieszkania?
jak oni są na etapie rozważania czy mamy konkurencyjną gospodarkę, identyfikując stan problemowy w postaci nie wydajnie skonfigurowanego rynku pracy
ja nie mówię o partiach ;)

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

to czemu ceny sie różnią o dobre 40 centów? pytam sie bo mądrze odpowiadasz. i po co to? skoro mam konto u mm, on mi raczej pół baryłki nie dostarczy...
a już wiem, po co to robią, zeby cena zgardzała się z rynkową, tylko jak widać nie zgadzają się...
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Martinez
Gaduła
Gaduła

Ogólnie jest tak jak ktoś pisał wyżej. Dana seria kontraktow wygasa i w zależności od tego o ile się różni od ceny nowej serii kontraktu to taką wartość mamy dodawaną lub odejmowaną od starej ceny. I naliczane są punkty swapowe. Tylko czemu nie jest to w tym samym momencie u każdego to ja już nie wiem:)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

BOCZEK pisze:to czemu ceny sie różnią o dobre 40 centów? pytam sie bo mądrze odpowiadasz. i po co to? skoro mam konto u mm, on mi raczej pół baryłki nie dostarczy...
a już wiem, po co to robią, zeby cena zgardzała się z rynkową, tylko jak widać nie zgadzają się...
Ceny roznia sie dlatego ze spekuluje sie w roznych okienkach czasowych. Przykladowo mozna kupic frontowy kontrakt i sprzedac nastepny dlatego kwotowania moga sie znacznie roznic. Kontrakty CFD to takie derywatywy instrumentow na rynku Futures.

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

z mortadleą te kanapaki, to bieda
Tak myślę!

Zablokowany