Admiral Markets - Wątek II
Re: Admiral Markets - Wątek II
GBP/USD, mamy luke a ja mam SL z poslizgiem ok 13 pipek. Mozna to reklamowac?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
nie. to znaczy możesz wysłać reklamację ale i tak Ci jej nie uznają.
Próbując dokonać wypłaty zostałem zaskoczony bardzo kontrowersyjnym zapisem. Jeśli ma się otwarte pozycje to można wypłacić co najwyżej 65% free margin. Broker twierdzi, że jest to normalny zapis, stosowany przez wszystkich brokerów i że jego celem jest tylko i wyłącznie bezpieczeństwo klienta. Nonsens. Biorąc prosty przykład:
Wpłacamy 10000zł, otwieramy 0,01 lota powiedzmy na EUR/USD
depozyt zabezpieczający to 21zł z groszami
Free margin wynosi ok. 9978
Wg zasad Admirala, mozna wypłacić 65% z 9978 czyli 6485zł, na koncie zostanie wiec 3493 - tyle pieniędzy ma zapewnić bezpieczeństwo dla mojej pozycji 0,01 lota !? Jeśli wymyślają zapisy korzystne dla siebie to niech chociaż nie robią ze mnie idioty mówiąc, że to tylko dla mojego bezpieczeństwa i że nie rozumieją moich pretensji.
Ale kontynuując dalej podany przykład: wg zapisu po takiej wypłacie można znowu wypłacić 65% free margin czyli 65% z ok. 3472 zł i tak dalej. W efekcie można praktycznie całkowicie wyzerować free margin i zostawić samo depo zabezpieczające. Gdzie zatem ta troska o bezpieczeństwo. Jak w ogóle można to wiązać z bezpieczeństwem skoro w żaden sposób wymóg procentowy nie wiąże się z wielkością otwartych pozycji. Jak komuś zależy na większej wypłacie to zrobi tak jak to opisałem, za każdą wypłatę płacąc brokerowi po 5zł.
Nie znalazłem na forum wpisu, w którym ktoś wspominał o tej zasadzie wypłat a chyba raczej warto wiedzieć takie rzeczy zakładając rachunek w Admiralu.
Wpłacamy 10000zł, otwieramy 0,01 lota powiedzmy na EUR/USD
depozyt zabezpieczający to 21zł z groszami
Free margin wynosi ok. 9978
Wg zasad Admirala, mozna wypłacić 65% z 9978 czyli 6485zł, na koncie zostanie wiec 3493 - tyle pieniędzy ma zapewnić bezpieczeństwo dla mojej pozycji 0,01 lota !? Jeśli wymyślają zapisy korzystne dla siebie to niech chociaż nie robią ze mnie idioty mówiąc, że to tylko dla mojego bezpieczeństwa i że nie rozumieją moich pretensji.
Ale kontynuując dalej podany przykład: wg zapisu po takiej wypłacie można znowu wypłacić 65% free margin czyli 65% z ok. 3472 zł i tak dalej. W efekcie można praktycznie całkowicie wyzerować free margin i zostawić samo depo zabezpieczające. Gdzie zatem ta troska o bezpieczeństwo. Jak w ogóle można to wiązać z bezpieczeństwem skoro w żaden sposób wymóg procentowy nie wiąże się z wielkością otwartych pozycji. Jak komuś zależy na większej wypłacie to zrobi tak jak to opisałem, za każdą wypłatę płacąc brokerowi po 5zł.
Nie znalazłem na forum wpisu, w którym ktoś wspominał o tej zasadzie wypłat a chyba raczej warto wiedzieć takie rzeczy zakładając rachunek w Admiralu.
Załóż drugie konto, transfer wewnętrzny i wypłata z drugiego konta.
Pozycje na pierwszym koncie wtedy nietknięte a kasa do banku.
Pozycje na pierwszym koncie wtedy nietknięte a kasa do banku.
