Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Re: Armada Markets - Nowa jakość na rynku forex.

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

raposo pisze:Witaj,

Nasz rabat prowizji dotyczy tylko nowych klientów, którzy wczesniej nie mieli otwartego konta w Armadzie.

Jesli masz juz jedno konto i chcesz otworzyć drugie to wypełnij formularz i w polu "skad sie o nas dowiedziales" wpisz swoj numer konta MT4. Nie musisz na nowo wysyłać dokumentów.
Wielkie dzieki za info. A swoja drogą to szkoda że przy zakładaniu konta w PLN nie ma rabatu .... cóż
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Rabat dotyczy kont PLN ale obowiązuje tylko rachunki otwarte przez Forex Club. Jesli wcześniejsze konto bylo otwarte w ten sposób to każde kolejne tez zostanie nim objęte.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

trader_piotrek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: trader_piotrek »

Czy Armada wysyła rozliczenie podatkowe do użytkownika jak również do urzędu skarbowego?

Ogólnie polecacie tego brokera? Nie ma żadnych problemów z nim, pieniądze są bezpieczne?

I zastanawia mnie jeszcze zapis regulaminu, który mówi że w przypadku niepowodzenia transakcji bilans konta może stać się ujemny i użytkownik musi pokryć ewentualne straty. No to jak z tym jest? Jak to się ma do margin call i do stop out. Inny zapis mówi że przy bilansie na poziomie 30 % depozytu pozycje zostaną pozamykane, to jak to działa że na minus można wyjść? Nie chcę żeby broker zrobił mnie w wała, tym bardziej że sprzęt jest zawodny, dostęp do internetu czasem też, nie chcę się zalogować i zobaczyć że wiszę brokerowi 1000 euro...

Co o tym sądzicie?

Awatar użytkownika
Darkey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Darkey »

To się nazywa ryzyko zawodowe :) Żaden broker nie zagwarantuje Ci sztywnego SLa na danych czy w weekendy może być przeskoczony
i pozamiatane, to samo ze sprzętem. Dlatego głupotą jest walenie za 100% depo przed danymi :D A broker generalnie dobry.
“Obstacles can’t stop you. Problems can’t stop you. Most of all, other people can’t stop you. Only you can stop you.”J. Gitomer
"Otwórz oczy, pajacu." Sokrates

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
trader_piotrek pisze:Czy Armada wysyła rozliczenie podatkowe do użytkownika jak również do urzędu skarbowego?
Nie, robią to tylko polskie domy maklerskie ponieważ mają taki obowiązek ustawowy. Żaden zagraniczny broker tego typu dokumentów nie wystawia. Jednak oferowane są konta w PLN więc rozliczenie ew. zysków/strat nie jest żadnym problemem.
trader_piotrek pisze: Ogólnie polecacie tego brokera? Nie ma żadnych problemów z nim, pieniądze są bezpieczne?
Broker jest na rynku od ponad dwóch lat i nie słyszałem, żeby w tym czasie były jakieś problemy. Środki klientów trzymane są w polskim oddziale Nordea Bank.
trader_piotrek pisze: I zastanawia mnie jeszcze zapis regulaminu, który mówi że w przypadku niepowodzenia transakcji bilans konta może stać się ujemny i użytkownik musi pokryć ewentualne straty. No to jak z tym jest? Jak to się ma do margin call i do stop out. Inny zapis mówi że przy bilansie na poziomie 30 % depozytu pozycje zostaną pozamykane, to jak to działa że na minus można wyjść? Nie chcę żeby broker zrobił mnie w wała, tym bardziej że sprzęt jest zawodny, dostęp do internetu czasem też, nie chcę się zalogować i zobaczyć że wiszę brokerowi 1000 euro...
Jeśli nie chcesz wisieć brokerowi 1000 EUR to graj z głową, po prostu ;). To zapis, który mają wszyscy brokerzy nie planujący dokładać do interesu z własnej kieszeni. To zabezpieczenie na wypadek, gdyby klient otworzył pozycję o dużym wolumenie względem depozytu (mocno wykorzystał dźwignię) i na skutek bardzo dynamicznej zmiany ceny (np. po danych makro) lub luki cenowej Stop-out nie zdąży zadziałać przy poziomie 30% lub cena od razu na tyle skoczy, że np. z poziomu 35% będzie od razu -10%

Oczywiście to skrajne i rzadkie przypadki ale gdy taka sytuacja się zdarzy to czemu broker ma płacić za nasze błędy? To całkowicie zrozumiałe... ;) Jeśli nie będziesz zostawiać pozycji na weekend i mocno lewarować transakcji to nie musisz się czymś martwić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

trader_piotrek
Bywalec
Bywalec

Dzięki za odpowiedzi, bo szukam brokera z możliwie niewielkimi depozytami początkowymi. Widzę, że można jeszcze dodatkowo zmniejszyć prowizję rejestrując się przez odpowiedni portal.

Dodatkowo dają 50 złotych na start. Skorzystał ktoś? Bo zastanawiam się czy w ogóle jest sens otwierać konto w złotówkach grając głównie na parach z euro lub dolarem (cały czas tracić dodatkowo na spreadzie w przeliczaniu złotówek na daną walutę).
Czy jak otworzę konto w euro to dostanę też na start równowartość 50 złotych w euro?

W sumie, to już raz się przejechałem na promocji varengoldu który dawał 100 euro za free, a potem poblokowali konta nie podając przyczyny.
Więc chyba najlepiej nie korzystać z żadnej promocji, tylko grać własnym depozytem. Wtedy chyba nie będzie żadnych nadużyć z ich strony, nie?

