MC na koncie, aż w oczy kole. W stopce pojawi się też drugie konto, takie coś co chciałem zawsze sprawdzić. No to dalej.
Widać tam depo, nie widać TP i SL, widać wielkość pozycji, widać zyski i straty.
Delikatnie i bez nerwów
Re: Delikatnie i bez nerwów
Zastanawiam się jeszcze nad wielkością pozycji, i ilością par, ale póki co wytrzymuje spokojnie. Chyba będę uzależniał wielkość od ilości wejść. Czym więcej tym mniejsze.
Po weekendzie naprawa poprzedniego konta, z grą na 2-3 parach max : ) a międzyczasie ciekawi mnie to nowe.
Na Oracle przegiąłem trochę z ilością zleceń, ale nie przez grid tylko by zobaczyć sprawdzalność i ewentualnie zarobić, kilka par powinno dobić TP aby uwolnić trochę marginu, który wykorzystam na dodanie w pary, które teraz są na minus, ok 0,01 lub 0,02 lot na parę.
Co do konta Tekron to myślę, że rano lub popołudniu zajmę się wykresami i wybiorę 2-3 pary max w zależności od przewidywanego TP i wielkości SL, może wyjść, że zagram jedną tylko. Przy jednej parze wyjdzie 0,1 wielkości pozycji na 1000zł depo i po 0,05 po 50pkt błędu na dokładki, powinno wystarczyć.
Co z tego będzie? Może MC, nie wiem, kto chce niech zerka.
Co do konta Tekron to myślę, że rano lub popołudniu zajmę się wykresami i wybiorę 2-3 pary max w zależności od przewidywanego TP i wielkości SL, może wyjść, że zagram jedną tylko. Przy jednej parze wyjdzie 0,1 wielkości pozycji na 1000zł depo i po 0,05 po 50pkt błędu na dokładki, powinno wystarczyć.
Co z tego będzie? Może MC, nie wiem, kto chce niech zerka.
konto Oracle - to ten system: http://forexwinners.net/wp-content/uplo ... Oracle.jpg ? 

Nie, manualnie gram na obydwóch. Po prostu angielskie słówko, które mi się podoba.
tylko że to co dałem to jest manualny system 

Oks, już w domu. Zrobiłem sobie maly update, trochę pozamykałem trochę dodałem. Oczekujących nie ujawniam, bo yy bo nie. NZDCHF jest hedgowane ale nie dlatego, że się boję tej pary, tylko nie wiem w którą stronę najpierw zechcą ruszyć, scenariusz jest taki, że które TP mi wskoczy pierwsze to tam wejdę odwrotnie.(TP zastrzeżone a SL po prostu nie ma). Cel jest taki, że pokazuje, w którym kierunku gram, nie pokazuje dlaczego otwieram dlaczego zamykam. Zobaczymy jak to dalej pójdzie. No i jeszcze to drugie konto odpalę znów bo w oczy kole.
A i żeby ogarnąć oczywiście polecam kliknąć SYMBOL w myfxbook, bo patrząc na sałątkę z par raczej nic się nie wyczyta.
A i żeby ogarnąć oczywiście polecam kliknąć SYMBOL w myfxbook, bo patrząc na sałątkę z par raczej nic się nie wyczyta.
Wstrzymałem się z depo na Tekronie, stwierdziłem, że poczekam trochę i może przerzucę z Oracla bo ten sam broker, to będzie szybciej.