To raczej nic nie zmieni, bo chodzi o posiadanie zabezpieczenia na poczet tych pozycji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Na forum może i nie było, ale na stronie admirala było na pewno
kupidyn pisze:Nie znalazłem na forum wpisu, w którym ktoś wspominał o tej zasadzie wypłat a chyba raczej warto wiedzieć takie rzeczy zakładając rachunek w Admiralu.
Ja nie mówię, że ktoś narzuca mi warunki niezgodne z umową, ja po prostu uważam że ten warunek i jego wytłumaczenie ze strony broka (+zarzucanie mi braku logicznego myślenia) z uczciwością ma mało wspólnego. Rozumiem gdyby wymóg dotyczył pozostawienia na rachunku jakiejś krotności depo zabezpieczającego, ale nie % free margin. Bezsensowność tego zabezpieczenia opisałem na przykładzie powyżej. Na stronie admirala może i o tym było, nie wiem bo nie widziałem, a jeśli było to i pewnie jest ale na pewno nie na wierzchu. W regulaminie za to na pewno jest taki zapis i temu nie zaprzeczam. Regulaminów broków zazwyczaj nie czytam, chyba że naprawdę jakichś świeżych lub mało popularnych. Z reguły zaglądam na forum i tu szukam jakichś złych doświadczeń z brokiem, zamiast szukać samemu haczyków w długich dokumentach. Może to i zła metoda ale pozwala mi zaoszczędzić trochę czasu. Jakbym inwestował miliony to pewnie bym czytał. Mniejsza z tym. Na forum napisałem o tym po to, żeby inni mieli możliwość to tu znaleźć, w końcu nie jest to korzystny zapis dla klienta i warto o nim wiedzieć.
Dodam, że jako rozwiązanie problemu z wypłatą pośrednio zaproponowano mi zamknięcie wszystkich pozycji, dokonanie wypłaty i otworzenie ich z powrotem. Ale pozycje są długoterminowe i nie zamierzam ich na razie zamykać więc koszt spreadu wyszedłby mi drożej niż dokonanie paru wypłat za 5zł każda.
- Mighty Baz
- Pasjonat
zaczeli stosować plug-in w trakcie ogłoszania danych, co kompletnie dyskwalifikuje brokera.
od mniej wiecej 2 lat nie gram na AM, czasem loguje sie, i dzisiaj na przyklad, na FOMC MT4 praktycznie przestal reagowac, czas reakcji ok 30sec na klikniecie. Kontro Pro. Na pasku pokazuje sie predkosc, spadla z 2000 do 30,
Nie wiem czy tez u was tak sie zachowuje platforma, czy tez mam ustawione juz na stale DD,
od mniej wiecej 2 lat nie gram na AM, czasem loguje sie, i dzisiaj na przyklad, na FOMC MT4 praktycznie przestal reagowac, czas reakcji ok 30sec na klikniecie. Kontro Pro. Na pasku pokazuje sie predkosc, spadla z 2000 do 30,
Nie wiem czy tez u was tak sie zachowuje platforma, czy tez mam ustawione juz na stale DD,
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
powodzenia, kilometrow pips wam zycze
tak było i u mnie myslałem że tylko ja tak mam i zlekceważyłem spraweMighty Baz pisze:zaczeli stosować plug-in w trakcie ogłoszania danych, co kompletnie dyskwalifikuje brokera.
chyba nieliczni tak mieli bo mało postów
-- 14 paź 2013, 21:23 --
generalnie zajrzałem dla innej sprawy
wczoraj robiłem przelew wewnętrzny na rachunku w AM
teraz chciałem zrobić wypłatę i kasy nie ma
kwote zdjeli z jednego a na drugim nie dodali ?
napisałem maila ciekawe co dpiszą
chyba nie bedzie tak źle
hej
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones
A to czytaliście? W sumie obsługa bardzo normalna, musze ich pochwalić, a wątek dać do przeczytania wszystkim amatorom FX do przymyślenia czy na forexsie się da zarobić tzw "nową strategią".
link:
http://www.wykop.pl/link/1709982/porann ... votersBury

link:
http://www.wykop.pl/link/1709982/porann ... votersBury