Bo co do darmowych 50 złotych, to dozwolony jest na tym scalping i hedging?

A i jeszcze jedno. Czym oprócz wielkości depozytów różnią się konta classic i exchange. Czy różnica w spreadach jest tam wielka między nimi?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Wolę się dowiedzieć wszystkiego niż znowu za jakiś czas być zmuszonym do szukania nowego brokera z powodu nadużyć na klientach...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

trader_piotrek pisze:Dzięki za odpowiedzi, bo szukam brokera z możliwie niewielkimi depozytami początkowymi. Widzę, że można jeszcze dodatkowo zmniejszyć prowizję rejestrując się przez odpowiedni portal.
Dokładnie tak. Do tego dajemy program do podatku, dzięki któremu wyliczenie wszystkich wartości do PITu zajmuje dosłownie chwilę.
trader_piotrek pisze: Dodatkowo dają 50 złotych na start. Skorzystał ktoś? Bo zastanawiam się czy w ogóle jest sens otwierać konto w złotówkach grając głównie na parach z euro lub dolarem (cały czas tracić dodatkowo na spreadzie w przeliczaniu złotówek na daną walutę).
Czy jak otworzę konto w euro to dostanę też na start równowartość 50 złotych w euro?
Chodzi o konto powitalne? Ono jest tylko w PLN z tego co wiem.
Co do 'tracenia' na spreadzie to nic takiego nie występuje. Możesz otworzyć konto w polskiej złotówce i nie odczujesz żadnej różnicy, niezależnie na jakich parach będziesz grał. Wszystko jest na bieżąco przeliczane po średnich kursach więc nie tracisz ani nie zyskujesz na tym dodatkowo.
trader_piotrek pisze: W sumie, to już raz się przejechałem na promocji varengoldu który dawał 100 euro za free, a potem poblokowali konta nie podając przyczyny.
Więc chyba najlepiej nie korzystać z żadnej promocji, tylko grać własnym depozytem. Wtedy chyba nie będzie żadnych nadużyć z ich strony, nie?
Dlatego zawsze należy dokładnie zapoznać się z warunkami promocji. Są one opisane na stronie brokera. Do końca października trwa druga promocja, gdzie warunki są mniej restrykcyjne:
http://forexclub.pl/brokerzy/armada-mar ... -konkursy/
"Bonus 50 PLN do końca października"
trader_piotrek pisze: Bo co do darmowych 50 złotych, to dozwolony jest na tym scalping i hedging?
Można grać w dowolny sposób. Nie ma tu ograniczeń.
http://forexclub.pl/brokerzy/armada-mar ... -konkursy/
trader_piotrek pisze:A i jeszcze jedno. Czym oprócz wielkości depozytów różnią się konta classic i exchange. Czy różnica w spreadach jest tam wielka między nimi?
Na Classic prowizja jest wkalkulowana w spread, na Exchange masz spread + prowizję. Ostatecznie opłaty są zbliżone do siebie, ew. nieznacznie taniej może być na Exchange.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

trader_piotrek
Bywalec
Bywalec

W takim razie najprawdopodobniej założę tam konto.

Co do podatku, to skoro nie są informacje podawane do urzędu skarbowego, to można to olać jeśli np. do końca tego roku ucząc się handlu wyjdę na zero lub delikatny plus?

I ostatnie moje pytani, a właściwie to wątpliwość. Chodzi o rzecz najważniejszą, czyli samą giełdę. Na pewnym forum znalazłem informację potwierdzoną screenami, iż wykresy na Armadzie różnią się nieco od wykresów brokerów ECN, no i rzeczywiście tak było na screenie.

Czy takie sytuacje zdarzają sie często? I jaka jest ich przyczyna?

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Co do podatku, to skoro nie są informacje podawane do urzędu skarbowego, to można to olać jeśli np.
Ustawa o podatku dochodowym od osób fizycznych mówi jasno, że masz obowiązek zgłosić zysk lub stratę poniesioną w wyniku handlu na Forex, tak jak w każdym innym przypadku.
Czy możesz olać? Pytanie tylko po co?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

trader_piotrek pisze: Co do podatku, to skoro nie są informacje podawane do urzędu skarbowego, to można to olać jeśli np. do końca tego roku ucząc się handlu wyjdę na zero lub delikatny plus?
Olać można, tylko wtedy w przypadku ewentualnej kontroli możesz mieć nieprzyjemności z tego tytułu. Nie wnikam na jakiej podstawie mogą dane kontrole przeprowadzić jednak mamy obowiązek się rozliczyć i tej wersji będę się trzymał :).
trader_piotrek pisze: I ostatnie moje pytani, a właściwie to wątpliwość. Chodzi o rzecz najważniejszą, czyli samą giełdę. Na pewnym forum znalazłem informację potwierdzoną screenami, iż wykresy na Armadzie różnią się nieco od wykresów brokerów ECN, no i rzeczywiście tak było na screenie.
Trudno mi odnieść się do czegoś, czego nie widziałem - jak odnajdziesz te screeny to możesz mi wysłać na PW. Ogólnie rzecz ujmując, wykres brokera ECN 1 może różnić się od wykresu brokera ECN 2, a te od wykresu u brokera ECN 3, więc i w Armadzie takie różnice mogą występować. Forex to rynek zdecentralizowany, co oznacza, że nie ma tu pojęcia jednej właściwej ceny. Można przyjmować jakieś źródło kwotowań jako punkt odniesienia jednak małe różnice zawsze mają prawo wystąpić (różny datafeed, filtrowanie, dostawcy płynności, spready itd. itp.). Sam nie zauważyłem na tyle rażących notorycznych odchyleń żeby miało to w czymkolwiek przeszkadzać.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