Cześć,
Tytuł tego wątku mógł niewtajemniczonych nieco zwieść. Chodzi o film, który obejrzałem i nazwa jego brzmi tak samo, jak tytuł wątku. Szczerze polecam każdemu, kto nie obejrzał jeszcze tego filmu. Wiele rzeczy zrozumiałem i chcę wiedzieć więcej -uważam, że jako Polacy (ludzie, którzy cenią sobie wartość i siłę słowa) powinniśmy wzmacniać swoją tożsamość. Nie możemy się dzielić i działać przeciwko sobie.
Peace
80 milionów
Re: 80 milionów
Potrzebujesz filmów aby poznać historię? 
Tożsamość.. ciekawy temat..
Dlaczego chcesz być Polakiem?
"Nie możemy się dzielić i działać przeciwko sobie." Co jeśli jakaś część "udaje" że ma podobną tożsamość? ; )

"Nie możemy się dzielić i działać przeciwko sobie." Co jeśli jakaś część "udaje" że ma podobną tożsamość? ; )
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Bardziej od filmów wolę bezpośredni przekaz od ludzi. Co to znaczy być Polakiem? Chcesz być...?reptile pisze:Potrzebujesz filmów aby poznać historię?
Byłem, jestem i będę, tym czym jest moja wiara.
To forum pokazuje pięknie, co się dzieje w społeczeństwie (i nie tylko Naszym). Wystarczy, że zaczniesz obserwować albo już obserwujesz, a udajesz Greka.
A co jeśli jakaś część udaje? Ich problem -nie mój... To oni tracą czas, nie ja.
Nie do konca rozumiem... Co ma wspolnego bycie Polakiem z jakakolwiek wiara ?biotiq pisze:Co to znaczy być Polakiem? Chcesz być...?
Byłem, jestem i będę, tym czym jest moja wiara.
Czyba, ze chodzi o to, ze wierzysz, ze jestes Polakiem, ale nie masz takiej pewnosci, bo w czasie burzliwej historii Europy niejedne wojska przez obecne tereny Polski przemaszerowywaly....
PS
co do filmu... z przyjemnoscia go zobacze...
z opisu wynika, ze mlodzi dzialacze Solidarnosci chca wyciagnac z konta zwiazkowego 80 mln zlotych... w 1981 roku to bylo jakies 133 tys dolarow (po cenie czarnorynkowej)
Niby nieduzo, ale przecietny zarobek Polaka wynosil jakies 10 - 15 dolarow na miesiac. Takie to byly czasy...
Kwestia wiary jest kluczowa.. Ale pytanie może być uznane za trudne.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)