Czy możliwy jest również scenariusz, że UJ wrócił do trójkąta. Przy możliwym umocnieniu dolara to całkiem realne jest dojechanie do 100.pr7emo pisze:możliwy scenariusz
DayTrading: Poniedziałek 14.10.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 14.10.2013
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.
Sorki Boczek że tak późno, ale musiałem odejść od kompa na trochę. Sam nie wiem co o tym mysleć. Mam opcję że była to podfala 1 w większej 3. Zaraz postaram się wrzucić screen jak to wygląda.BOCZEK pisze:Martinez, jaki tam masz plane na ten brent?
Inna sprawa to jak Brent zareaguje w przypadku porozumienia w USA. Jak myślisz?
Ja z wchodzeniem w transakcje na UJ się póki co wstrzymuję.Czekam aż się cena jakoś wyraźniej zadeklaruje na D1,bo póki co jak dla mnie za wąsko lata.
a czemu dolar miałby się stale umacniać? jak jeszcze debt ceiling przed nami?Takitam pisze:Czy możliwy jest również scenariusz, że UJ wrócił do trójkąta. Przy możliwym umocnieniu dolara to całkiem realne jest dojechanie do 100.pr7emo pisze:możliwy scenariusz
na wykresie dziennym poziom 100,00 jest prawie na szczycie poprzedniej fali /\
a napewno będzie korekta zygzak tych kilku kolejnych zielonych dni
ropa jakoś tak zbytnio nie regauje na dane i oswidaczenia polityków, jak na niej gram to tylko na ostanie wystąpienie bena zareagpwała, a tak żadne mario, ebc, dane o pkb czy bezrobolach jej nie ruszały. myślę ze teraz bedzie podobnie.
Grecji braknie 10.5 bln ojro
Spotkanie prezydenta USA Obama i przywódcy Kongresu przełożone
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
http://tvp.info/informacje/swiat/grecja ... u/12630075BOCZEK pisze:ropa jakoś tak zbytnio nie regauje na dane i oswidaczenia polityków, jak na niej gram to tylko na ostanie wystąpienie bena zareagpwała, a tak żadne mario, ebc, dane o pkb czy bezrobolach jej nie ruszały. myślę ze teraz bedzie podobnie.
nadwyżkę chcą mieć, ciekawe czy w ramach realizacji planu pomocowego
podajesz niusa z lipca w którym pisze
W tym roku gospodarka grecka ma według przewidywań skurczyć się o 4 procent. Projekt budżetu przewiduje w 2014 roku deficyt budżetowy na poziomie 2,4 proc. PKB. Na astronomicznym poziomie pozostaje dług publiczny, który ma wynieść w przyszłym roku 174,5 proc. PKB.
W tym roku gospodarka grecka ma według przewidywań skurczyć się o 4 procent. Projekt budżetu przewiduje w 2014 roku deficyt budżetowy na poziomie 2,4 proc. PKB. Na astronomicznym poziomie pozostaje dług publiczny, który ma wynieść w przyszłym roku 174,5 proc. PKB.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
A więc mam w tej chwili dwie opcje na brenta. Pierwsza z H4 zakłada ze jesteśmy w fali 3 więc powinniśmy dalej spadać a ewentualny stop powinien być nad 112$.BOCZEK pisze:ropa jakoś tak zbytnio nie regauje na dane i oswidaczenia polityków, jak na niej gram to tylko na ostanie wystąpienie bena zareagpwała, a tak żadne mario, ebc, dane o pkb czy bezrobolach jej nie ruszały. myślę ze teraz bedzie podobnie.
Drugi scenariusz jest na wzrosty i zakłada że jesteśmy po korekcie prostej, dodatkowo mógłby powstać odwrócony RGR. Ale jakoś nie widzę tu wzrostów więc skłaniam się do pierwszego scenariusza.
A ty jak myślisz?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
w każdym razie coś o nadwyżce piszą, w innym źródle też to pisali
to wydało mi się istotne w nawiązaniu do kondycji gospodarczej, oraz ryzyka ponownego problemu finansowego
to wydało mi się istotne w nawiązaniu do kondycji gospodarczej, oraz ryzyka ponownego problemu finansowego
Tusk też ogłosił koniec kryzysu... zajebiszczaki, kiedy zaczną budować mieszkania?
BRENT, na czarno zaznaczyłem SL, inaczej nadal w kanale i nadal spadki widzę
a pamiętasz korekte ABC, taka nalize kiedyś robiłem czy Ty robiłeś ze cena miała dojśc do tych 112 dolców a potem spadać
-- Dodano: pn 14-10-2013, 21:32 --
patrz to, skoro fala C się zakończyła, to teraz była jedynka, i dwójka jako powrót do góry, jak nie pokonają sufitu, to mamy fale 3
BRENT, na czarno zaznaczyłem SL, inaczej nadal w kanale i nadal spadki widzę
a pamiętasz korekte ABC, taka nalize kiedyś robiłem czy Ty robiłeś ze cena miała dojśc do tych 112 dolców a potem spadać
-- Dodano: pn 14-10-2013, 21:32 --
patrz to, skoro fala C się zakończyła, to teraz była jedynka, i dwójka jako powrót do góry, jak nie pokonają sufitu, to mamy fale 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak myślę!
Tak myślę!