80 milionów

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

80 milionów

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

Cześć,

Tytuł tego wątku mógł niewtajemniczonych nieco zwieść. Chodzi o film, który obejrzałem i nazwa jego brzmi tak samo, jak tytuł wątku. Szczerze polecam każdemu, kto nie obejrzał jeszcze tego filmu. Wiele rzeczy zrozumiałem i chcę wiedzieć więcej -uważam, że jako Polacy (ludzie, którzy cenią sobie wartość i siłę słowa) powinniśmy wzmacniać swoją tożsamość. Nie możemy się dzielić i działać przeciwko sobie.

Peace

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Re: 80 milionów

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Potrzebujesz filmów aby poznać historię? :D

Tożsamość.. ciekawy temat..

Dlaczego chcesz być Polakiem?

"Nie możemy się dzielić i działać przeciwko sobie." Co jeśli jakaś część "udaje" że ma podobną tożsamość? ; )
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
biotiq
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: biotiq »

reptile pisze:Potrzebujesz filmów aby poznać historię? :D

Tożsamość.. ciekawy temat..

Dlaczego chcesz być Polakiem?

"Nie możemy się dzielić i działać przeciwko sobie." Co jeśli jakaś część "udaje" że ma podobną tożsamość? ; )
Bardziej od filmów wolę bezpośredni przekaz od ludzi. Co to znaczy być Polakiem? Chcesz być...?
Byłem, jestem i będę, tym czym jest moja wiara.

To forum pokazuje pięknie, co się dzieje w społeczeństwie (i nie tylko Naszym). Wystarczy, że zaczniesz obserwować albo już obserwujesz, a udajesz Greka.

A co jeśli jakaś część udaje? Ich problem -nie mój... To oni tracą czas, nie ja.

Awatar użytkownika
CoVal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: CoVal »

biotiq pisze:Co to znaczy być Polakiem? Chcesz być...?
Byłem, jestem i będę, tym czym jest moja wiara.
Nie do konca rozumiem... Co ma wspolnego bycie Polakiem z jakakolwiek wiara ?
Czyba, ze chodzi o to, ze wierzysz, ze jestes Polakiem, ale nie masz takiej pewnosci, bo w czasie burzliwej historii Europy niejedne wojska przez obecne tereny Polski przemaszerowywaly....

PS
co do filmu... z przyjemnoscia go zobacze...
z opisu wynika, ze mlodzi dzialacze Solidarnosci chca wyciagnac z konta zwiazkowego 80 mln zlotych... w 1981 roku to bylo jakies 133 tys dolarow (po cenie czarnorynkowej)
Niby nieduzo, ale przecietny zarobek Polaka wynosil jakies 10 - 15 dolarow na miesiac. Takie to byly czasy...

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Kwestia wiary jest kluczowa.. Ale pytanie może być uznane za trudne.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

ODPOWIEDZ