DayTrading: Poniedziałek 14.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 15 paź 2013, 00:00

Wzrost
9
35%
Bez zmian
3
12%
Spadek
14
54%

Liczba głosów: 26

Awatar użytkownika
Takitam
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Poniedziałek 14.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Takitam »

pr7emo pisze:możliwy scenariusz
Czy możliwy jest również scenariusz, że UJ wrócił do trójkąta. Przy możliwym umocnieniu dolara to całkiem realne jest dojechanie do 100.
Październik? To jeden z najbardziej niebezpiecznych miesięcy do inwestowania na giełdzie. Pozostałe to lipiec, styczeń, wrzesień, kwiecień, listopad, maj, marzec, czerwiec, grudzień, sierpień i luty – Mark Twain.

Awatar użytkownika
Martinez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Martinez »

BOCZEK pisze:Martinez, jaki tam masz plane na ten brent?
Sorki Boczek że tak późno, ale musiałem odejść od kompa na trochę. Sam nie wiem co o tym mysleć. Mam opcję że była to podfala 1 w większej 3. Zaraz postaram się wrzucić screen jak to wygląda.
Inna sprawa to jak Brent zareaguje w przypadku porozumienia w USA. Jak myślisz?

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Ja z wchodzeniem w transakcje na UJ się póki co wstrzymuję.Czekam aż się cena jakoś wyraźniej zadeklaruje na D1,bo póki co jak dla mnie za wąsko lata.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Takitam pisze:
pr7emo pisze:możliwy scenariusz
Czy możliwy jest również scenariusz, że UJ wrócił do trójkąta. Przy możliwym umocnieniu dolara to całkiem realne jest dojechanie do 100.
a czemu dolar miałby się stale umacniać? jak jeszcze debt ceiling przed nami?
na wykresie dziennym poziom 100,00 jest prawie na szczycie poprzedniej fali /\
a napewno będzie korekta zygzak tych kilku kolejnych zielonych dni

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ropa jakoś tak zbytnio nie regauje na dane i oswidaczenia polityków, jak na niej gram to tylko na ostanie wystąpienie bena zareagpwała, a tak żadne mario, ebc, dane o pkb czy bezrobolach jej nie ruszały. myślę ze teraz bedzie podobnie.

Grecji braknie 10.5 bln ojro

Spotkanie prezydenta USA Obama i przywódcy Kongresu przełożone
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

BOCZEK pisze:ropa jakoś tak zbytnio nie regauje na dane i oswidaczenia polityków, jak na niej gram to tylko na ostanie wystąpienie bena zareagpwała, a tak żadne mario, ebc, dane o pkb czy bezrobolach jej nie ruszały. myślę ze teraz bedzie podobnie.

http://tvp.info/informacje/swiat/grecja ... u/12630075

nadwyżkę chcą mieć, ciekawe czy w ramach realizacji planu pomocowego

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

podajesz niusa z lipca w którym pisze
W tym roku gospodarka grecka ma według przewidywań skurczyć się o 4 procent. Projekt budżetu przewiduje w 2014 roku deficyt budżetowy na poziomie 2,4 proc. PKB. Na astronomicznym poziomie pozostaje dług publiczny, który ma wynieść w przyszłym roku 174,5 proc. PKB.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
Martinez
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Martinez »

BOCZEK pisze:ropa jakoś tak zbytnio nie regauje na dane i oswidaczenia polityków, jak na niej gram to tylko na ostanie wystąpienie bena zareagpwała, a tak żadne mario, ebc, dane o pkb czy bezrobolach jej nie ruszały. myślę ze teraz bedzie podobnie.

A więc mam w tej chwili dwie opcje na brenta. Pierwsza z H4 zakłada ze jesteśmy w fali 3 więc powinniśmy dalej spadać a ewentualny stop powinien być nad 112$.
Drugi scenariusz jest na wzrosty i zakłada że jesteśmy po korekcie prostej, dodatkowo mógłby powstać odwrócony RGR. Ale jakoś nie widzę tu wzrostów więc skłaniam się do pierwszego scenariusza.
A ty jak myślisz?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

w każdym razie coś o nadwyżce piszą, w innym źródle też to pisali
to wydało mi się istotne w nawiązaniu do kondycji gospodarczej, oraz ryzyka ponownego problemu finansowego

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Tusk też ogłosił koniec kryzysu... zajebiszczaki, kiedy zaczną budować mieszkania?

BRENT, na czarno zaznaczyłem SL, inaczej nadal w kanale i nadal spadki widzę

a pamiętasz korekte ABC, taka nalize kiedyś robiłem czy Ty robiłeś ze cena miała dojśc do tych 112 dolców a potem spadać

-- Dodano: pn 14-10-2013, 21:32 --

patrz to, skoro fala C się zakończyła, to teraz była jedynka, i dwójka jako powrót do góry, jak nie pokonają sufitu, to mamy fale 3
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak myślę!

Zablokowany